DAN FÖRE DOPPAREDAN

december 24th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Är helt slut! Har lagat mat i fem timmar, tänkte jag skulle indoktrinera släkten på alternativ julmat som inte är sverigevänlig. Gjorde bland annat en linsgryta med vitlök, indisk krydda och kanel.

Namnlös

Tags: , , ,

BRA PRODUKT

december 21st, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Blir sugen på att skaffa MSN igen när jag ser den här. Man kopplar in gubben i datorn och sen när nån skriver till en så blinkar gubben till. Installationsskivan passar till XP, Vista och Windows 7.

8975_10152435507156825_6565491031542017219_n

Tags: , ,

ARTIKEL I TIDSKRIFTEN ARKITEKTUR

december 17th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Nu gick ju allting åt helvete med det ockuperade kulturhuset pga byråkrati. Samma dag som vi skrev på hyreskontraktet så damp det ner ett papper att om vi bedriver något annat än uppbyggande industriverksamhet i lokalerna så kommer vi få böta 300 000. Men det blev i varje fall en artikel i tidskriften Arkitektur. Det går att läsa texten om ni klickar på större bild.

Arkitektur nr 8 2014_del1

Arkitektur nr 8 2014_del2

Större bild 1

Arkitektur nr 8 2014_del3

Större bild 2

Arkitektur nr 8 2014_del4

Större bild 3

Tags: , , ,

LÖSDRIVERI

december 17th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Träffade en kompis nere på stan. Vi hängde runt, snackade skit och åt skräpmat. Vi klagade på att den fackliga kampen har blivit så omodern och satt och var nostalgiska över den tid det fanns bemanningsföretagshat.

Ingen av dom jag känner har lyckas ta sig in i systemet och få ett fast jobb och ingen har råd att skaffa barn för att dom inte kan jobba ihop en föräldrapenning, fastän dom börjar närma sig 40. Jag tror att jag är den enda jag känner som lyckats skrapa ihop en A-kassa. Satt och var bitter över alla dåliga anställningar jag haft genom åren med arbetspass på tre timmar mitt i natten, odrägliga arbetstempon utan raster och där man kan få sparken med en halv dags varsel. Folk bor olagligt på servicehus för att det inte finns bostäder.

Vi kom fram till att det är omöjligt att föra fram den här typen av frågor idag för att dom politiskt aktiva är upptagna av annat. Min kompis föreslog att vi skulle att göra som Brevik där vi skjuter 60 barn för att väcka intresse. Då kommer alla undra ”varför ville den här människan döda 60 barn?” och så kommer de läsa det tillhörande manifestet. Men sen tillade hon att det kanske inte är så bra att skjuta barn, men att man kanske kan skjuta kor.

DSC_0422

Tags: , , , ,

LUCIAOUTFIT 2014

december 13th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Dagens outfit, Supa

Var på fest igår, alla var typ tolv år yngre. Och ni som tror att jag försöker göra nåt slags rebellisk uppror mot våra luciatraditioner samt reta upp flashbackpöbeln genom att köra ethnostil saknar tillräckliga referenser. Jag försöker se ut som den Ryska popstjärnan Olga Polyakova. Hon kör med mystiska hattar, flum, knasiga outfits, naturromantik, Rysk nationalism, folksägner mm.

10866949_10152758937703880_1715132044_n

10863689_10152758937698880_1153323737_n

Tags: , , , ,

SEABOT

december 12th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Bokbål förlag ger snart ut tidskriften Seabot som kommer bli Sveriges viktigaste kulturtidskrift. Temat på första numret är ännu hemligt, den släpps 10 januari och releasefesten är på Fylkingen i Stockholm. Då firar även Bokbål förlags 10-årsjubileum.

IMG_0400

IMG_0402

Medverkande i första numret är bland annat Lili von Wallenstein, Sara-Vide Ericson, Johannes Nilsson, Jonas Eliasson, Isak Hall och Jens-Joakim Waldenström. Jag står för layouten.

Tags: , ,

NYA PARTIET STÄLLER UPP I EXTRAVALET

december 7th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Nya Partiet bildades årsskiftet 2013-2014 och som ni kanske vet var jag en av kandidaterna. Partiet fick 32 röster av Svenska folket i riksdagsvalet, nu ställer partiet upp igen och vår valkampanj har redan dragit igång. Läs Nya Partiets intervju i Aftonbladet från i höstas.

Höstens valsedlar.

val

Valresultat Valmyndigheten.

Namnlös

.

Bild 564

Tags: , ,

HELGENS TIPS

december 6th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Det händer ju nu och då att man blir less på internet. Det finns faktiskt alternativa sociala medier, ett av dom är Quitter. Ser exakt ut som Twitter fast det är lite lugnare och folk försöker inte bli kändisar genom att skriva om politik. Det drivs helt av ideella krafter och är inte övervakat.

Här är ett tips på ett snyggt smycke:

IMG_0103

FILMKVÄLL

november 27th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har börjat se film för att slå ihjäl tiden. Inatt såg jag filmen Lucy. Det var nog det sämsta jag sett i hela mitt liv, jag ville sjunka genom jorden av skam för manusförfattarens skull.

Vet inte vart jag ska börja, men ska försöka återberätta handlingen. Man kan säga att det var som en blandning mellan gräsklipparmannen fast gjord 2008, Matrix, Kill bill och nån dålig knarkfilm.

IMG_0260

Det började med att nån tjej skulle lämna över en väska på ett hotell för att hon blivit övertalad av sin nya kille att göra det. Hon visste inte vad som var i väskan och gick in. Då kom en massa maffiaknarkkillar i kostym, solglasögon, vapen och tog henne till ett rum. Sedan öppnade hon väskan och då låg det påsar med blått innehåll. Påsarna skulle smugglas till Europa och dom opererade in det inanför huden på hennes mage som hon skulle ta genom tullen. Men något gick fel och hon hamnade i fängelse och blev sparkad i magen så att pulvret läckte ut i hennes kropp. Medlet gjorde att hon kunde använda 100% av sin hjärnkapacitet. Hennes nya hjärna gjorde också att hon vart empatistörd och fick superkrafter.

Parallellt med det här fick man se vetenskapliga föreläsningar på ett universitet om biologi, evolutionen, människans hjärna och liknande. De berättade också att delfiner använder mer hjärnkapacitet än människan.

Pulvret i de blå påsarna var nåt slags ämne som människokroppen framställer under graviditeten i små doser som man ny lyckats framställa i kemisk form.

Det hela urartade i nån slags våldsam biljakt då hon satt bakom ratten med stenansikte samtidigt som bilar flög och exploderade, hon skulle tydligen få tag i den här knarkmaffiabossen som fixat pulvret från början.

När biljakten var över kom hon fram till ett universitet där hon skulle träffa forskaren som föreläste om människan och evolutionen. Hon förklarade snabbt i nån slags illustrerad vetenskap-föreläsning om hur allting låg till och visade nån slags videoprojektion i luften med hjälp av hennes hjärna. Det föreställde en bil som körde fortare och fortare. När den körde tillräckligt fort såg man inte bilen på bilden och menade att det enda måttenheten vi har är tid, matematik finns inte menade hon.

Maffiabossen var på väg till universitetet och ville döda henne och samtidigt som det började hon förvandlas till en slags organisk dator som såg ut som en blandning mellan Alien och ett slott i Game of thrones. Hon hade också nån utläggning om hur hela mänskligheten fungerar och att det är okunskap som gör att vi handlar fel. Sen kom det ut nån slags blå stråle ur munnen och hon vaknar upp på en stol i en annan tid. När hon viftade med handen så spolas hon bakåt i tiden, först till 1800-talet, sen till indianerna, sen dinosarierna, big bang och sist till första männsiskan som av ett sammanträffande också heter Lycy. Hon sträcker fram sin hand om den första människan och då gör dom en sån där Michelangelo/E.T-grej med fingret.

När fingrarna möts slungas hon tillbaks till nutid. Maffiabossen är på väg in i rummet där hon sitter och håller på att förvandlas till en dator som slingar sig runt mobiltelefoner, kopieringsmaskiner och faxar och han går fram och ska skjuta henne så försvinner hon spårlöst från stolen hon sitter på. Maffiabossen frågar forskaren var hon är, då är det en datorarm som sträcker fram ett usb till forskaren och han svarar ”jag vet inte” och tittar på sitt USB. Sen kommer en polis in och skjuter maffiabossen.

SLUT.

Tags: , ,

EN INSATS FÖR EN BÄTTRE FRAMTID

november 26th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Sverige är ett bra land och ligger i flera avseenden långt fram när det gäller jämställdhet. Men fortfarande har kvinnor lägre löner än män. Kvinnor har sämre möjligheter att utvecklas i arbetet och göra karriär. I skolan presterar pojkar i genomsnitt sämre än flickor. Flickor är mer stressade och mår generellt sämre i tonåren.

Hälften av alla LO-kvinnor under 24 år har en tidsbegränsad anställning. 47 procent av alla LO-kvinnor arbetar deltid, alltså nästan hälften. Detta kan jämföras med att 20 procent, eller en femtedel, av alla Saco-kvinnor arbetar deltid. Eller med att 10 procent, alltså en tiondel, av alla LO-män arbetar deltid.

Det är en viktigt att bryta könsnormer tidigt. Pojkar uppmuntras mer att prova nytt, att vara fysiska och ta risker. Leksaker riktar tydligt till vardera könen; pojkar förväntas gilla äventyrliga och aktiva leksaker medans flickor antas gilla passiva och pyssliga lekar. Casino och nätpoker är exempel på intressen där det är högt risktagande och en överrepresentation av män. Det är här vårt ansvar kommer in; att vara medveten om hur vi upprätthåller könsrollerna ger oss ett försprång. Själv brukar jag gå in på casionsidan jackpotcity.org, genom att vi aktivt bidrar till att kvinnor och män kan göra samma sak närmar vi oss målet.

Jag vill se ett land där kvinnor och män går till jobbet, tar ansvar, känner sig trygga och just därför är fria. Kvinnor och män ska ha lika rätt och lika ansvar i familjeliv, yrkesliv och samhällsliv.

Tags: , , ,