Archive for the ‘Okategoriserade’ Category

URANGLASSHOPPING

mars 25th, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Idag har jag vart på en loppisrunda. Egentligen är jag på jakt efter en vettig säng och ett snyggare skrivbord. Är missnöjd med min lägenhet just nu. Jag är för snål för att köpa en ny säng på IKEA, särskilt eftersom jag antagligen måste flytta när jag är klar med min utbildning. Såg att det fanns lediga tjänster i Iggesund, kanske jag hamnar där? Vem vet.

Problemet är att jag är alldeles för kräsen för att köpa sängar second hand. Den första sängen jag kollade på hade en stor missfärgad kissfläck mitt på madrassen, den andra hade svart-bruna märken på undersidan, ungefär som snusfläckar. Har hört att det är ett tecken på ohyra.

Däremot fyndade jag en uranglasskål till min uranglassamling. Har inte testat med UV-lampa än, men den gnistrade vackert grönt i solljuset.

Enligt wikipedia kan uranglas innehålla mellan 5-25% uran. Den när vasen hade starkare grön färg än de övriga fynden. Här testar jag lysa med en UV-lampa.

FREDAGSNÖJE

april 16th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Okategoriserade

Sitter hemma, orkar inte ta mig ut. Idag har jag försökt lära mig färgkorrigering av musikvideor, men hur jag än gör så ser allt ut som en musikvideo med Bomfunk MC.

Hade tänkt gå ut på krogen, hade klätt upp mig i en gammal topp som jag ärvt av min mamma. Tyckte jag fick en snygg bröstklyka i linnet, ungefär som en klyka som man hade i melodifestivalen från 1991. Det här gjorde att jag började kolla på en massa gamla melodifestivalbidrag, bland annat Jugoslaviens bidrag från 1990. Ramlade också in ett bidrag från år 2000 med ett band som heter PingPong.

Tydligen var det nån kontrovers med bidraget, eftersom de viftar med både israeliska och syriska flaggor i slutet av låten. Hittade låttexten, det verkar handla om en kärleksrelation som går över gränser:

All day long I sit in the kibbutz
In my hand a cigar and it feels a little sour
All the time only depression and boredom
If I don’t come, it will end with a bang

Oh… happy
Oh… happy
Oh… oh… happy
Oh… oh… happy

All day long wars on television
And in Australia there are floods again
Here comes the Sunday depression
I want, I want a cucumber

Oh… happy..

And now I have a new boyfriend from Damascus
When I’m sad, he sends me a red rose
It’s not smart to love only when you feel like it
I want to do it with him all day long

Oh… happy..

Har försökt googletranlejta från en rysk wikipediasida och fick fram det här:

Låten handlar om de älskande i varandra en israelisk flicka och en syrisk kille som verkligen vill vara tillsammans , men de är separerade krig och politiska skillnaderna mellan deras länder. Texterna kan inte orsaka en blandad bedömning av israel. Dessutom i videon av låten bandet vinkade israeliska och syriska flaggan, som orsakade ännu mer upprördhet .

Det har gjorts en DVD om bandet men hittar den inte. Nån som har nån mer info?

Tags: , , ,

UMEÅS NYA KULTURHUS

augusti 11th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Nej det här är alltså inte nåt gammalt övergivet ställe som jag går till för att vurma över det förflutna. Här är framtiden! I det här gamla tågstallet ska det öppna ett alternativt kulturhus. Öppningen är den 29 augusti.

IMG_9658

Just nu håller dom på att bygga upp det hela. Jag vill ju hemskt gärna vara med och bidra med något, idag lämnade jag en liten trasmatta för att jag vet att de behöver mattor, tyger och annat som ljudisolerar. Jag var också ute på Returbutiken och lyckades pruta ner ett talarpodium i björk som jag köpte. Däremot lyckades jag inte frakta iväg det.

IMG_9664

Vem som helst som tycker det här verkar coolt kan engagera sig i det hela. Är du bra på att bygga, fixa gratis grejer, har en bil med släp, något helt annat eller om du vill bidra med kultur så är det bara att höra av dig till dom. Organisationen är ganska platt så förvänta dig inte att det ska vara att ringa till en kommunväxel. Ligg på och kör! Information och kontaktuppgifter hittar ni på deras hemsida https://kulturhusfestivalen.se/, eller om ni skriver av den här lappen.

IMG_9670

IMG_9660

IMG_9668

Så här skriver de:
Vid kulturutövning behövs rum!
Det behövs fria, öppna och uppmuntrande rum om kulturen ämnas bli just så. Där utövare kan mötas och inspireras, skapa och visa upp, drömma och låta andra se saker ur nya perspektiv. I sådana rum är kulturen alltid orsaken, medlet och målet.

Vi har en sådan plats. Som vi tänker ta och göra till sådana rum. Och det bästa är att vi Umeåbor redan äger den. Lokalen är vår och den står nu tom. Den väntar på att fyllas med det liv vi ger den. Eftersom den redan är vår kostar den oss ingenting. Den ligger centralt och väcker med sin inbjudande arkitektur ett omedelbart intresse för den nyanlände besökaren.

På platsen ska vi anordna en festival som börjar den 29e augusti. Denna festival är ett evenemang öppet för allmänheten. Med ett stort urval av aktiviteter ska den förhoppningsvis erbjuda någonting för alla, oavsett intressen, ålder och bakgrund. Det är nämligen du och alla andra som bestämmer innehållet.

Den har ännu inget fastställt program. Den har inte några affischnamn. Vad den erbjuder är rum.

Det kommer att finnas scener med ljud och ljusutrustning, möjlighet till filmvisning, dansgolv, utställningsytor, grönsaksodling, kök, arbetsplatser, poesi, samtal, bokhyllor, diskussioner, marknad, spel, sport, wi-fi, kaffe, med mera. Allt detta kommer dessutom att vara gratis för den som vill.

Fredagen den 8e augusti kl 19 samlas vi på Rådhustorget för gemensam promenad till vårt nya gemensamma kulturhus. Byggandet och arrangerandet sker alltså mellan den 8e och 29e augusti. Där och då planerar vi, bygger om och organiserar en inledning på en kulturhusfestival som kanske aldrig tar slut.

______________________________________________

Ta med: Oömma kläder, måttstockar, ficklampor, arbetshandskar, lasermätare, papper, pennor, mamma, grannen, ödmjukhet och ett glatt humör!

Ta inte med: Alkohol.

NU BLIR JAG KUSTBO IGEN

juni 27th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse, Okategoriserade

Bild

Sista kvällen i inlandet. Har gjort mig av med nästan alla saker, det känns underbart. Som en fri Buddha/Rasmus på luffen/hippie som bor i skogen.

Nu ska jag flytta in i ett kulturmarxistiskt kollektiv i Umeå:

commie

affisch-hdalen-jp3

Hann med att göra en målning i vattenfärg mellan städningen.

Bild 913

Tags: , , ,

MESELEFORS

juni 8th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Var i Meselefors idag och kollade på en loppis. Köpte ett par högklackade skor.

Bild 774

Den ägde rum i Folkets hus, spontant känner man att man vill göra nåt kul här.

Bild 776

Tags: , , , ,

VECKANS DOKUMENTÄR

november 26th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Ibland går jag in på Twitter, fråga mig inte varför men jag tror att jag tycker det är tråkigt överallt på nätet och då ser jag det som en sista utväg. Hursomhelst såg jag en tweet om en dokumentär om skinheads på SVT som verkade intressant.

namnlös

Den handlar om vad som hände 25 år senare efter dom vart skinheads.

dokumentär

Jag letade fram den och skickade även länken till en kompis. Hon svarade då att hon blev kär i en i filmen. Själv orkade jag inte se klart hela, jag är mer för att kolla på musikvideor.

Tags: , , , ,

KAMPRAPPORT FRÅN UMEÅ

september 7th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Okategoriserade

Idag såg jag på sociala medier att det skulle vara nazister i Umeå, dom skulle tydligen hålla till utanför Max. Jag som hade tänkt vara hemma och slöa blev genast helt uppe i gasen och cyklade ner till stan för att få se en skymt av dom. Först åkte jag utanför Max men där var det helt tomt och blev väldigt besviken. Så då bestämde jag mig för att cykla hem igen, men just när jag var på väg ut ur centrum så såg jag tom tågandes på andra sidan vägen.

IMG_4099

En bit bakom tåget gick en massa personer och tittade, fotade och följde efter. Tåget vek av bakom ett hörn och då gick personerna en annan väg för att försöka leta rätt på dom. Alla var väldigt nyfikna på nazisterna och ville gå närmre, men då var det en ung polis i reflexväst som viftade med sina armar och skrek ”gå inte för nära, det kan gå illa! Håll er på avstånd!”

IMG_4100

Ja jag har ju förstått att man inte ska skoja allt för mycket med Motståndsrörelsen, dom verkar vara väldigt allvarliga med det dom gör. Så här står det t ex på deras hemsidan under en artikel där dom kommenterar att polisen dansar Harlem Shake:

Egentligen känns det lite överflödigt att kommentera detta ämne, men på grund av att sådana här saker är tecken i tiden, och sannolikt någonting positivt för vår sak, anser jag det vara värt en kommentar. När de som ska representera det bästa av vårt folk beter sig som rena cirkusapor finns all anledning att fundera över själva orsaken.

Låt det vara sagt att vi på Nordfront inte är humorlösa. Vi använder oss ibland av humor för att nå ut med vårt budskap och anser detta som viktigt. Men det finns olika sorters humor liksom att det finns gränser. Anledningen att ingen kommer att få se Nordfronts redaktion dansa ”Harlem Shake” är inte för att vi saknar humor utan för att vi inte vill förnedra oss själva, eller de som tror på oss, samt för att vi anser att det vi gör är någonting allvarligt.

Förutom att vår kamp är allvarlig, att livet är allvarligt, att de nyss nämnda institutionerna har allvarliga uppgifter, befinner vi oss också i en allvarlig situation.

Jag tyckte alla fall att det var spännande att se nazister i verkligheten, tidigare har jag bara sett dom på film:

Tags: , , , ,

NU FINNS MIN BOK UTE PÅ NÄTHANDELN

juni 5th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Okategoriserade

Köp boken Min musikkarriär idag!

namnlös

Tags: , , ,

DJURKORT

mars 29th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Foto med kattungar som skriver på skrivmaskin. Från tidigt 90-tal.

IMG_3020

Nu ska det nya kommenteringssystemet funka. Har lyckats importera alla gamla kommentarer. Ni får gärna prova att kommentera, kom igen var lite positiv till nymodigheter! Det går fortfarande att vara anonym, men om du har ett konto så kan du ”ogilla” kommentarer och det är ju kul. Kanske den funktionen kan uppvigla till mer näthat? Glöm inte att det var näthatet som gjorde Linda Rosing till storbloggare en gång i tiden.

Fördelen är att man lättare kan se om nån svarar, om man kommenterar på flera bloggar samtidigt som har det här systemet så samlas alla konversationer på ett ställe och det är lätt att följa diskussionstrådarna.

Om du vill installera Disqus på din egen blogg så kan du gå in här.

Tags: , ,

BRA MÖTE PÅ BUSSEN

december 30th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Idag träffade jag sångaren i Nationalhjältarna på bussen. Dom är mest känd för deras hitlåt Strandkant. Det var ett bra möte, dock pratade jag mest om mig själv och min konst. Men som kompensation för det kan jag istället prata hans bästa platta, så blir det balans. Lyssnade på den nyss och blev tårögd för att den var så bra. Skivan heter I gränden. Ni kan lyssna på den här.

Omslaget till skivan. Jag tror att det fortfarande går att köpa om någon skulle vara intresserad.

Tags: , ,