Archive for april, 2014

HEMINREDNING

april 30th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in inredning

Har satt upp en ny inredningsdetalj i badrummet. Visst blev det snyggt?

Bild 458

Det är valborg idag, tänker inte kolla på någon brasa. Borde gå till affärn eftersom mina kaffefilter är slut, men orkar inte.

Bild 459

Tags: , , ,

YOLO SWAG

april 27th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Supa, Vernissage

Konsthögskolan hade sin vernissage igår. Det var bra grejer, kändes inte indoktrinerat utan dom flesta grejer kom inifrån dom själva. På kvällen var det fest med alla inblandade.

DSCF0204

Tags: , , , ,

RAKT PÅ SAK

april 25th, 2014 by Maggan | 5 Comments | Filed in Kändisskap

Var med i Göteborgs Studentradio igår i programmet Rakt på sak, tyvärr förstördes halva programmet för att några töntiga killar ville ”lattja” lite och spelade en massa dåliga remixer istället för att sända rätt program, de hade tydligen mage att ta upp min plats.

Här är i varje fall hela programmet utan dom där töntiga housekillarna:
http://www.mixcloud.com/K103/rakt-p%C3%A5-sak-med-magdalena-nordin-k103-244-2014/
Intervjuare Mary-Anne Norberg.

I veckans Rakt på Sak har jag ringt upp den karismatiska konstnären Magdalena Nordin för ett samtal. Magdalenas konstnärskap kännetecknas av ett lekfullt och intelligent undersökande av internetfenomen, kulturens lågvattenmärken, kändisskapets attraktionskraft och dagens politik. Hör Magdalena berätta om reaktionerna på hennes musikkarriär och självvalda kändisskap,livet framför datorn och hur hon ska in i riksdagen med det nystartade politiska partiet ”Nya Partiet”.

Tags: , ,

FOLKGEMENSKAP OCH NATURLIGT LEVERNE

april 21st, 2014 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse, inredning

Hemma i inlandet, har haft en bra semester. Bodde i ett kollektiv, när man bor där känner man att det här är det mest naturliga levernet för människan. Man vaknar aldrig med ångest och när man sover på dan så hör man andra skrota omkring, det är tryggt att någon alltid håller uppsikt över elden.

Platsen där jag sov.

Bild 274

Dom berättade även om ett annat kollektiv i ett nybyggt område med jättestora villor. Där är de övriga som bor där upprörda för att det kommer dit en massa hippies som bidrar till estetiskt och själsligt förfall. En man med fem bilar hade gått i taket för att dom hade haft två fester på två år. Han sa också att dom inte hade några rättigheter eftersom dom inte äger huset utan hyr det.

Toan.

Bild 269

Hann med att gå på Scharinksa och se Linda Pira.

Bild 468

Såg politiskt klotter i en tunnel.

Bild 481

FRAMME I UMEÅ

april 12th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Bussresan gick bra, stannade och fikade i Dorotea. Gick en sväng på stan när jag kom fram, ikväll ska jag på nåt häftigt uteställe.

DSCF0174

Tags: , , ,

SJUKASTE FILMEN

april 11th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Supa

Sitter här på Trissen (mitt bostadsområde) och dricker whisky och tittar på hur isen smälter på sjön. Imorgon far jag till Umeå.

Bild 461

Här är förövrigt en bra film som jag klickade mig fram till igår.

Tags: , , , ,

”SLÄPP INGEN DJÄVUL ÖVER BRON!”

april 7th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Läste i SVD att Ryssland är på väg att börja kriga med Sverige. Vi får väl se till att kämpa lika tappert som vi gjorde mot Ryssen vid Virta bro 1808.

Den 27 oktober 1808 stod slaget mellan svenskar och ryssar vid Virta bro i Finland.

Om detta slag har Runeberg skrivit i ”Fänrik Ståls sägner” där det bland annat berättas om den ståndaktige Sven Duvas hjältemod.

I ”Fänriks ståls sägner” finns bland annat följande att förtälja om Sven Dufva och hans tapperhet vid Virta bro. Han var inte arméns mest begåvade soldat. När han av misstag ensam gick till attack mot ryssarna på en bro ropade generalen Sandels de berömda orden ”släpp ingen djävul över bron”… ”Det kan man kalla en soldat, så skall en finne slåss”.

Genom denna uppoffring gav Duva sina kamrater tid att samlas till motanfall. När han till sist träffades av en rysk kula i hjärtat sade general Sandels, ”den kulan visste hur den tog” och slutraden lyder: ”ett dåligt huvud hade han, men hjärtat det var gott”.

Tags: , , ,

I SKOGEN

april 5th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har hängt med en kompis, vi skulle på feministfestival men valde den här kojan i skogen i stället. Bra ställe, från och med nu kommer allt inom Svensk kulturliv hända här.

923564_10152218141183880_1851670310_n

Tags: , ,