Archive for januari, 2013

”WHY ARE YOU IN THE GALLERY?”

januari 30th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

Jag ringde min kompis och förlagsmedarbetare. Han satt på Dovas i Stockholm och drack öl. Han var helt förstörd för han har haft examination på sin slututställning. Dom ställde en massa idiotiska frågor som ”why do you put this between this?” osv. Själv grät jag efter min examination på Konstfack, men det är en annan historia. Nu ska jag fara och dansa.

Synd att jag inte hade möjlighet att fara ner till Stockholm och se den, det lät som att den var bra.

Tags: , ,

LUNCH

januari 30th, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse

Det var länge sen jag la upp en bild på min lunch, men så här ser den ut. Jag äter snabbmakaroner, ”ärter majs och paprika” och sojakorv. Det här brukar jag äta, men nu enligt nya rön så är ju snabbmakaroner och ketchup som att äta en snickersglass, därför är det ju onödigt att inte äta det istället. Potatis är ju det sämsta av allt, det smakar värre än att äta kokt blomkål och är ändå motsvarande att äta en krämbulle. Därför blir det krämbulle och lax till middag.

Jag har sett att ni varit duktiga på att kommentera, stor applåd till det! Ibland får jag känslan av att ”det är här allt händer”. Jag hoppas att ni är lika aktiva i resten av internet också. Själv har jag börjat kommentera lite här och där och häromdan svarade en okänd på min kommentar. Det var kul. Sen har jag skaffat en Open ID på DN, inte för att jag är intresserad av politik, men nåt inredningsrepotage kanske jag kan kommentera. Ni behöver inte känna er tvingade att posta kommentarer här, jag har en bloggvilja av stål. Den här bloggen har överlevt det mesta.

Tags: ,

MITT FAVORITGOSEDJUR

januari 29th, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse

Det här gosedjuret föreställer en kanin, pälsen är i äkta kaninskinn. Öronen är borta för dom har jag gnagt av.

Tags: , ,

RANDOM BILDER FRÅN ATTEN

januari 28th, 2013 by Maggan | 8 Comments | Filed in inredning

Är klar med den första målningen i mitt måleriprojekt. Har mailat den till den hemlige konstnären som jag samarbetar med och hen tyckte det såg bra ut. Ska snart börja med nästa, men jag skulle vilja ha en storslagen fors i bakgrunden. Jag lyckas inte googla nån bra. Nån som vet någon fin fors nånstans i Sverige? Har redan googlat på Renforsen.

Tags: ,

JUST JA, JAG ÄR MED I EN UTSTÄLLNING I LITAUEN

januari 26th, 2013 by Maggan | 6 Comments | Filed in Konst

Visar min musikvideo. Kul att bli internationell.

FALLING FROM GRACE
– en av de största presentationerna av svensk samtidskonst i Litauen.

Falling from Grace
– contemporary art from Sweden

18 jan – 21 feb 2013

Klaipeda Culture Communication Center

Opening: Friday, 18:00, 18th January, 2013.
Official opening by the Swedish Ambassador in Lithuania, Ms. Cecilia Ruthström-Ruin

Participating artists: Conny Blom, Kalle Brolin, Nadine Byrne, Alba S Enström, Klas Eriksson, Karin Hasselberg, Gustav Hellberg, Calle Holck, Johanna Karlin, Elin Magnusson, Kristina Müntzing, Magdaledan Nordin feat. Sara-Vide Ericson, Astrid Nylander, Magnus Petersson, Daniel Segerberg and Ninia Sverdrup

Curator: Martin Schibli

The exhibition is a partnership between the Swedish Embassy in Vilnius and the Klaipeda Culture Communication Center

Tags: ,

TESTAR OUTFIT FÖR IKVÄLL

januari 26th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse, Supa

Ska gå ut jag tror det kan bli kul. Det här är min första helg utan FB, nu blir det inget mer supa framför dataskärmen.

Dom här positiva effekterna har jag märkt av hittills utan Facebook:

Humöret är mer jämnt. Jag pendlar inte mellan att vara tom och upprymd. Lite tråkigare dock men ändå värt.

Dom i min närmsta omgivning tycker att jag är mindre disträ.

Jag har mer tid fastän jag gör mer saker.

Bekräftelsebehovet har minskat. Jag vet att det är otroligt ocoolt att vilja ha bekräftelse. Även om man inte har det från början så skapar Facebook det efter ett tag. Jag har tidigare haft resonemanget att eftersom jag inte får pengar för det jag gör (pengar är ju också bekräftelse, om du inte håller med om det, gå på soc i 8 månader och du kommer säkert ändra uppfattning) så är det okej att få sin bekräftelse på annat håll. Att det ändå inte kommer upp i det bekräftelsebehov som motsvarar en heltidslön. Mitt bekräftelsebehov är dessutom mer miljövänligt eftersom jag inte går och belönar mig själv med att köpa soffor.

Men nu ska jag bli cool igen, inga pengar och inga gilla! Dock är det okej att porrdansa ute ikväll eftersom det är coolt.

Tags: ,

LÖNEHELG

januari 25th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete, Konst

Köpte armband, smink och nagellack. Kom på att jag inte äger nåt aceton så jag får vänta tills det gamla nagellacket skavts bort.

Råkade säga på mitt jobb att jag var konstnär. Först tänkte jag hjälp hur ska det här sluta. Av erfarenhet vet jag att det inta alltid är så bra att säga. Men som tur är håller jag på med oljemåleri nu, så jag klarade mig bra ur situationen. Sen hade jag ett foto av min senaste målning på mobilen som backup ifall diskussionen skulle urarta i vad konst är eller nåt sånt.

Men det var ett väldigt bra samtal, dom visste om en jättekänd konstnär i England som jag aldrig hade hört talas om. Han är nåt slags underbarn som målar landskap och säljer för flera miljoner fastän han bara är 8 år gammal. Dom var avundsjuk på han som inte behövde jobba nåt mer i sitt liv.

Jag har aldrig förstått varför alla är så besatta av barn med talang. Det är som att folk tycker att de bär på en övernaturlig begåvning som de fått av Gud. Jag förstår heller inte varför Gud bara ger dessa underbarn begåvning i tre kategorier: klassiskt instrument, måleri och schack.

Tags: , , ,

TOG BORT MIN GILLAKNAPP

januari 25th, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse

Har inaktiverat min gillaknapp under inläggen. Jag installerade den då folk slutade kommentera, jag ville hänga med i tiden. Man måste anpassa sig efter läsarnas beteende. Den är bra den har dragit trafik hit, men jag tänker att jag måste vara konsekvent nu under min vita månad. Det går att återställa väldigt enkelt ifall jag vill ha tillbaks den. Kanske installerar ett liknande tillägg som inte ser lika facebookhorigt ut.

Min målning är i varje fall klar, ska fira det med att dricka upp två 7,2-or som min kompis hittade i en snödriva.

JAG BORDE FÅ TENSTA KONSTHALLS PENGAR

januari 25th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Ja varför ska man gå och titta på utställningar när man kan besöka min blogg? Den här tycker jag var fin, min kompis hade den som vykort på sitt kylskåp så jag fotade av den.

Konsten och Konsthallar har ju nån slags vision av att nå ut till lite alla möjliga personer. Men bara för att man öppnar en konsthall i ett visst område betyder det inte att alla börjar intressera sig för konst. Jag skulle inte börja träna Ju Jutsu bara för att det öppnar en Ju Jutsuklubb i mitt bostadsområde. Konsthallar drar en viss typ av människor eftersom konsten presenteras på ett bajsnödigt sätt. Det drar till sig pensionerade kvinnor med för mycket pengar och för lite att göra. Även om alla är välkomna på ett vernissage eller dylikt så kommer vissa människor aldrig att känna sig bekväma i det sammanhanget.

Men det är där min blogg kommer in, då kan dom sitta hemma och ta del av samma sak som i en konsthall, fast konsten här är bättre. En gång ställde jag frågan vilka som läser min blogg och här är några. Ja jag tror Tensta Konsthall är bra avundsjuka på min konstpublik:

Jag fyller snart 28 år och har 30-årskris. Har ganska nyligen lämnat min man för en nittonåring. Alla vill döda mig. Nästan. Jag älskar kläder och skor och smink FAST att jag är tjock. Och så musiken, jag älskar musik. Men bara på vinyl och Spotify.
Jag målar också, ibland. Nu har jag försökt måla Morrissey i en månad men det går åt helvete. Ah, just det, jag är arbetslös, men jag har två barn. Frågar folk brukar jag säga att jag är mammaledig, fast att båda barnen är över 4. Jag har tre djur, två nakna råttor och en kanin.

Jag heter Steven och ar 26 ar gammal. Uppvuxen i Tunis dar min far var larare i engelska sprak. Just nu jag flyttat till Pajala i syfte att jobba for Northland resources som informator. Laser en stor mangd svenska bloggar for att lara kanna Sverige och manniskorna som bor dar. Mina intressen ar fisken (med fluga), arts & culture samt traffa trevliga folk. Har ingen egen familj, men tanker att jag kanske far en i Sverige. =) Tycker om att du skriver arliga, seriosa inlagg pa din blogg. Aldrig sett dig irl, men heller inte bott i norra sverige sarskilt lange.

Jag är 29 år och bor i gränna, långtidssjukskriven pga av dåligt psyke. Så på dagarna tittar jag mycket på tv och surfar på internet. Och dricker cocacola. Jag testade att blogga en gång, men blev paranoid av självutlämnandet det innebar.
Klädstil, mycket mjukisbraller, tights, luvtröjor och lite fräcka nagellack. Förra året köpte jag ett chanel nagellack, det är det mest dyrbara jag har. De flesta av mina kläder är svarta och lila. Konst är ett av mina intressen, jag skapar inte så mycket som jag hade velat, utan tittar mest på andras konst. Jag gillar djur också. Jag har en hund och en katt. Om jag flyttar till hus någon gång vill jag ha en ponny också, som kan beta gräset så man slipper klippa det med gräsklippare, det kanske även kan gå att lära den konster?

Tags: , , ,

STÖRT ATT ETT BLOMKÅLSHUVUD KOSTAR 38 KR

januari 24th, 2013 by Maggan | 5 Comments | Filed in Diverse

Ibland vill jag säga något kort och då är det tråkigt att inte ha Facebook. Det här hade säkert fått 5 gilla. Har kommit till det stadiet att jag börjar känna nostalgi över tiden där. Jag minns alla guldstunder och har glömt bort alla timmar som jag slösade bort och bara satt framför skärmen helt apatisk. Men jag ger inte upp, kampen fortsätter!

Tags: , ,