Archive for december, 2013

MIN JULAFTON

december 26th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Supa

Först var jag med diverse släkt och åt rejält mycket mat. Sen åkte jag vidare till nästa julbord med mera släkt och åt ännu mera mat. Mellan ätande så satt jag mycket vid internet, det börjar bli tradition att fira julen där.

Vid halv tolv på kvällen råkade skriva nånting gnälligt att jag var rastlös och då var det två internetpersoner som jag inte har nån aning om vilka dom är som tyckte jag skulle åka ner på stan och gå ut på Olearys med dom för dom hängde där. Jag svarade till dom att jag är där om en halvtimme och tog på mig skorna och for. När jag kom dit var stämningen ungefär så här:

Jag hade inget telefonnummer till nån av dom utan tänkte att om jag går runt och ser tillräckligt förvirrad ut så kommer lista ut att det är jag. Då var det två personer närmare 40 år som satt vid ett bord och såg rejält härjade ut. Dom var skitfulla och hade tatueringar över hela kroppen och var klädda i keps, hiphopkläder och hiphopsmycken. Dom sa ”tjenare kom och sätt dig!” och sen sträckte dom fram handen och presenterade dom sig. Blev förvarnad strax innan jag for att ”man ska vara vara försiktig när det gäller folk på internet, man vet aldrig vem som är bakom skärmen” och jag tänkte hjälp hur ska jag ta mig ur den här situationen?

Men efter en stunds konversation så kom jag fram till att dom inte var dom från internet, utan jag gick vidare och hittade dom vid ett annat bord. Bra kväll.

Tags: , , , ,

DET KÄNNS SOM ATT JAG BOTT HÄR HELA MITT LIV

december 23rd, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse

Här sitter jag i mitt nya ”hem”. Har hyrt ett rum i ett kollektiv i Umeå över jul. När jag kom dit igår så stod det en vegetarisk gryta och puttrade på spisen. Sen kom det dit tolv pers och skulle äta mat, jag fick också vara med. Det var nån östeuropeisk gryta fast allt var fejkkött och till efterrätt så fick vi tofuglass och bär. Jag försökte behärska mitt självhat mot medelklassen och istället njuta av den nyfunna gemenskapen. Det var härligt, jag kan tänka mig att det känns så här att vara med i en sekt fast man slipper själva sektdelen.

DSCF9823

Sov fantastiskt bra i mitt nya rum, jag vill aldrig flytta härifrån.

Tags: , , , , ,

JULLOV

december 21st, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Läste i DN att rasismen har klätt sig i Dressmankostym. Jag vet inte riktigt vad Dressman står för, men jag vet att vissa ibland använder det som ett skällsord, typ ”Dressmankillar”. Jag antar att de menar fattiga människor som inte har råd att köpa en Armaniskostym eller vad som nu är inne att köpa. Jag antar att det också är nåt folkligt och mainstream eftersom det är billigt och tillverkas i stora upplagor.

1506716_10152003391728880_1215830661_n

Därför skulle jag vilja passa på att påminna er om julens budskap. Har vart i kyrkan en del och lyssnat på julsånger. Det har också vart en del präster som prata mellan låtarna och jag har fått lära mig att Jesus föddes i en krubba för att han var fattig. Han red också på en åsna istället för på en häst för att vara i jämnhöjd med folket. Det slutade inte så bra för Jesus av lite andra skäl, var ogillad av många osv ja ni vet ju vad som hände.

Bild 213

Enligt Kristendomen så ska ju vår frälsare komma tillbaks nån gång i framtiden, tänk om han får för sig att han ska vara folklig eftersom han tyckte det gick hem förra gången och uppenbarar sig i en kostym från Dressman, ungefär som i den här videon:

Då skulle vi missa hans budskap och istället hata honom och historien skulle troligen upprepa sig.

800px-Julkrubba_i_Perstorp-1

God jul!

Tags: , ,

HAR GJORT EN TILL MÅLNING I VATTENFÄRG

december 16th, 2013 by Maggan | 4 Comments | Filed in Konst

Bild 189-2

Klicka här för större bild.

Bild 190-2

Samma målning fast närbild. Klicka här för större.

Tags: , , , ,

UTGÅNG

december 15th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Var ut igår. Först hängde jag i atten med diverse kompisar.

DSCF9783

Efter det gick vi på ett ställe som nyöppnat i Umeå.

DSCF9788

Tags: , , , ,

PEPPES

december 8th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

Mötte upp några kompisar, vi gick på Peppes. Vi diskuterade boken 1984, vad prolerna hade för roll i boken. Bra kväll.

mms_20131207_2

mms_20131207

Tags: , ,

BILD FRÅN UTSTÄLLNING I MALMÖ

december 4th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Vernissage

Visade en film i utställningen Kosmisk kastrering. Den projicerades på det här huset.

Screen Shot 2013-11-25 at 8.22.39 PM

Screen Shot 2013-11-25 at 8.20.56 PM

Tags: , , ,

SKYLT SÖNDAG

december 3rd, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in shopping

Sitter hemma helt apatisk framför datorn, orkar inte göra nåt. Sov dåligt inatt. Men nu orkar jag blogga i varje fall.

Bild 185

I söndags så var jag på skyltsöndag på orten det var fint. Jag tror jag missade ”rusningen” dock. Det var lite grejer på huvudgatan och sen gick jag in i församlingshemmet där dom sålde kärringfika.

Bild 183

Fikat som dom sålde skulle gå till Filippinerna, men jag valde att istället stödja några ungdomar som stod ute på gatan och sålde fika som skulle gå till en klassresa, tror dom skulle till Ibitza eller nåt sånt.

Bild 188

Tags: , , , , ,

1 DEC

december 1st, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Tiden går fort när man har roligt, nu är det snart jul. Vad fan har hänt?

Bild 167

T ex har jag inte hunnit diska en enda gång, jag tänker varje dag att det där gör jag imorgon och sen helt plötsligt har det gått flera månader. Men nu har jag i varje fall köpt ett diskställ som jag hämtat ut.

Bild 168

Den här bullen har legat där jättelänge. Den har inte ändrat form, jag tänker på en kvinna som hade sparat ett Mc Donaldsmål i flera år och det hade inte blivit gammalt och såg exakt ut som ett nytt mål. Folk verkar väldigt arga på det, men jag tänker att Mc Donalds är framtiden. Idag klagar ju många på att hållbarheten på grejer är för kort. Tänk vad bra om Mc Donalds började göra kläder och TV-apparater.

Bild 169

Tags: , , ,