Archive for the ‘shopping’ Category

MER BILDER LITTFEST

mars 23rd, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in shopping

Har inte så mycket att tillägga, har suttit hela kvällen med den obligatoriska ansökan till Konstnärsnämnden. Känner mig mer och mer som en desperat telefonförsäljare som hela tiden hoppar mellan olika mindre framgångsrika strategier i hopp om att fånga deras intresse. Skulle verkligen vilja ha det i år.

Hursomhelst när är några fler bilder.

Fredrik Jonsson och Henrik Bromander i boksamtal.

På kvällen uppträdde med dans tillsammans med bandet Livskris. Älskar att hänga i loger och känna mig hipp. Vi blev servade med popcorn och kaffe, så jag kunde känna mig lite divig.

Spelningen gick bra. Här repar vi.

Förutom byteshandel av böcker, så köpte jag ett en massa nummer av fanzinet Autotrof. Han som gjort fanzinet hade kommit på den smarta lösningen att bara gå runt med en väska och sälja till folk på mässan. Har läst dom i veckan, ska försöka blogga om det senare.

Tags: , , ,

URANGLAS

mars 1st, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in shopping

Har skaffat ett nytt intresse, shoppa uranglas på internet.

Tags: , , , ,

MAKEOVER

november 20th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in shopping

I helgen har jag köpt nya skor och klippt av mig en massa hår. Typ 5 cm har jag klippt bort. Dessutom har jag köpt en svindyr men jättesnygg jacka så jag ser ut som en biträdande jurist. Vill sopa bort resterna av en knäppskalle som aldrig haft ett fast jobb, som drivit myndighetskonflikter och ägnar sin ledighet åt obskyra kulturintressen.

Jag vill kunna gå in på Mc Donalds och dricka vatten ur deras handfat vid toan utan att de ska tro att jag är en pundare.

Mina gamla skor:

img_9665

Och mina nya:

img_9666

Visar bilder på jackan senare. Borde gå till frisör och fixa en ny hårfärg. Någon som ligger närmre min egen så jag inte går runt konstant med utväxt.

img_9668

MIN HELG I UMEÅ

juni 19th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in shopping

Tänkte att jag skulle bli snattare men vågade inte. Var först i på HM och sneglade på nagellack. Jag såg någon stå och packa upp varor någon hylla bort och blev paranoid, att jag var övervakad. Sedan gick jag in på Åhléns och stoppade in ett lippgloss i ärmen. Var på väg ut, men fick kalla fötter, vet inte om den var larmad. Visst är det en utåtbuktande streckkod om det är larm? Den hade inte det, men la ändå tillbaks produkten på hyllan. Kändes ännu mer suspekt att plocka fram nåt ur ärmen igen. Sedan köpte jag en hårfärg för att kompensera mitt konstiga beteende. Lämnade igen färgen nån timme senare för att färgen var för mörk kom jag på. Istället köpte jag en ljusare färg, tyckte det vart bra. Var så less på det röda.

IMG_8530

Är det normalt att det svider 1 dygn efter färgningen? Hann även med att gå på loppis. Köpte den här prydnadssaken i porslin, som föreställer en korg med tre majskolvar. Majskolvarna går inte att plocka lös från korgen.

IMG_8513

Tags: , ,

SHOPPINGTUR I SVERIGEDEMOKRATISKT WÄRDSHUS

juni 15th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in shopping

Nu har jag varit runt och kollat vad som finns i samhället, det roligaste hittills är fortfarande det övergivna anrika wärdshuset som ligger en några hundra meter från centrum. Överlägset bästa turistattraktionen på orten.

IMG_8380

Det visade sig dock att det inte alls var övergivet, så här står det i en artikel:

Fastigheten ägs sedan sju år tillbaka av ett bolag som tillhör Kenneth Thuring, kommunpolitiskt aktiv i Sverigedemokraterna. Byggnaden står till synes tom.

– Så är det inte, vi har verksamhet där. Även om vi inte bor där behöver det inte innebära att det är tomt, säger Kenneth Thuring.

Han vill inte uppge vilken verksamhet de bedriver, men är mycket kritisk till att de inte får någon hjälp av polisen med att stoppa förstörelsen.

IMG_8382

– De går in och snor saker, sedan annonserar de ut dem, så illa är det.

Själv fyndade jag några saker. Den här glasljusstaken var fin.

IMG_8497

Hylla. Perfekt att ha mobilen på när man sover på överslafen på våningssängen.

IMG_8499

Det är väldigt många rum, över tre våningar och är allt från övergivna hotellrum till barn- och lekrum. Man vill gärna inte gå in där ensam, hela tiden slår de öppna fönsterna med vinden och man tror att någon fler i huset.

IMG_8415

En zebra fick jag också med mig hem.

IMG_8501

En av de ortsbor vi talat med har helt lagligt varit in i värdshuset och tittat. Något värre har han inte sett.

– På vindsvåningen låg det döda kattungar, några var halvt uppätna. Det stank där inne och allting ligger huller om buller.

Enligt honom är kontoret, som numera har 85 år på nacken, ett hem för katter och missbrukare.

Kenneth Thuring förnekar att de har haft problem med katter, däremot ”så var det någon som kastade in en halshuggen katt en gång”.

IMG_8498

Har länge funderat på hur jag ska inreda min bro. Men den här svarvade ljusstaken var ju ett perfekt fynd. Har köpt ett svart blockljus och satt dit.

– Det är så här vi har det. Vi fixar och ordnar och så stjäls och förstörs det.

Vad tänker du göra med Ljusne Wärdshus?

– Jag har som sagt redan verksamhet där.

Tags: , , ,

NY SMINKSPEGEL

juni 15th, 2016 by Maggan | 3 Comments | Filed in inredning, shopping

Har spanat in den länge och igår slog jag till.

IMG_8496

Som ni märker jag gjort om utseendet på bloggen. Känns mer jag. Vill tillbaks till gymnasiet, bara sitta och skriva uppsatser där man drar olika paralleller (obs ej dra paralleller till diktaturer), hålla på med teater och vara gymnasieintellektuell i största allmänhet. Men sen vill jag också tvätta bort stämpeln av att vara en del av en urvattnad feminism som går ut på att visa benen, hylla miljardären Rihanna och gå på företagsevent med menskoppar.

Ibland funderar jag på att börja snatta, var sjukt bra på det på gymnasiet. Har inte velat göra det eftersom jag tycker det är pinsamt och att jag vill vara trovärdig på jobb. Men eftersom nu allt sket sig och jag i alla fall räknas typ som kriminell så kan det lika gärna skita i allt. Hörde att om man klär in sin väska med folie så kan man sno kläder. Pratade med en kompis som jobbade i sybutik, om man kan sy en sån väska. Hon sa att hon alltid kollar på väskan, att ser den konstig ut så är det troligtvis en snattarväska. Hon sa också att min tygkasse är en typiska snattarväska. Hon sa att hon alltid är extra trevlig mot misstänkta snattare så att dom ska förstå att dom är sedda. När dom går ut så säger dom HEJDÅ extra högt.

Alltid på mina lokala butiker så har jag känt mig sedd när allt är ensamt och trist. Har alltid sett på dom som en privatägt alternativ till socialarbetare för ensamma människor. Ibland har jag enbart gått dit och köpt något för att jag känner mig ensam. Kanske beror allt bara på min tygkasse. Känner mig lurad.

Tags: , ,

HALLÅ I STUGAN

maj 13th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in inredning, shopping

Åkte in till Söderhamn och shoppade på second hand.

IMG_7968

Hittade ett prisvärt överkast för 20 kr, däremot fick jag panik när jag såg estetiken tillsammans med resten av interiören.

IMG_7970

Kvällsmat. Ljusstakarna på bordet har jag också shoppat under dagen.

IMG_7975

Avslutade kvällen med att kolla på en musikvideo av Metallica i mitt nya inredda hem.

IMG_7977

Tags: , , ,

DUMPSTRING

januari 27th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in shopping

wpid-wp-1453927354689.jpeg

Följde med några kompisar och dumpstrade.

wpid-wp-1453927222206.jpeg

Det var mest olika brödsorter, men även några knippen vissen sparris. Jag vägrade ta hem det som inte var i en förpackning.

wpid-wp-1453927259262.jpeg

Det bästa fyndet var ett bukett med frysta snittblommor. Dom har faktiskt klarat sig och står nu på mitt köksbord i full blom. Otroligt bra tips för den som alltid vill ha snittblommor i sitt hem.

Hittade även en påse med 500 g stenåldersbröd, den består av nötter, mandlar och frön. Undrar vad den kostar i butik?

wpid-wp-1453927290519.jpeg

De andra lyckades plocka på sig ett rejält förråd som de la i Ikeakassar, allting påminde om hur det gick till i jägarsamhället då det inte fanns pengar och man samlade ihop mat i överflöd och delade upp rättvist mellan varandra. Det här vill jag göra om.

wpid-wp-1453927385150.jpeg

Tags: , , ,

KARENSDAG

januari 20th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete, shopping

I veckan har jag vart förbi ett gym och kollat på scheman för gruppträningar. Gud vad det är dyrt att träna! Ibland känns det som att jag bott under en sten sen 00-talet då ett månadskort för träning kunde kosta 250/månad eller då en lägenhetshyra låg på 3000 kr för en etta och inte 5000-12000 som den gör idag. Kanske för att jag har samma inkomst som för 15 år sen. Måste börja träna nåt för på min fritid för jag är bara hemma och deppar ihop. Känner mig som att jag är i en dystopi där människan blivit en maskin och ersätter alla behov på konstgjord väg, inklusive att man rör på sig. Vet inte om jag ska svälja hippiestoltheten och köpa ett månadskort.

Tillsvidare har jag försökt komma igång med träning genom Youtube. Eller jag laddar hem klippen och spelar upp dom lokalt på min dator. Igår körde jag en boot camp med Billy Blanks.

Skärmbild från 2016-01-21 00-05-01

Egentligen borde man bara fixa en lokal (kanske ockupera?) sätta dit en projektor där man spelar upp olika videopass så att man får träna i grupp gratis, är ju ändå skönt att komma sig iväg på nån träning. Synd bara att aktivister inte gillar träning.

När jag tränat klart bröt en förkylning ut, jag inbillar mig att det är för att träningen frigjorde en massa saker i kroppen. Man vill ju ha direkt resultat av allt, som när man smörjer in ansiktet med något, äter ett vitaminpiller, ingefära mm eller som igår då jag tränade.

Så idag är jag sjukskriven, blir alltid lika chockad då jag upptäcker att man har rätt att vara hemma vid sjukdom. Hade gjort i ordning en lunchlåda som jag nu bara kunde stoppa in i mikron hemma. Det var pasta, fryst spenat, lite fetaost, tomater och en klick färskost med örtsmak. Tyckte färskosten smakade industri men annars var det helt okej.

wpid-wp-1453297316499.jpeg

Har funderat på det här med industrimat, folk skäller så mycket på det idag. Däremot att gå ut och äta är det ingen som klagar på. Själv tycker jag färdigmat är ganska äckligt och brukar alltid känna mig otillfredsställd efter jag ätit det. Men jag är ju egentligen för att rationalisera bort en del av matlagningen, framförallt luncher. Och då är jag ju mer för en storskalig industriproduktion än att ha hushållerska eller gå på restaurang.

Kollade igenom ett klipp på UR om just tillsatser. Stör mig på att folk är så otroligt obildade när det gäller sånt och tror att allt är farligt. Alla tillsatser vi har i maten är ju granskade och godkända av livsmedelsverket. T ex glutamat är ett livsviktigt ämne som finns naturligt i all mat och är helt ofarligt.

Skärmbild från 2016-01-20 17-18-28

Skärmbild från 2016-01-20 16-25-20

Skärmbild från 2016-01-20 16-25-41

Sen är ju konserverande ämnen något positivt. Jättebra om ett bröd håller två år när vi står där mitt i finansiell härdsmälta, storkrig och matvaruspekulationsmarknad. Då är man inte så kaxig om man bara har en färsk tortellini och en påse färsk bladspenat i kylen (plus skyhöga lån och inga pengar på banken). Kanske ska vi börja spekulera i pulvermos? Dessutom är obehandlade färska varor utan tillsatser sjukt miljöovänligt.

Jag förstår ju att man inte ska äta många färdigprodukter eftersom företagen är onda och stoppar i en massa socker och annat skit för att kicka igång belöningssystemet så att det ska sälja mer. Kanske starta en produktion i statlig regi? Nåt för LKAB?

Sen kanske en del vill behålla makten och styra över innehållet i produkten, men samma människor är ju inte direkt kända för att bry sig om andra områden som t ex rätt att byta ut saker själv på bilen, vad som stoppas i ens mobil och diverse annat.

Jag skulle gärna vilja veta mer vart olika ideologier står i matfrågan. T ex under funktionalismen så ville man ju införa köksmaskiner för att rationalisera bort matlagningen och frigöra tid till hobbys. Finns det idéer om 3D-skrivarmat?

Jag kanske är gammalmodig, men jag känner mig inte helt bekväm med att gå på restaurang. Tycker det är lite kontroversiellt. Många känner sig kanske inte bekväma med att städare ska städa undan skit efter en, samma sak känner jag när nån servar en med mat, häller upp dryck och plockar undan ens sviniga matrester. I min värld är det fortfarande ett gammalt överklassfenomen som blivit folkligt.

Jag förstår inte varför existerandet av restauranger blivit en mänsklig rättighet. Vi skulle klara oss alldeles utmärkt utan dom. I alla andra delar av samhället ska man dra ner på personal även fast det kanske är lite trevligt med mänsklig kontakt. Du är ju t ex helt dum i huvudet om du går in på en turistbyrå och bokar en tågresa eftersom det kan göra det själv.

restaurang

Gott och snyggt, men kanske inte så nödvändigt. Knypplade spetsar är ju också snyggt men det är inte heller nån mänsklig rättighet.

Just nu pågår en utveckling inom livsmedelsbutiker att plocka bort personal och istället ha självscanning typ via en app. Men jag skulle hellre ta bort alla restauranger och ha kvar all butikspersonal, det borde bli mindre personalslöseri i slutändan. Dom i livsmedelsbutiker är ju också trevliga och hejar bara för att man är kund, men man blir inte servad på samma sätt som på en restaurang utan blir mer som en social kontakt för ensamma människor som behöver komma ut på något. Lite som ett vinstdrivande vårdföretag och blir därför mer okej.

Restauranger är ju också väldigt opraktiskt jämfört med storskalig industritillverkning eftersom deras fack suger. Gör man det på fabrik så har man ju större möjligheter att få igenom att jobba dagtid och heltid istället för att hoppa mellan enstaka timmar på obekväm arbetstid bara för att några fyllon får för sig att dom är hungriga mitt i natten. På större arbetsplatser är det lättare att driva en kamp än på en liten restaurang då man är tjenis med chefen som kanske skjutsar en hem från jobbet som kompensation för att ens arbetspass blev inställt med en timmes varsel (då man har rätt att veta 24 timmar innan ifall ens arbetstider ändras).

Också sjukt ineffektivt med många restauranger då alla måste deklarera var för sig, anställa varsin revisor mm. Dessutom innebär det också en massa onödigt manuellt och tungt kroppsarbete som skulle kunna rationaliseras bort i en industri. Men det är kanske det som är tanken?

Hursomhelst, här är några industritillverkade favoriter. Tycker ”hälso”foliehattarna kan dra åt helvete med sina teorier om E-ämnen. Vi lever i ett modernistiskt samhälle lika bra att hänga på.

wpid-wp-1453307514325.jpeg

Paj är awesome! Billigt i förhållande till den produkt man får, de flesta märken är bra. Något liten portion, bör komplettera med något för att bli mätt.

wpid-wp-1453307109262.jpeg

Billys pizza. Kanske inte det mest hälsosamma men man kan väl riva en morot på sidan så får man sin rawfood. Håller sig mätt ganska länge. Hörde också nån historia om att osten på pizzorna tillverkas i England där de köper in mögliga ostar som de sprider ut på ett fabriksgolv och spolar av med högtryckstvätt. Bra miljötänk ska fortsätta äta pizzorna bara därför. Gorbys är också god men man står sig inte lika bra.

wpid-wp-1453307153113.jpeg

Äckelgod vegfärssås. Bra för den som inte har köksfläkt.

wpid-wp-1453307199095.jpeg

Klassiker, funkar bra som måltid om man har en macka till. Vill man ha bättre produkter så är barnmat att föredra, det är ännu hårdare reglerat.

Tags: , , , ,

BOKSHOPPING

januari 14th, 2016 by Maggan | 3 Comments | Filed in shopping

Har vart på stan och shoppat. Köpte en ny kjol i en tantaffär som var halva reapriset. Sen gick jag på second hand och köpte lite övriga plagg plus en bok. Ska se om jag kan använda bilderna i boken till något.

wpid-wp-1452793743122.jpeg

Avslutade shoppingrundan på Konsthögskolan där det fanns en gratishylla med kläder. Nu hänger kläderna i en påse utanför mitt fönster. Har blivit helt paranoid för vägglöss efter att jag vart på en fest för ett par veckor sen då en person där började berätta en massa skräckhistorier. Att det var så mycket vägglöss i alla lägenheter (särskilt studentlägenheter) att hon var tvungen att lämna stan. Det finns tydligen i Umeå också och därför ska man vara försiktig när man köper saker på second hand. Det bästa sättet att ta ihjäl vägglöss i kläder är att torktumla dom i 50 grader i 20 minuter. Under 1900-talet lyckades vi utrota vägglössen eftersom vi fick använda arsenik. Men det förbjöds senare eftersom man upptäckte att många fick cancer av det.

Särskilt paranoid är jag över en skjorta som jag hittade på gratishyllan på Konsthögskolan. Tänker att dom har vart ute och rest i världen och sen inte ens duschat efter det.

Har gjort en teckning den här veckan, uselt foto men det får ni leva med.

wpid-wp-1452793789395.jpeg