Archive for oktober, 2012

HEMMALYX

oktober 31st, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har tiggt till mig en ledig dag idag från jobbet. Det känns helt otroligt bra, helt naturligt att inte jobba.

Sen har jag skickat in några videos till en tidning som ska bli nåt slags videonummer. Jag har inte riktigt fattat tidningen, men den verkar bra och det är alltid skönt när andra styr upp saker och så kan man bara maila nåt så är man med. Hoppas bara att jag inte är den enda tjejen i det här numret som rakar mig under armarna.

Tags: , , , ,

UTE OCH INNELISTA

oktober 30th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Göra saker som får uppmärksamhet på nätet så att man blir stor.

Gatukonst. Det är så otroligt ute. 21-åringa ”konstnärer” som är ute efter att få uppmärksamhet genom att förstöra andras egendom. Det är ju en sak att säga saker så att folk bli provocerade, men det är ännu mer provocerande att sätta upp sina fula streetartgrejer på olagliga ställen för att väcka uppmärksamhet. Och sen när folk blir arga så bortförklarar de sig genom att påstå att det är nåt slags pågående ”konstprojekt”. När dom är så unga så har dom ju ingen erfarenhet av konstnärligt arbete och därför borde det inte kallas för konst, det är ju pinsamt med alla kulturpersoner som hyllar dom för att dom är unga och stakar ut en ny spännande konstriktning. Dom är ju bara losers som vill synas snabbt.

Tags: , ,

FEST OCH PREMIÄR PÅ HEMLIGA TRÄDGÅRDEN

oktober 29th, 2012 by Maggan | 1 Comment | Filed in Kändisskap, Konst, Supa

Fredag 2 november firar vi att det första avsnittet av Kulturkampen släppts – och bjuder på en exklusiv förhandsvisning av det kommande avsnittet. Dessutom serveras chips, alkohol och diverse tal. Baren öppnar 19.00 och mat finns till försäljning under kvällen.

Screening fest och premiär på Hemliga Trädgården, med Magdalena Nordin, Mån Bas (Body builderz) i samarbete med C/O. Adressen är Johannesbergsgatan 6, t-bana midsommarkransen. Det är ganska kallt och ruggigt i lokalen, så klä dig varmt. Yllestrumpbyxor rekommenderas.

Vi visar:
19.00 Melanie Gillians ”Popular Unrest” , avsnitt 1 och 2.
20.30 Magdalena Nordins ”Kulturkampen”, Premiärvisning avsnitt 2. Invigs med framträdande av reality-serie skådespelare, förläggare och fenomen Lili von Wallenstein samt konstnären själv. Speciellt influgna skådelspelare/deltagare är även de på plats för att festa/ umgås med publiken under kvällens evenemang/ festligheter.

22.30 (repris)
Samtidigt gör Bodybuilderz konstant spelning i underlandet
”Kulturkampen” avsnitt 1 går att se tête-à-tête i baren under kvällen. Kan även beskådas på nätet from 1 nov.

Kulturkampen, gjord av Magdalena Nordin genom Bokbål förlag, består av fem avsnitt och kommer att sändas på nätet varje torsdag med start 1 november. Serien kan ses via Bokbål förlags hemsida www.bokbal.se/bokbalplay. De kommer även att finnas tillgängliga på Youtube; sök på ”Kulturkampen” eller ”Bokbål förlag” och du kommer hitta avsnitten efter att de har släppts. Se trailern här.

I den här tv-serien kommer ni få följa en grupp arbetssökande svenskar som fått den unika möjligheten att resa till Umeå och tävla om jobbet som förlagsassistent till förläggaren och fenomenet Lili von Wallenstein. I jobbet på Bokbål förlag ingår bland annat att sälja in böcker, grafisk layout, styling, assistera vid releasefester, planera Lili von Wallensteins vardag och förvalta varumärket Bokbål förlag. Men en assistent förväntas också ta hand om skitjobbet. Det är djungelns lag som gäller här, det är de tuffaste som överlever. Hur långt är de tävlande beredda att gå i jakten på drömjobbet som kulturarbetare? Under flera veckor tvingas de arbetssökande bo tillsammans och genomgå svåra arbetsprov i kategorin attityd, social kompetens och professionalism. En efter en tvingas de sökande ge upp sin dröm. Men den kandidat som klarar sig igenom alla tester blir erbjuden en praktikplats på Bokbål förlag.

Varmt välkomna!

Tags: , , , ,

SÖNDAGSOUTFIT

oktober 28th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Dagens outfit

Känner mig utvilad. Nu när man jobbar går helgerna åt enbart till att sova och återhämta sig. Jag avskyr numera helger just därför.

Tags: , , ,

EN KVÄLL MED ALLA FÖRUTSTÄTTNINGAR

oktober 27th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Det ser kul ut, men det är kul i 30 sekunder sen byter man till nästa spel. Skittråkigt var det.

Förutom det här spelet, det var jättebra.

Tags: ,

EN VECKA KVAR TILL RELEASEFESTEN!!

oktober 26th, 2012 by Maggan | 2 Comments | Filed in Kändisskap, Supa

Första avsnittet av Kulturkampen släpps redan torsdag nästa vecka kl 20.00. Det kommer kunna ses på Bokbalplay, eller direkt på youtube via Bokbål förlags youtubekanal. Jag kommer såklart att bädda in avsnitten här på bloggen och på min hemsida.

På fredagen 2 november firar vi att Kulturkampen äntligen har börjat sändas. Chips, film, tal och alkohol. Vi kommer att ha en fest tillsammans med några andra på Hemliga trädgården i Stockholm. Tillsammans bjuder vi på en riktigt TV-kväll, som också är temat på festen. Bokbål förlag kommer bjuda på en exklusiv förhandsvisning av det kommande avsnittet.

Återkommer så fort jag har mer info om tider och sånt.

För er som missat trailern så lägger jag upp den igen:

Tags: , , ,

HAR KANSKE EN PRAO-ELEV PÅ GÅNG

oktober 25th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Har fått numret till en prao-elev som går på högstadiet som var intresserad av att vara prao hos mig v 49. Ska ringa henne imorgon.

Tags: ,

SLUTA SÄTT CITATTECKEN PÅ KONSTPROJEKT TACK!

oktober 24th, 2012 by Maggan | 16 Comments | Filed in Konst

Vad är grejen med att skämta att vad som helst är ett konstprojekt efter Hanna Widerstedts avslöjande? Och att sätta citattecken på ordet konstprojekt när man pratar om det hon gjort. Det är ju ett bra och seriöst projekt, nästan lite för seriöst för min smak, hon jobbar exakt som en konceptkonstnär. Tidigare var det bara folk som läser aftonbladet som ba ”jaha, ska det här vara konst?!! Jag trodde det var tavlor som var konst”. Men denna gång har detta beteende spridit sig till kultureliten och dylikt.

Är det för att hon inte gått nån konstnärlig utbildning som man inte tar hennes projekt på allvar? I så fall kan vi börja med att sparka alla professorer på Konstfack för dom har inte en enda högskolepoäng.

Nu aktionerar hon ut rekvisitan, så om ni vill ge mig en present, buda på den här leopardklänningen.

Tags: ,

PRODUKTKATALOG

oktober 23rd, 2012 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse, shopping

Satt och läste i den här idag på rasten.

Nu överkokade jag pastan för att soc ringde. Dom ba ”men du är ju med i ett förlag?!” Jag ba öööööhh..

Tags: , , , ,

UTE OCH INNELISTA

oktober 22nd, 2012 by Maggan | 5 Comments | Filed in Arbete

Hata svarta, judar, muslimer och romer. Vi vet redan att folk vill hata dom och kämpar för rätten att hata dom.

Hata arbetarklassen. Det är det senaste just nu och vi vet redan att alla gör det i smyg, det är bara en tidsfråga innan allt bubblar över. I Umeå vill alla tycka om arbetarklassen och drar ofta in den för att argumentera lite alla möjliga frågor. Och sen går de runt och låtsas att de är arbetarklass, fast som de tror att den är. Samtidigt så avskyr alla den innerst inne, i Umeå tycker man att folk är misslyckade som inte ”gick vidare” från sitt ”vanliga jobb” och tycker att deras vanor är vidriga, som att t ex äta kexchoklad. Det är inte helt ovanligt att man hör på en fest att nån säger ”ja man vill ju inte bli en sån där som röker gul blend under fläkten”. Jag minns min kompis som var ganska strulig i högstadiet och då satte man henne på prao på en kemtvätt så att hon skulle förstå hur hemskt och misslyckat hennes liv skulle bli om hon inte skärpte till sig.

Man kan faktiskt också säga att det är okej att hata arbetarklassen fastän man har högskolepoäng, eftersom regeln är att man får sparka uppåt. Kvinnor har ju i snitt högre utbildning än män men eftersom de tjänar mindre så har vi rätt att sparka på männen. Som kulturarbetare så har man högre utbildning än arbetarklassen, fast eftersom man tjänar så pass mycket mindre så har vi kulurarbetare rätt att sparka på den.

Tags: , ,