Archive for the ‘Resor’ Category

ROADTRIP TILL DIVERSER BRUKSORTER

april 22nd, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in Resor

Hart vart söderut en sväng under påsk. Har bland annat vart och hälsat på i Ljusne.

Hade glömt bort hur tyst det var på orten. Det enda ljudet som hördes medan jag vandrade runt på samhället var ljudet av en blåsmaskin som blåser bort löv ur diken.

Hann med några fler bruksorter. Här ser ni en målning utanför ett Folkets hus.

Förövrigt har jag väl nån slags bloggpaus som ni kanske märker. Vet inte vad jag vill göra med det här åbäket. Ska jag bara låta det bli ett arkiv, fortsätta blogga fast bara göra det då och då och skriva ganska trist och hoppas att det blir kult ifall jag håller ut 5 år till, eller bara växla upp och bli bloggdrottning?

Tags: , ,

REINA 2014

januari 2nd, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Resor, Supa

Besökte faktiskt på klubb Reina i Istanbul 2014. Såg att jag tidigare lagt upp bilder på street style från samma resa, också i Istanbul.

bild-325

bild-335

Tags: , , , ,

ÖRNSKÖLDSVIK

oktober 6th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

img_9518

Har åkt mellan Umeå och Övik i veckan. Pendlingen består av en timmes granskog varje väg. Fortfarande kortare pendling än när man bor i Stockholm och måste ta sig nånstans överhuvudtaget.

img_9515

img_9531

Åt lunch på ett kristet fik.

img_9528

img_9532

MAKTEN

september 4th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Luleå har rykte om sig att vara en ful stad. Men jag tycker den är skitfin.

IMG_9368

Fick husorgasm av stadshuset och polishuset. Vill typ bli dömd för något bara för att jag ska få en anledning att vistas i den byggnaden.

Byggnaden nedan är själva polishuset. Fasaden ser ut att vara industriplåt i guld? Den innehåller häkte, kronofogdemyndigheten, åklagare och domstol.

IMG_9380

IMG_9378

IMG_9382

IMG_9385

Tags: , , ,

LULEÅ

september 3rd, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor

Är i Luleå för första gången i mitt liv. Bor på ett hotell som ser ut så här.

IMG_9354

Superlyxigt.

IMG_9358

Ikväll har jag mest suttit nere i hotellbaren och druckit öl. De spelade covers på Celine Dion Titanic i instrumental version. Innan jag besökte stan blev jag varnad för att den var lite snobbig, eller som jag kallar det ”rik arbetarklass”. Min fördom blev bekräftad när jag tjuvlyssnade på en diskussion från bordet bakom där de pratade om hur omoraliskt det är med snatteri och hur man bantar smart med hjälp av att äta Läkerol som är sockerfritt.

IMG_9359

Gick ut en sväng på stan. Det var helt otroligt, som en charterö, fast med Lapin Kulta-solnedgång.

IMG_9366

Det finns så vansinnigt snygg arkitetur i stan. Ville bara skrika av förtjusning när jag såg polishuset och statshuset. Stasimuseet är en mes-byggnad jämfört med dessa. Ska försöka ta fler bilder imorgon. Vet inte om jag vill bo här men sjukt bra som semster-weekend-ort.

IMG_9333

Tags: , ,

MISÄRTURISTGUIDE ÅT SARA-VIDE

augusti 23rd, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

En sak som var bra med att bo i Hälsingland var att jag bodde ganska nära Sara-Vide. Här hälsar jag på i hennes ateljé, hon bygger ramar medan jag sitter och försöker läka bromsbett med aloe vera.

IMG_8650

Jag hade ju blivit upplärd av misärturistguider och kunde nu föra kunskapen vidare. Vi började såklart med wärdshuset. Tror jag var där oftare än vad jag är i en shoppinggalleria i en stad.

IMG_9195

Därefter drog vi vidare till den sovjetiska fabriken strax utanför Söderhamn.

IMG_9215

Det är så otroligt farligt med misärturism när man är konstnär, för när man är på plats blir man helt emotionellt överväldigad och tänker att det blir jättebra konst om man typ fotar av det. Men det blir det oftast inte.

IMG_9197

Vi tog oss in i kontorsdelen och kunde därifrån gå rakt in i den gigantiska fabriken. Man kunde i princip gå överallt. Det är svårt att föreställa sig hur stort det här rummet faktiskt är. Men det var så otroligt obehagligt med dom stora betongpelarna som stod upp i något som kunde ha vart en stor bassäng.

IMG_9208

Det här rummet var lite mer mänsklig miljö, med fönster och kakel på golvet.

IMG_9203

När man tittade ner såg man det här. Också så obeskrivligt obehagligt.

IMG_9204

Hittade ett kontrollrum.

IMG_9211

Tycker Söderhamn och kringliggande orter är helt okej ställe att bo på. Får se vart jag hamnar till slut.

Tags: , ,

HEMMA

augusti 8th, 2016 by Maggan | 3 Comments | Filed in Resor

Just nu hatar jag Umeå. Det är en ful trist stad med dyra bostäder. Min lägenhet är iof bra och billig. Håller väldigt hårt i den.

IMG_9248

Fick reda på att huset där jag har ateljé ska rivas nästa år. Kommer bli höghus och parkeringsplatser.

Vart är kul att bo? Jag är öppen för det mesta.

HEMMA

juli 24th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

IMG_8831

IMG_8553

IMG_8891

IMG_8835

IMG_8836

MER BILDER FRÅN BERLIN

juli 20th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor

Har vart här några dar, tycker det är helt okej stad.

IMG_8942

Åkte dit med Snälltåget, som är ett nattåg. Skulle möta upp min kompis i Berlin eftersom hon kom direkt från en resa i Frankrike. Hon ringde från flygplatsen i Bryssel, allt hade blivit försenat pga enorma säkerhetspådrag pga händelsen i Nice bland annat. Folk gick omkring med K-pistar med fingret på avtryckaren. Hon ba ”det är ju fan krig nu!”. Kände att jag egentligen inte ville ut i Europa, utan att jag helst av allt gömma mig i norra Sverige. Kanske i en dal mellan två fjälltoppar som att man var skyddad i moder naturs livmoder. Dock inte så långt norrut där det kommit över en livsfarlig rysk fästing som tagit sig över till Finland och sen in över Svenska gränsen via Haparanda.

IMG_8932

Men allt kändes lite bättre efter tågbytet i Malmö. Passkontrollen utfördes av en ung ranglig kille med mintgrön slips, samt en kort man i medelåldern som hade en gul reflexväst.

Sov faktiskt hyfsat på tåget. Tror det beror på att tåget inte gjorde några uppehåll. Den stod nämligen parkerad i flera timmar vid ett konstigt industriområde i norra Tyskland vid färjan. Det var väldigt härligt att gå ut i natten barfota på perrongen.

IMG_8924

I ett tidigare inlägg klagar jag på att Sverige liknar Östtyskland och gör en liknelse med en tvättsvamp. Alltså när man åker mellan två länder med olika standard så blir det som en reklam för rengöringsmedel, att där svampen varit framme är det skinande gnistrande rent och på andra sidan är smuts och gammal misär. Den känslan fick jag när jag åkte över tyska gränsen. Allt här var liksom helt fräscht. T ex den där grejen som är i ena änden av järnvägen, en stor mojäng i järn med stora skruvar. Den var helt ny. I Sverige brukar den vara orange och helt rostig med stora flagnader av färg. I Tyskland hade den en ljusgrå färg som var helt jämn och nymålad. Det mest chockerande var fasaderna på industribyggnaderna. Sån där räfflad plåt som finns överallt, den var helt ny och blank! Nämn en sån fasad i Sverige som inte är från 70-talet.

Det stod en massa bilar på en parkering nedanför perrongen. Alla var helt nya och blanka. Min kompis sa att Sverige har Europas äldsta bilbestånd. Till och med Portugal har fräschare bilar än Sverige. Ändå härligt att vara i Tyskland, känner att allt blir mindre tungt och deppigt.

När jag kom fram på morgonen kände jag mig helt ensam och förvirrad. Försökte ladda min telefon i ett eluttag på centralstationen, men fick en tillsägelse. Är det bara jag, eller tycker tyskar om att fostra andra vuxna människor i offentligheten?

Fick inte igång min telefon utan stod jättelänge i en vägkorsning halv sju på morgonen och förstod inte vart jag skulle bo. Men som tur var gick det förbi en trevlig ung knarkare i hipsterskägg som kunde låna ut sin telefon så allt löste sig och jag fick tag i min kompis. Då blev det billigt fika på ett café och jag älskade stan.

IMG_8933

Har gjort diverse turistgrejer. Var på Stasimuseet.

IMG_8953

Allt inuti såg ut som ett kommunalt sossekontor.

IMG_8952

Smart väska med inbyggt vapen.

IMG_8949

Var även ut till Stasifängelset. Det jag kom ihåg starkast var när de berättade på en informationsfilm att de brukade arrestera folk och säga att de skulle bli fotograferade. Det var ett rum med kamera och kamerablixtar. Vad de inte visste var att det fanns ett radioaktivt ämne gömt i kameran som de exponerade mot huvudet. Ett tag efter fotograferingen blev de sjuka helt oförklarligt och dog i leukemi.

IMG_8958

Alla jag pratat med innan hade målat upp Berlin som en konstnärsstad. Jag har nästan inte sett nåt av den sidan. Tycker allt ser typ ut som Gävle. Ganska städat, folk är alldagligt klädda och använder cykel. Som tur var hade vi en kontakt i Berlin som kunde guida oss till det hippa stråket som i princip bestod av en gata.

IMG_8963

Vi kom fram till ett uteställe där vi såg massvis med hippa människor gå in. Det kostade 30 kr i inträde och det var fotoförbud därinne. Men om jag ska beskriva den såg stället ut som en charterbar med lite streetart på vissa väggar. När vi skulle lämna haket stod det en man utanför och försökte kränga kokain till alla som gick förbi.

IMG_8965

Vi hamnade på ett nytt ställe som kändes som ett ställe på Söder i Stockholm. Vi träffade även två unga Stockholmare i baren.

Idag försökte vi åka en buss som tar nån slags väg förbi alla turistattraktioner. Slutstationen var i gamla Västberlins centrum. Sjukt fult och omodernt. Som att de fastnat i nån slag 90-tals-Upplandsväsby-estetik.

När vi skulle ta samma buss tillbaka fastnade vi i en trafikstockning pga att det var ”Militärernas dag”. Det åkte förbi bussar med vinkande militärer och på sidorna av bussen var det polisbilar med syrener. Vi hoppade av bussen och hamnade istället i en stor park. Skog är bra, kom på varför jag hatar storstäder.

IMG_8969

Avslutade dagen med att kolla på gamla flygministeriet. Bland de snyggaste byggnader jag sett.

IMG_8974

Okej det var väl allt jag hade hittills.

HÄNGER RUNT I BERLIN

juli 17th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Det är superhärligt att vara i Tyskland. Vill aldrig åka hem.

IMG_4176