Archive for juli, 2014

SOMMARHÄLSNING

juli 30th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Hej jag lever, har vart på semester i Stockholm och hittade inte min laddare till kameran. Därför har jag inte uppdaterat och har heller inga bilder därifrån. Iof kanske det inte gör så mycket, har ju numera glidit in genren killblogg och då behöver man varken uppdatera ofta eller ha med bilder.

Idag har jag vart i ateljén och försökt måla. Blev mest att jag kokade pasta och drack pulverkaffe. Mitt liv är i princip helt händelselöst så vi hörs sen. Trevlig fortsatt sommar!

Tags: , , ,

SAKER JAG GJORT PÅ MIN SEMESTER

juli 23rd, 2014 by Maggan | 3 Comments | Filed in shopping

Idag har jag vart på Arbetsförmedlingen, det var perfekt en sån här dag. Svalt, tomt och ljust lite som att vistas i en kyrka.

6213552549

Förra veckan for jag ut och fönstershoppade ett hus utanför stan. Det var jättevackert med en ett stort furukök och massa konstiga rum, ingen dusch och en ladugård som kunde användas som ateljé. Min kompis också intresserad av huset, men mest för att det ingick en massa mark så hon kan odla mat när hela europeiska civilisationen gått under och Kina köpt upp all mark jorden över för att kunna mätta sitt folk.

6239122506

Tags: , , ,

UTE PÅ LANDET

juli 22nd, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Mitt liv går mest ut på att få dagarna att gå. Här hittade jag en husvagn som jag knäppte några bilder i och helt plötsligt hade det gått 40 minuter. Bra dag.

DSCF0830

Jag har inga tips på vad man kan göra på sommaren, men man kanske kan se det som en fasta fast istället för hunger och trötthet så upplever man tristess, meningslöshet, tröstätning och passivitet. Härdar sitt inre helt enkelt. Snart är det augusti, håll ut.

DSCF0839

Tags: , , , ,

UXU

juli 20th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Var på nån slags festival i helgen och låtsades vara intresserad av de olika banden.

DSCF0898

Tags: , , ,

SWAGHETTI YOLOGNESE

juli 17th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Obs har ej kommit på rubriken, har snott det på ett ställe på internet. Håller på att koka spagetti, det är roligt att bo i ett kollektiv för man kan sitta och hänga i köket en hel dag och äta, dricka kaffe mm och sen kommer det in och ut lite olika personer som man pratar med. Det är ungefär som att studera på Konstfack, eller som jag tänker mig att det är att bo på ett gruppboende.

DSCF0882

Har haft en massa bra diskussioner om allt möjligt, bland annat om konst och politik. Nu hör jag hur en person sitter i vardagsrummet och pratar i hätskt i telefon angående Israel-Palestinakonflikten. Det är synd att det är så få konstdiskussioner får chansen att nå den obildade massan. Konst i media och på internet har en tendens att bara handla lag och rätt i konst, enstaka yttrandefrihetsfrågor, provokation på bekostnad av andra, vad som kan vara konst och konst som görs på skattebetalarnas bekostnad.

Här är en lista ämnen och saker som är intressant att diskutera inom konsten (fyll gärna på):

Konst som handlar om grundläggande känslor, typ måleri med blod, övertydligt budskap, känslor, hat, kärlek, ångest osv. Idag anses det lite fult och banalt att hålla på med sånt, men man har ju faktiskt chansen att nå alla grupper i samhället eftersom alla kan relatera och över hela jordklotet. Det är väl det alla vill, eller vill ni nå en lite klick?!

När klasskamp övergår i kvinnohat, samt klumpiga omoderna klassanalyser då bloggaren råkar vara arbetarklass.

Rätten att vara sig själv på internet och inte låta sig kuvas av kravet att odla sitt varumärke. Vi skulle aldrig acceptera att en arbetsgivare håller koll på vad vi gör och säger på ett café, men de flesta skulle nog tycka att det var mindre jobbigt än att folk håller koll på en på internet. Hur ska framtidens sociala medier se ut? Skapa ett nytt idag och dra dit dina kompisar!

Konstnärsdrivna utställningar, typ nån fixar en lokal, bjuder in lite konstnärer osv.

Vilka konstnärliga teman som är vanligt förekommande i andra länder, t ex fick jag höra att i USA så funderar man mycket på fängelser och fångar.

Konspirationsteorier.

Glamourmodellkonst/new age-konst.

Olika typer an konstpubliker.

Missförstånd.

Dålig omänsklig stadsplanering och värdelös trafikseparering. Situationisterna skulle jag gärna lära mig mer om.

Dåliga arbetsförhållanden som typ 3-timmarspass mitt i natten med 20 kr i OB.

Att ta över stafettpinnen från 40-talisterna och möta undergången.

Vurmandet över det förflutna.

Ofrivillig humor.

Politik som ofrivillig humor.

Självhat.

Kulturmarxistiskt förakt av snygga tjejer med mycket smink och lite kläder, t ex popstjärnor.

Övervakning av våra hårddiskar.

Vårat drömhus.

Drömsymbolik.

Våran besatthet av att kolla på Hemnet, besöka tomma hus och hitta konstiga rum och om det finns nån koppling mellan rumsletandet och en väldigt vanligt förekommande dröm då man befinner sig i t ex ett hus och hittar en massa nya rum. Kanske vill man återuppleva drömmen irl?

Natursymbolik.

Djurmotiv.

Färgfascism i måleri, alltså att en varm färg möter en kall färg för att framhäva varandra.

Tags: , , , ,

INOMHUS

juli 13th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Sitter inomhus och kollar på Ryska musikvideor, jag ska inte lägga upp ett youtubeklipp igen, det känns slött så jag tog några skärmdumpar istället.

Namnlös5

Namnlös1

Namnlös2

Namnlös3

Namnlös4

Tags: , , , , ,

HELG

juli 12th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Idag sitter jag hemma framför datorn, har vart utan länge och nu har jag åtminstone fått låna en dator som funkar i 7 minuter innan den hänger sig och jag måste starta om den.

I helgen var jag på Socilize och hängde.

DSCF0818

Där spelade ett band som hette Dynastin, dom var bra och coola.

DSCF0823

Idag har jag sett på Mio min Mio på VHS, varför ska man se Sagan om Ringen när man kan se Mio min Mio? Det känns tråkigt att jag inte lever i den världen. Allt med gröna ängar, hästar, mantlar, hembakat bröd, handsnidade grindar och svärd gör en lycklig.

MERA SOMMAR

juli 11th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

10489893_10152413227173880_288957629580156947_n

10550851_10152132902441825_2086273249546001476_n

Tags: , , , , , ,

IDYLL OCH BAND I LADA

juli 6th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Var ute på en festival på Backen, när vi cyklade dit var det så här vackert. Det kändes som en svensk idyll eller en reklam för en pensionsförsäkring.

DSCF0756

Det var folk ute, nåt band spelade i en lada.

DSCF0759

Hallen där jag bor.

DSCF0773

Tags: , , , ,

TORSDAGSBESTYR

juli 4th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

uteställe

Tags: , ,