MIDSOMMAR 2016

juni 24th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

IMG_8624

IMG_8617

Tags: ,

NYA KUDDAR

juni 22nd, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in inredning

Har köpt prydnadskuddar till överslafen.

IMG_8508

Ser mycket trevligare ut när man kommer in.

IMG_8506

I övrigt så fick jag det här meddelandet idag:

Lärarnas A-kassa beslutar 20 juni 2016 att utesluta dig ur Lärarnas A-kassa från och med 7 januari 2016 samt att överlämna ärendet till Polismyndigheten för vidare utredning om eventuellt brott.

Tags: ,

DIVERSE BILDER

juni 21st, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Idag har jag inte gjort nånting vettigt. Igår kväll försökte jag se Stephen Kings film Children of Corn, men kände snabbt att den här filmen kommer handla om att några personer kommer bli jagade och förföljda av några och att allt kommer gå dåligt. Hade inte psyke för det.

Tog mig ut på några cykelvägar. Mötte en nyfödd huggorm. Har aldrig sett en huggorm tidigare, kunde inte låta bli att peta på den med en rallarros som jag ryckte upp från vägkanten. Först högg den så där snabbt mot rallarrosen som man tänker att dom gör. Jag ville liksom se hur den reagerade och började i princip jaga den med blomman. Fick lite dåligt samvete att en större varelse sätter skräck i en mindre och helt försvarslös varelse. Så efter ett tag lämnade jag den ifred.

IMG_8564

I övrigt har jag mest ägnat mig åt avfolkningsporr.

IMG_8560

IMG_8566

Utanför en byggnad. Avfolkningsporr kombinerat med djurbild.

IMG_8570

Tags: , , , , ,

POST

juni 21st, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Fick ett brev på posten som innehöll en målning. Avsändaren var okänd. Det fanns också en lapp med ett meddelande. Nu när jag ska fota så hittar jag inte lappen men det stod något i stil med ”Fy fan tulipan!” och sedan något att man brukar skicka presenter till folk på internet.

IMG_8556

Blev väldigt glad, tack så mycket!

Tags: , , , ,

SÅ GÖR DU EN BOK

juni 20th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Hade nästan glömt bort den här kokboken som vi gav ut på Bokbål förlag 2009.

IMG_8546

Så här är den gjord: Man stjäl 30 ex av en befintlig bok. Sedan slaktar du ryggen och river bort de första sidorna och limmar fast nya sidor med titel och isbn, utgivningsår osv.

IMG_8548

Därefter gör du omslaget genom att täcka över hårdpärmen med ett nytt papper där du valt en egen titel, omslagsbild mm. Vi döpte boken till Läckra Sunda Dagar (förkortningen blir LSD). Bäst är att printa ut på självhäftande papper och klistra på. Fäst hårdpärmen på inlagan igen.

IMG_8549

Kokbokens förord har vi ersatt med ett nytt.

IMG_8551

IMG_8550

Varför man gör den i just 30 ex beror på att det är den magiska gränsen för att det ska klassas som en bok. Tyvärr är alla ex slutsålda.

IMG_8552

Tags: , , ,

MIN HELG I UMEÅ

juni 19th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in shopping

Tänkte att jag skulle bli snattare men vågade inte. Var först i på HM och sneglade på nagellack. Jag såg någon stå och packa upp varor någon hylla bort och blev paranoid, att jag var övervakad. Sedan gick jag in på Åhléns och stoppade in ett lippgloss i ärmen. Var på väg ut, men fick kalla fötter, vet inte om den var larmad. Visst är det en utåtbuktande streckkod om det är larm? Den hade inte det, men la ändå tillbaks produkten på hyllan. Kändes ännu mer suspekt att plocka fram nåt ur ärmen igen. Sedan köpte jag en hårfärg för att kompensera mitt konstiga beteende. Lämnade igen färgen nån timme senare för att färgen var för mörk kom jag på. Istället köpte jag en ljusare färg, tyckte det vart bra. Var så less på det röda.

IMG_8530

Är det normalt att det svider 1 dygn efter färgningen? Hann även med att gå på loppis. Köpte den här prydnadssaken i porslin, som föreställer en korg med tre majskolvar. Majskolvarna går inte att plocka lös från korgen.

IMG_8513

Tags: , ,

MER KLIPP FRÅN TEATER

juni 18th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Hela pjäsen är totalt en halvtimme lång. Framfördes på Slipvillan 11 juni. I rollerna: Magdalena Nordin och Lili von Wallenstein. Inläst text av Karolina Stenström.

Tags: , , ,

MÅSPARAPLY

juni 17th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Dagens outfit

Under den här årstiden föds alla måsungar. Det märks extra tydligt när man bor nära havet. Det bästa sättet att undvika aggressiva fåglar är att gå med ett paraply. Särskilt bra för mig som har måsfobi. Nu kanske jag framstås som en galning, men här går alla runt med paraply. Känner mig som en vandrande reklampelare då det finns en logga på paraplyet.

IMG_8510

Åker hem till Umeå en sväng. Får se om det händer nåt kul.

IMG_8511

Tags: , , , ,

MERA RÄTTSHAVERISM

juni 16th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete

Har ringt runt till tusen myndigheter och fack idag och försökt ställa dom mot väggen. Fick tag i nån på A-kassan högsta beslutsorgan och sa att jag gjorde en gymnasieuppsats och behövde svar på några frågor. Det värsta är att det finns liksom ingenting att sätta dit någon för, alla är som små gummileksaker till hundar, där inget har nåt ansvar eller tycker nånting. Som att Gud skapat dessa regler. Jag vill ju liksom vässa min penna, sticka in den i magen och vrida om.

De svarar glatt och öppet att ”som arbetslös har man ingen rätt till fritid”. Alla vet redan om att allt är skit men vet att ingen kommer orka göra nåt åt det. De berättade också att det vart upp på diskussion att arbetslösa också borde ha rätt till fritid, men att hela diskussionen rann ut i sanden.

Jag förklarade att ”skolarbetet” skulle ha fokus på klass. Jag förklarade att idag handlar klass också om juridiskt kapital, t ex att en tiggare inte kommer upp sig klassmässigt även om den tjänar 30 000 kr i månaden, eftersom den inte har några rättigheter. Jag förklarade att det var konstigt att arbetare har så mycket juridiskt kapital i och med facket och att det uppstår en enorm klasskillnad när A-kassan har så konstiga regler.

Personen jag pratade höll bara med, att man inte har nåt rättsligt skydd. Hon var liksom bara helt öppen med att man gör så här med flit för att den arbetslösa ska plågas och vilja ta sig därifrån så fort som möjligt. Inte riktigt så sa hon, men dolde inte heller sanningen.

Jag fattar inte hur det här kan få vara så här? Vad fan ska man göra? Hela tiden försökte jag pika att arbetarklassen var sämst, som att jag försökte komma åt en öm punkt. Men jag kände mig bara som när man blev kallad fitta i grundskolan och sen ska man säga något motsvarande hemskt tillbaka och man svara typ ”kuk” eller ”bög”, men som blir helt verkningslöst eftersom motsvarigheten till fitta inte har samma kränkningskraft. Man är helt maktlös på alla sätt och vis.

img_20160616_102310.jpg

Tags: , ,

SHOPPINGTUR I SVERIGEDEMOKRATISKT WÄRDSHUS

juni 15th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in shopping

Nu har jag varit runt och kollat vad som finns i samhället, det roligaste hittills är fortfarande det övergivna anrika wärdshuset som ligger en några hundra meter från centrum. Överlägset bästa turistattraktionen på orten.

IMG_8380

Det visade sig dock att det inte alls var övergivet, så här står det i en artikel:

Fastigheten ägs sedan sju år tillbaka av ett bolag som tillhör Kenneth Thuring, kommunpolitiskt aktiv i Sverigedemokraterna. Byggnaden står till synes tom.

– Så är det inte, vi har verksamhet där. Även om vi inte bor där behöver det inte innebära att det är tomt, säger Kenneth Thuring.

Han vill inte uppge vilken verksamhet de bedriver, men är mycket kritisk till att de inte får någon hjälp av polisen med att stoppa förstörelsen.

IMG_8382

– De går in och snor saker, sedan annonserar de ut dem, så illa är det.

Själv fyndade jag några saker. Den här glasljusstaken var fin.

IMG_8497

Hylla. Perfekt att ha mobilen på när man sover på överslafen på våningssängen.

IMG_8499

Det är väldigt många rum, över tre våningar och är allt från övergivna hotellrum till barn- och lekrum. Man vill gärna inte gå in där ensam, hela tiden slår de öppna fönsterna med vinden och man tror att någon fler i huset.

IMG_8415

En zebra fick jag också med mig hem.

IMG_8501

En av de ortsbor vi talat med har helt lagligt varit in i värdshuset och tittat. Något värre har han inte sett.

– På vindsvåningen låg det döda kattungar, några var halvt uppätna. Det stank där inne och allting ligger huller om buller.

Enligt honom är kontoret, som numera har 85 år på nacken, ett hem för katter och missbrukare.

Kenneth Thuring förnekar att de har haft problem med katter, däremot ”så var det någon som kastade in en halshuggen katt en gång”.

IMG_8498

Har länge funderat på hur jag ska inreda min bro. Men den här svarvade ljusstaken var ju ett perfekt fynd. Har köpt ett svart blockljus och satt dit.

– Det är så här vi har det. Vi fixar och ordnar och så stjäls och förstörs det.

Vad tänker du göra med Ljusne Wärdshus?

– Jag har som sagt redan verksamhet där.

Tags: , , ,