Archive for september, 2014

DAGENS FRÅGA – SKA KONST VARA VACKERT?

september 29th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Hittade det här citatet på internet:

En gång i tiden när samhället var sundare ansågs det att konst skulle vara något vackert, något som kunde förmedla någon form av positiv känsla hos betraktaren och verka uppbyggande. Så är det tydligen inte längre. Idag skall ”konsten” vara nedbrytande, ful och grotesk – den skall sprida destruktiva andliga impulser till folket. Detta är samhällsförstörande och förstärker det allmänna förfallet. Andligt vanställda människor, särskilt pedofiler, borde inte uppmuntras till att sprida sjuka alster.

Tags: , , , ,

SOPPLUNCH

september 27th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in shopping

Idag var det sopplunch och loppmarknad på Kulturhuset. Bra lördagsaktivitet. Köpte en tröja och en sjal.

Bild0677

Tags: , ,

INSPIRATION HÖSTMODE

september 25th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Dagens outfit

Snygg outfit.

Namnlös

Tags: , , , ,

MERA HÄNG

september 22nd, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Arbete, Diverse

Hänger på kulturhuset. Det är trevligt, folk sitter där och jobbar med diverse saker. Det är bara Linux installerade på datorerna som finns där eftersom Windows och Mac är dåliga företag. Nån försöker driva igenom att hela Umeå ska ha tillgång till gratis trådlöst internet. Dom använder bara hemmabyggda sociala medier som inte är övervakade. Ett som ser exakt ut som Instagram fast det är typ tolv följare.

Själv sitter jag och jobbar med layout, det är det tråkigaste jag vet. Jackan har jag på mig eftersom det börjar bli väldigt kallt. Vi har ett element nånstans i lokalen som hjälper litegrann. Det spelades nån konstig musik i ett par högtalare, först nån 80-talssynt som man inte kände igen och sen nån slags menlös gitarrlåt. Nån ba:
– Vad fan är det här för musik?!
– Ingen aning, men det är fri musik!

Bild0675

Svängde förbi där igår kväll också. Då var det var en massa unga personer som satt och hade nån slags filmkväll i filmrummet med Saw-filmerna, men jag har lite svårt för ”intelligent” fångarna-på-fortet-sadism så jag drog.

På torsdag ska det vara noisespelningar i smörjgroparna (stora lokalen i mitten).

Tags: , , , ,

MAD MAX

september 19th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Bild0670

Vaknade, drack kaffe och for till Kulturhuset. Här sitter jag och jobbar, kom dit du också så har vi nån slags företagspool fast minus företagsdelen och mer som i filmen Mad Max.

Bild0671

Ikväll var det släppfest för senaste numret av Provins. Lite uppläsningar och annat.

Bild0672

Tags: , , , ,

DIVERSE SYSSLOR

september 18th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Idag har jag vart på Kulturhuset och suttit och jobbat med layout till en kommande grej till nån slags tidskrift. Tog med min dator, kändes som att jag befann mig på nåt häftigt kontor fast om man byter ut alla laptops till stationära datorer. Det finns ingen värme i lokalen, måste investera i ett par avklippta vantar så jag kan sitta och göra saker i datorn. Medan jag var där så höll folk på med att flytta skrot fram och tillbaks i lokalen. Några saker eldade de upp för att bli av med. Ikväll skulle det vara grillning på elden. På vinden har de även skapat olika ateljéplatser:

Bild0660

Nu är jag hemma, så här ser min lägenhet ut, väldigt mysig. Har kommit på att sängar är vårt tids största kapitalistiska myt. Skumgummimadrasser is the shit. Har aldrig sovit bättre.

Bild0661

Tags: , , , , , ,

KVINNANS RAKNING

september 17th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Idag är det vanligt att kvinnor rakar sina underliv och många hävdar att det är ett mode som har sitt ursprung i porrindustrin och att det bottnar i ett sjukt, kommersiellt och perverterat ideal. Många kanske inte vågar avstå från att raka sig för då anses man inte vara frigjord eller är osexig. Motsats till att raka sig anses av många vara detta:

541735

Men den som tror att rakningen är ett resultat av urartat sex kan inte sin historia. Att raka sig är snarare att ta avstånd från det något sexuellt frigjort. Mot slutet av 1920-talet startades Korpelarörelsen, en religiös rörelse som skulle föra folket till Gud genom en silverark. På deras wikipediasida beskrives rörelsen så här:

Vid mötena förekom, förutom bön, psalmsång och förkunnelse, bland annat så kallad kamning och pensling. Siikavaara förespråkade att alla mötesdeltagare skulle få sitt könshår kammat för att pröva om de var av den rätta tron. Pensling innebar att deltagarna blottade sina ryggslut och böjde sig framåt. Sedan penslade en medlem de bara könsdelarna med en brödpensel, varefter en annan medlem hällde lite ljumt vatten i fåran i ryggslutet varefter en tredje medlem torkade av deltagrna med en handduk. Dessa ritualer pågick främst under 1938. Redan under 1937 blev rikhaltig alkoholförtäring en del av mötesverksamheten och från sommaren samma år förekom även dans vid snart sagt alla möten. Dansen syftade till att ”tacka Gud för den nyvunna friheten”.

Många kvinnor som sökt sig till porrindustrin kommer från en strikt religiös bakgrund så det är ju uppenbart att det är en motreaktion mot detta. Kan tillägga också att rakhyveln för kvinnor blev populär i Sverige strax efter rörelsen blev stor.

Målet med Korpelarörelsen var detta:
Gud skulle då föra dem till Palestina i en himmelsk silverark. Arken skulle landa på bland annat på Luossajärvi i Kiruna och Ruokovaara vid Saittarova för att föra medlemmarna av rörelsen till Palestina. Då arken ankommit till Palestina skulle världen se stora väckelser som skulle övergå i blodiga krig och sluta i Domedagen, varvid större delen av jorden skulle bli ett himmelskt paradis och resten ett Gehenna.

Tänk på det till nästa gång.

rakning

Tags: , , ,

TISDAG I UMEÅ

september 16th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Idag har jag vart hemma i lägenheten, suttit och gjort ditten och datten. Fick klagomål på att jag inte uppdaterar min blogg tillräckligt ofta och skyllde på att kameraladdaren var borta. Då fick jag mailat bilder som bloggmaterial som kunde ge mig inspiration.

SAMSUNG

SAMSUNG

Tags: , ,

RADIKAL MYKOLOGI – ”DUNKA HUVUDET I MYLLAN JAG HAR VART I TAJGAN”

september 13th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Idag öppnar en slags konstutställning med temat mykologi, som ni ser har jag fortfarande tappat bort min kameraladdare så ni får titta på usla bilder från en antik knapptelefon. Det ställs ut i dom här växthusen.

Bild0656

Mykologi betyder alltså svamp så det var olika saker på det temat från diverse konstnärer. Jag visade en svampfilm i det här snygga videobåset.

Bild0657

Viktig information till allmänheten! Sjukvården har slutat rekommendera Peveryl pga att det är sämst plus att resistensen mot medlet är högt. Istället ska man äta ett piller som heter Diflucan.

Utställningen är öppen hela helgen.

Tags: , , , ,

BILDNING

september 12th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Jag är ju arbetslös just nu och då passar det ju bra att hänga på biblan. Tänkte att jag skulle bilda mig, i ett tidigt skede av sin arbetslöshet brukar man fortfarande ha drömmar och ambitioner. Min plan var att läsa på om situationisterna och kanske plöja boken ”Skådespelssamhället” eftersom böckerna hänger ihop med vår konsthistoria, t ex finns det indikationer på att Kissie och Hanna Widerstedt kan kopplas ihop med den boken.

Jag gick till biblan och sökte i deras datasystem, fick nåt slags nummer som ledde mig längst ner i en källare. Där var det en brun mystiskt box som innehöll dom här skrifterna.

Bild0649

Började läsa igår kväll innan jag somnade och jag känner redan att de olika skrifterna har gett resultat. Imorse kom jag på att jag inte hade nån dammsugare i lägenheten, det ryms inte ens en här. Då tyckte jag att det vore mer praktiskt om alla i hela huset ägde en dammsugare gemensamt som man kunde gå och låna i kvarterslokalen istället för att varje hushåll ska ha varsin. Kanske kan hyresvärden ansvara för byte av dammsugarpåse så att man slipper grannbråk.

Tags: , , , ,