VERNISSAGE

september 24th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Igår var det vernissage på Konstfrämjandet.

img_9481

Drack vin och åt snacks.

img_9478

Tags: , ,

SVÄRDET 24,5

september 22nd, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Fick hem en kassett med Det grymma svärdet. Har med några ljudspår. Det är en kassett och ett tillhörande häfte. Har inte haft möjlighet att lyssna på kassetten eftersom jag saknar kassettbandspelare.

img_9435

img_9433

I övrigt så har jag inlett ett spännande samarbete med några musiker/teatermänniskor i stan.

Tags: , ,

MODERNISTISK HELG

september 18th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

img_9466

Har börjat hittat mina favoritplatser. Det som är bra med att studera är att behov av intellektuell stimulans är en tillgång istället istället för att bli en belastning.

Blev kvar sist på Universitetet i fredags, en av dom få gånger man är tacksam att man inte har barn.

img_9469

Igår bestämde jag mig för att göra nåt helt annat och åkte till Bildmuseet på en performancefestival. Egentligen gillar jag inte performance, men är otroligt svag för allt som känns modernistiskt. Här var det en man som gick runt runt i sju timmar. Väldigt tillfredsställande att sitta och titta på en helt meningslös syssla.

img_9471

Passade på att livsnjuta.

img_9472

Det är viktigt att fylla sitt liv med mer innehåll än studier. Annars är risken att man blir själsligt tom (ej kurslitteratur).

img_9470

Idag har jag vart på Ålidhem.

img_9476

UNIVERSITETSSTIL

september 14th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Arbete

Har vart på universitetet och läst böcker och försökt skriva. Jag tycker det är lite vulgärt att hela tiden referera till en massa människor. Typ ”enligt den här personen kan man se på det här sättet…”. Det känns som att jag suger av en massa människor som jag inte känner. Tycker bättre om att referera till olika myndigheter och statliga utredningar, då blir det mer könlöst.

img_9465

Försöker klä mig som Agent Scully med lågklackade skor från 90-talet. Hon är min förebild nu, inget liv och total gränslöshet mellan jobb och fritid.

img_9460

I uppgifterna blir också ungefär som ett avsnitt i Arkiv X. Att man hela tiden utgår från att man ska avslöja en konspiration. Vet inte om det går hem.

UMEÅ KULTURHUS ÄR NERLAGT

september 12th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Hade möte i söndags där vi beslutade om att lägga ner skiten. Eller att ”verksamheten fortsätter i en annan form”.

img_9240

Kvarlämnad mögelost.

Efter själva kulturhusmötet fick vi ett fanmail:

Hej! Det var väl äntligen på tiden att ni lägger ned.
Förstår jag det rätt har alltså följande hänt:
1. Umeå kommun ägde lokstallarna som tidigare ägts av Statens Järnvägar som sedan togs över av Jernhusen.
2. Jernhusen avyttrade och Umeå kommun köpte.
3. Ett gäng militanta ungdomar som är missnöjda med det mesta och framförallt att det redan byggt ett kulturhus (dock alltför kapitalistiskt sådant) vid älven
4. De militanta och missnöjda ungdomarna tycker att det är en bra idé att ockupera kommunens fastighet.
5. Man anordnar någon form av kulturfestival under två somrar. Kulturfestivalen går ut på att sitta på plaststolar, dricka ekologisk öl, virka och göra batikmönster och vara allmänt missnöjd med Umeå kommun.
6. Umeå kommun väljer att avyttra fastigheten med tillhörande tomtmark.
7. Umeå kulturhus blir arga och upprörda för att man inte får lokstallarna gratis.
8. Leif Danielsson köper tomten.
9. Umeå kulturhus lägger ned

Nu går ni ut i tidningen och kritiserar kommunen för att de motarbetar er. På vilket sätt har man motarbetat er?? Man har sett mellan fingrarna och tillåtit er husockupation. När kommunen sedan säljer tomten till högstbjudande blir ni arga. Problemet med er verkar vara att ni verkar anse att någon, dvs absolut inte ni själva, ska betala för era upptåg. Det är väl i grunden det som är problemet med er. Men nu lägger ni ned också. Syssla med batik kan ni ju alltid göra i ert badrum hemma…

Tags: ,

LÄSGLASÖGON I 80-TALSSOSSESTIL

september 11th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Insåg att jag ser bättre med läsglasögon än utan. Vet inte hur jag ska förhålla mig till den nya kroppsliga insikten. Kör glasögon i 80-talssossestil.

img_9454

I övrigt så pluggar jag mest. Har ingen som helst struktur utan somnar med böckerna i sängen. Allting tar så lång tid, jag fastnar i en massa sidospår och trots att jag lägger ner hur mycket tid som helst så kommer jag ingen vart. Igår skulle jag läsa en timme hade jag bestämt, men fastnade i läroplanen från 80-talet och började lusläsa den från början till slut.

Här är några favoritcitat:

Detta innebär bl.a. att skolan skall fostra eleverna till insikt om att ingen människa får utsättas för förtryck och att ingen med problem och svårigheter får lämnas åt sitt öde.

Att ”ingen får lämnas åt sitt öde” är tyvärr borttaget i dagens läroplan.

Fastnade även för detta:

Skolan får inte isolera skolarbetet från samhällslivet genom att låta all verksamhet bli ett fritt valt arbete. Då blir elevernas senare kontakt med de krav som livet ställer en chock.

Så här beskriver de demokrati:

I svensk demokrati spelar frivilliga organisationer och föreningar en stor roll. Skolan bör stödja de organisationer och folkrörelser och det fritidsliv som ungdomen själv organiserar, lika väl som skolan i sin tur får stöd från dem.

Så här skriver de om elever och arbetslivet:

Den kritiskt analyserande inställningen innebär också att eleverna i samband med studiebesök, hemuppgifter och praktisk arbetslivsorientering ställer frågor och skaffar fram fakta, som belyser de sociala relationer på arbetsplatser, värderingar bland olika grupper, problem såsom målsättning för verksamheten, lönerelationer, yrkens status, förhållandet överordnad-underordnad, könsroller etc. och sedan diskuterar dessa frågor och relaterar dem till det egna yrkesvalet.

Det var allt för idag. På återseende.

Tags: , , ,

HEMLIG HOSTING AV DARKWEB I LÄGENHETEN

september 7th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har skaffat en Raspberrypi som är en slags minidator och server. På den hostar jag en egen darkwebbsida.

img_9428

För att ingen ska upptäcka att jag har darkweb hemma i lägenheten så har jag gömt den i en låda med ett lönnfack.

img_9430

På mitten av lådan finns en skåra där man skjuter in en träskiva så man får en ny botten på lådan.

img_9429

Inuti lådan lägger man diverse grejer så att det inte ska verka misstänkt.

img_9432

Adressen till sidan är ordzia4brpxplxjg.onion/~pi
Glöm ej att den endast går att komma åt genom en torwebbläsare.

Tags: , , , , ,

UTSTÄLLNINGEN I LULEÅ

september 5th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Jag medverkade alltså i en grupputställning på Luleå konsthall. Där konstnärer från Norrland behandlar temat ”politik”. Här är några bilder på utställningen i helhet. Bloggar specifikt om mitt verk senare, orkar inte gå igenom dom bilderna ikväll.

Medverkande i utställningen: Anders Sunna, Katarina Pirak Sikku, Johannes Samuelsson & Anton Ciurar, Sara Helene Gedda, Janne Björkman, Erik Mikael Gudrunsson, Sara Vide Ericsson, Magdalena Nordin, Jonas Kjellgren, Sven Teglund och Rawaa Khishi, och Anders Jakobsen.

IMG_9335

IMG_9340

IMG_9351

IMG_9416

IMG_9350

IMG_9346

IMG_9342

IMG_9336

IMG_9347

Tags: , ,

MAKTEN

september 4th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Luleå har rykte om sig att vara en ful stad. Men jag tycker den är skitfin.

IMG_9368

Fick husorgasm av stadshuset och polishuset. Vill typ bli dömd för något bara för att jag ska få en anledning att vistas i den byggnaden.

Byggnaden nedan är själva polishuset. Fasaden ser ut att vara industriplåt i guld? Den innehåller häkte, kronofogdemyndigheten, åklagare och domstol.

IMG_9380

IMG_9378

IMG_9382

IMG_9385

Tags: , , ,

TRON PÅ HOMEOPATMEDICIN LEDER TILL MENSFOBI

september 3rd, 2016 by Maggan | 5 Comments | Filed in Diverse

Hamnade just i en diskussion på ett socialt medium om att personen fått klagomål att det var äckligt att koka en menskopp i en kastrull. Personens argument mot kastrullmotståndaren var att matrelaterade kärl fylls med äckliga inälvor från t ex fiskar, annat blod osv, att det är värre.

Själv skulle jag kunna tänka mig att den som klagade på menskoppen var homeopat. En homeopat tror på en medicinsk lära som går ut på att man tar ett ämne, späder ut det så mycket så att det vara finns ett spår av ämnet, t o m så lite som en molekyl. Men som på något magiskt sätt ändå blir verksamt.

Om man är homeopat och samtidigt inte är kannibal och därmed inte vill tillaga saker från människokroppen så kan det här uppstå. Om man kokar en menskopp i en kastrull och sedan häller av vattnet, häller av igen och kanske diskar en sista gång innan man fyller upp med nytt vatten som t ex ska användas till att koka pasta, så har man ju gjort en homeopatisk buljong av menskoppsavkok, då den späs ut på det här sättet tills det bara blir någon eventuell molekyl kvar.

Kvinnor har under lång tid tvingas skämma över sina kroppar. Därför är det viktigt att vi en gång för alla skrotar homeopatin eftersom det leder till mensfobi.

homeopatisk-menskoppsbuljong

Tags: , ,