Archive for the ‘inredning’ Category

LOPPISFYND

september 10th, 2018 by Maggan | No Comments | Filed in inredning

Köpte den här krukan på den lokala loppisen.

Tags: , ,

JULFINT

december 3rd, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

Idag har jag julpysslat. Har skaffat en gran och pyntat, samt gjort en juldekoration till dörren.

Tags: , , ,

HAR MÖBLERAT OM MIN LÄGENHET

februari 19th, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

Har tidigare haft en 90-cm säng, men har märkt att jag sover bättre om jag har madrassen ligger direkt på golvet. Dessutom fick jag ångest av sängen eftersom jag tyckte min lägenhet såg ut som ett studentrum. Jag vet om att den möglar om man har den direkt på golvet eftersom man svettas så mycket under natten, att madrassen behöver luftning på undersidan. Får hitta nån lösning på detta senare.

Har flyttat min bokhylla då det blir en avgränsning mellan kök och ”vardagsrum. Tror att de brukar bygga såna här väggar i nyproducerade lägenheter.

Har hängt upp ett genomskinligt rosa tyg och sedan placerat en ljusslinga med blommor. Tänker mig att man har sån här stil när man är på semester i Thailand.

Älskar att möblera om, för då får man lägga väldigt mycket tid på att arrangera stilleben på olika ytor i lägenheten. Som detta.

När jag inte ägnat mig åt inredning har jag ägnat mig åt att skriva en överklagan till Kammarrätten angående A-kassans beslut om återkrav. Ska överklaga beslutet som helhet, men jag kommer också pröva om varje enskild verksamhet är tillräckligt för att förlora A-kassan. Här är utdrag från mitt brev:

Lärarnas A-kassa har skrivit följande i sitt beslut (rättelse 3 juni 2016):

”Du är utöver din verksamhet i förlaget Bokbål också verksam som författare, konstnär, bloggare och artist. Dessa ytterligare verksamheter kan enligt vår bedömning ses som enskilda verksamheter i sig.”

Jag vill pröva om Bokbål förlag, självständig uppdragstagare, författare, konstnär, bloggare och artist kan ses som enskilda verksamheter i sig. Jag tycker att det är viktigt att pröva beslutet som helhet eftersom det handlar om ett stort straff i form av en stor summa pengar som ska återbetalas. Men även om det inte ändrar återkravet, så är det viktigt att varje verksamhet utreds eftersom det kommer få betydelse för andra beslut som A-kassan tar i framtiden.

När man överklagar till Kammarrätten så gör det en prövning om de ska ta upp ärendet. Helst ska man komma med något nytt, jag har lagt till detta:

På Arbetsförmedlingens egna hemsida har de skrivit om hur man ska agera på sociala medier som arbetslös. De uppmuntrar de arbetssökande att använda sociala medier, där bloggen är en av dessa sociala medier.

https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Tips-och-rad/Sociala-medier.html

Så här skriver de om bloggande:

”Blogg – utveckla din expertis

I en blogg har du chansen att visa vad du kan – på djupet. Skriv om det som rör din bransch och fokusera på ämnen som du har god kunskap om. Då ger du en bild av dig själv som expert. Ett tips är att undvika ämnen där du är känner dig mindre bekväm. Då riskerar du att uppfattas som okunnig.”

Arbetsförmedlingen har också lagt upp ett klipp på nätet där de uppmanar de arbetssökande att vara så aktiva som möjligt i sociala mediet Facebook. https://www.youtube.com/watch?v=Ld2MR-78Zc4

Jag har följt Arbetsförmedlingens rekommendation, där jag håller mig aktiv på nätet och där jag framhäver min expertis genom att berätta vad jag är bra på. Om Arbetsförmedlingen skriver på sin hemsida att man ska blogga och ha hög aktivitet på nätet, så tolkar jag det som att man står till arbetsmarknadens förfogande, inte tvärtom som A-kassan menar i sitt beslut.

Tags: , ,

HALLÅ

december 8th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in inredning

img_9604

Inget kul har hänt.

Tags: , , ,

FÖRSÖKER GÖRA OM MITT HEM TILL 50-TALISTSTIL (OBS EJ 50-TALSSTIL)

augusti 22nd, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning

Har gjort om en del i mitt hem. Har bland annat bytt ut en möbel mot en furubyrå i 90-talsstil som ska se 70-tal ut.

IMG_9307

I hallen har jag flyttat ut en låg bokhylla som jag arrangerat med diverse prydnadssaker.

IMG_9309

Problemet är att ifall man ändrar en grej så måste man ändra allt. T ex så blev mattan för lång när jag hade en bokhylla i hallen. Så jag behövde skaffa en ny.

Hittade en matta på second hand som jag köpte som jag blev helt demoniskt allergisk mot. Den förra mattägaren måste ha haft marsvin hemma eller något. Släpade ändå in den i hallen bara för att testa, sedan la jag den omsluten i två plastpåsar i garderoben. När jag gick ut och kom hem fick jag en allergisk reaktion och fick lov att äta medicin. Min secondhand-shopping går så himla dåligt.

Innan jag fick tag i den där furumöbeln så släpade jag in en annan möbel som jag fick två bett på handen av när jag skurade rent den. Ställde ut den i soprummet och någon dag senare var den borta. Troligen har någon gjort ett ”fynd”.

HAR SKAFFAT EN SÄNG

augusti 20th, 2016 by Maggan | 4 Comments | Filed in inredning

Köpte den på Ikea. Först fick jag panik över att det såg ut som ett studentrum och försökte möblera om hela lägenheten, vilket innebar att jag bytte plats på en byrå och en bokhylla. Men resultatet blev att det såg ut som ett hotellrum från 70-talet så jag möblerade tillbaks. Då kör jag hellre studentstil.

Huvudgaveln var ganska ful så nu har jag hängt över ett tyg.

IMG_9304

Det är knepigt med val av säng. Jag älskar att sova i 90 cm säng med vanlig madrass. Problemet är att ifall det ska sova nån till nån gång i framtiden så kommer man inte att rymmas. Samtidigt känns det patetiskt att köpa en större säng, som att man har planerat sitt liv efter nån annan. Som en som köper ett hus och bygger allt och när allt det är ordnat så skaffar man en fru som bara kan flytta in.

Hur gör ni? Gör ni ”självständiga” val och köper ett dyra gigantiska möbler som en livsinvestering som tar upp hela lägenheten så att det inte ryms någon till?

Tags: , , , ,

VASAPLANSHÄNG

augusti 11th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning

Hänger på stan och dricker kaffe.

IMG_9254

Får alltid panik när jag kommer hem från en flytt. Man ser alla som man gick i gymnasiet med och alla har blivit gamla och gråhåriga, fast med exakt samma klädstil och sminkning. Tänker att dom tänker likadant om mig.

IMG_9255

En rolig förändring är att jag ska börja plugga i höst. Tog upp kulturhusdatorn till min lägenhet, fick komplex för att det ser ut som en studentlya.

IMG_9256

Därför har jag kompenserat stilen genom att sätta upp ett par bohema gardiner. Vill att det ska framgå att jag läser ett humanistiskt ämne och inte ett tekniskt. Vad är det för gardintrender i år? Visst är Josef Frank helt ute?

IMG_9258

IMG_9259

Tags: , , , , ,

NYA KUDDAR

juni 22nd, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

Har köpt prydnadskuddar till överslafen.

IMG_8508

Ser mycket trevligare ut när man kommer in.

IMG_8506

I övrigt så fick jag det här meddelandet idag:

Lärarnas A-kassa beslutar 20 juni 2016 att utesluta dig ur Lärarnas A-kassa från och med 7 januari 2016 samt att överlämna ärendet till Polismyndigheten för vidare utredning om eventuellt brott.

Tags: ,

NY SMINKSPEGEL

juni 15th, 2016 by Maggan | 3 Comments | Filed in inredning, shopping

Har spanat in den länge och igår slog jag till.

IMG_8496

Som ni märker jag gjort om utseendet på bloggen. Känns mer jag. Vill tillbaks till gymnasiet, bara sitta och skriva uppsatser där man drar olika paralleller (obs ej dra paralleller till diktaturer), hålla på med teater och vara gymnasieintellektuell i största allmänhet. Men sen vill jag också tvätta bort stämpeln av att vara en del av en urvattnad feminism som går ut på att visa benen, hylla miljardären Rihanna och gå på företagsevent med menskoppar.

Ibland funderar jag på att börja snatta, var sjukt bra på det på gymnasiet. Har inte velat göra det eftersom jag tycker det är pinsamt och att jag vill vara trovärdig på jobb. Men eftersom nu allt sket sig och jag i alla fall räknas typ som kriminell så kan det lika gärna skita i allt. Hörde att om man klär in sin väska med folie så kan man sno kläder. Pratade med en kompis som jobbade i sybutik, om man kan sy en sån väska. Hon sa att hon alltid kollar på väskan, att ser den konstig ut så är det troligtvis en snattarväska. Hon sa också att min tygkasse är en typiska snattarväska. Hon sa att hon alltid är extra trevlig mot misstänkta snattare så att dom ska förstå att dom är sedda. När dom går ut så säger dom HEJDÅ extra högt.

Alltid på mina lokala butiker så har jag känt mig sedd när allt är ensamt och trist. Har alltid sett på dom som en privatägt alternativ till socialarbetare för ensamma människor. Ibland har jag enbart gått dit och köpt något för att jag känner mig ensam. Kanske beror allt bara på min tygkasse. Känner mig lurad.

Tags: , ,

MINA ARBETSUPPGIFTER

juni 3rd, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Arbete, inredning

Idag har jag byggt ett draperi av påslakan.

IMG_8274

Imorgon är det vernissage, eftersom det sket sig med att hänga konsten då allt blev fult så koncentrerar jag mig på inredningen istället.

IMG_8273

Det finns inga varor att köpa på samhället så därför gick jag och letade skrot i en gammal majbrasa och försökte göra ett arrangemang. Bland annat hittade jag glassplitter som smält ihop till en klump. Här försöker jag diska upp klumpen.

IMG_8277

Arrangemanget blev sjukt fult, särskilt när jag la dit kottarna. Skitsamma.

IMG_8281

Det här blev desto bättre.

IMG_8278

Vi ska visa video och lokalen är väldigt ljus. Så jag började tillverka mörkläggning genom att tejpa fast folie mellan två vita papper som jag sedan satte upp på fönstren. Det tog sjukt lång tid och nu är jag helt slut. Ska hänga utställningen ikväll, får hjälp av några fler. Allt blir lättare då.

IMG_8282

Tags: , , ,