Archive for december, 2012

NYÅRSOUTFIT

december 31st, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

Nu ska jag iväg på fest.

Den här bilden av Kissie gjorde mig glad. Gott nytt år.

Tags: , ,

BRA MÖTE PÅ BUSSEN

december 30th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Idag träffade jag sångaren i Nationalhjältarna på bussen. Dom är mest känd för deras hitlåt Strandkant. Det var ett bra möte, dock pratade jag mest om mig själv och min konst. Men som kompensation för det kan jag istället prata hans bästa platta, så blir det balans. Lyssnade på den nyss och blev tårögd för att den var så bra. Skivan heter I gränden. Ni kan lyssna på den här.

Omslaget till skivan. Jag tror att det fortfarande går att köpa om någon skulle vara intresserad.

Tags: , ,

TUR ATT ALLA TUMVANTSHATANDE KONSTNÄRER GÅR I PENSION SNART

december 29th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete, Konst

Har varit i atten idag och målat. Gick hyfsat förutom att den enda penseln jag hade var typ tre strån. Det är jobbigt att måla för man blir alltid så hårt granskad, så därför brukar jag ta ett djupt andetag och tänka att jag ritar i paint när jag lägger på färgen. I alla andra genrers så kan man vara hur kass som helst och ändå komma undan.

Men just måleri är hemskt, man blir alltid sågad ner till fotknölarna vad man än gör. Dom ba ”den där axeln ser lite konstig ut och det där golvet känns inte som att det ligger i målningen”. Dom tror typ att man har hyrt en modell till sin målning som sitter i samma ställning åt en i fyra månader.

Tags: , ,

SAMMANFATTNING LENA GERNER 2012

december 28th, 2012 by Maggan | 1 Comment | Filed in Arbete, Diverse, Konst

Förr om åren har jag sammanfattat modet, men i år har det varit så ful plus att jag haft lite pengar så därför tänkte jag i första hand koncentrera mig på min konst. Och lite annat också. Vi börjar i kronologisk ordning. Tänk på att jag jobbar som städare parallellt med det här era lata kuturarbetare!

Jag släpper en konstglasserie som jag ställer ut i Wien i Österrike.

Jag går in i renoveringsväggen.

Visar filmen ”Making the video – Lena Gerner” på Supermarket. Observera även att Supermarket har snott min design till sin hemsida.

Samtal om Kulturkamp. Exklusiv intervju med förläggaren Lili von Wallenstein. Jag intervjuar. Har även gjort det här snygga omslaget till Lili von Wallensteins bok.

Gör en målning.

Utställning Arkitektvägen 44. Där ställer jag ut min musikkarriär i sin helhet.

I samband med den utställningen så släpper jag också boken Min musikkarriär.

Förutom det så fortsätter jag dansandet och bloggandet. Är också bloggcoach.

Sommaren första bröllop. Kristet ortodoxt såklart.

Spelar in dokusåpan Kulturkampen, bestående av fem avsnitt. Görs i princip helt utan budget och filmas med en pocketkamera. Sänds på nätet under hösten på Bokbalplay. Finns även på youtube.

Allt gick bra vid inspelningen förutom några mindre missöden. Här bogserar vi upp bilen vid Baggböle med hjälp av en traktor.

Åker och hälsar på en konstnär för att inleda ett hemligt samarbetsprojekt.

Kommer ut som ett konstprojekt.
Gör två videor, en musikvideo och en politiskt video.

OCH DET HÄR KAN NI VÄNTA ER 2013:

Utställning av måleriserien Utmärkelser. 4 målningar, olja på duk.
Fortsättning på det hemliga samarbetsprojektet. Måleriserie. Troligtvis 8 målningar totalt.
Gör en musikvideo åt två musiker.

Och mycket annat kul! Gott nytt år!

Tags: ,

VINTERKRÄKSJUKSDIETEN

december 27th, 2012 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Jag behöver aldrig oroa mig för att lägga på mig extrakilon över jul, för alla i min släkt har barn så jag blir alltid magsjuk varje jul. Ifall ni vill bli så här smal så kan ni komma hit, jag är fortfarande smittsam. Jag luktar aceton, det gör man om man inte har ätit på över ett dygn. Riktiga tjejer luktar alltid aceton.

Man kan inte göra så mycket, idag försökte jag se på tv. Det var nån gubbe på SVT som satt och berättade om hur bra det var på 50-talet. Då var det häftigaste man kunde göra var att gå på bio. Och när en kjol på en tjej åkte upp några centimeter ovanför knäna i filmen så blev det verkligen hett. Sen när det blev ännu hetare så klippte man in bilder på träd. Han var stolt över att han minsann lärde sig att använda fantasin, för på den tiden fanns varken våld eller porr i rutan.

Tags: , , ,

HOBBITAR, VÄRLDEN OCH GOSEDJUR

december 26th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Okategoriserade

Har varit och sett Hobbit, den var ganska bra tyckte jag. Nu ska jag inte avslöja slutet, men i början av filmen vill Gandalf övertala Hobbiten att följa med ut på äventyr, att han inte ser något av världen genom att sitta hemma och äta god mat, titta på den på kartor och läsa om den i böcker. Man måste ut och se den.

Jag kände mig på nåt sätt träffad. Jag sitter bara hemma och dricker kaffe, äter taco och läser om den på internet. Jag har typ aldrig rest, iof jag har faktiskt inte haft råd heller. Fast man brukar ju säga att om man har mycket pengar så har man inte heller upplevt något, så därför är det ju ingen mening med att skaffa fram pengar så att man har råd att resa.

Men nu kom jag på att jag faktiskt har varit ute och sett världen en gång. Jag följde med i en buss till ett barnhem i Ryssland. Jag hade packat ner några av mina gamla gosedjur som jag inte ville ha kvar och gav dom som gåva till barnen. Sen skulle vi renovera ett av rummen på barnhemmet. Men det vi inte visste var taken är målade med en speciell kalk. Så vi försökte slipa bort den där kalken i en vecka och sen lämnade vi rummet halvfärdigt och åkte hem.

Tags: , , ,

MIN JULAFTON

december 25th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse, Supa

Först var jag runt och åt med diverse släkt. Det var gott. Sen när det var dags för Kalle Anka, men då började alla ungar att grina och ville se på youtube istället.

Senare på kvällen for jag på fest. Det var en massa personer där som lyssnade på hiphop.

Mitt i natten for en kille ut och kom tillbaks med en bag full med godis. Han hade bytt till sig den på något sätt. Så vi fick ett till julbord.

Tags: , ,

JULHÄLSNINGAR

december 24th, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Tags: , ,

VÄNDE DET HELA GALANT

december 23rd, 2012 by Maggan | 3 Comments | Filed in inredning

Nu har jag gjort något åt min tristess, jag har slitit isär min killes divansoffa. Nu ska divandelen ut!

Tags: , , ,

VARFÖR KÄNNS VARJE DAG SOM DEN TRÅKIGASTE DAGEN I MITT LIV?

december 22nd, 2012 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Allting är tråkigt nu. Jag vill börja måla och dylikt, men jag orkar inte. Jag fastnar framför internet hela tiden sen har det gått sju timmar. Bravo. Sen är alla kläder fula på stan så jag kan inte shoppa heller för det hade ju varit kul. Häromdan stod jag och höll i en klänning som kostade 500. Jag tyckte den var dyr men då kommer ju en spökröst från nånstans som säger ja men du är faktiskt värd den här. Vadå? Det är ju klänningens värde vi pratar om eller kostar jag 500? Hursomhelst vart det ingen klänning.

Tags: ,