Archive for november, 2014

EN INSATS FÖR EN BÄTTRE FRAMTID

november 26th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Sverige är ett bra land och ligger i flera avseenden långt fram när det gäller jämställdhet. Men fortfarande har kvinnor lägre löner än män. Kvinnor har sämre möjligheter att utvecklas i arbetet och göra karriär. I skolan presterar pojkar i genomsnitt sämre än flickor. Flickor är mer stressade och mår generellt sämre i tonåren.

Hälften av alla LO-kvinnor under 24 år har en tidsbegränsad anställning. 47 procent av alla LO-kvinnor arbetar deltid, alltså nästan hälften. Detta kan jämföras med att 20 procent, eller en femtedel, av alla Saco-kvinnor arbetar deltid. Eller med att 10 procent, alltså en tiondel, av alla LO-män arbetar deltid.

Det är en viktigt att bryta könsnormer tidigt. Pojkar uppmuntras mer att prova nytt, att vara fysiska och ta risker. Leksaker riktar tydligt till vardera könen; pojkar förväntas gilla äventyrliga och aktiva leksaker medans flickor antas gilla passiva och pyssliga lekar. Casino och nätpoker är exempel på intressen där det är högt risktagande och en överrepresentation av män. Det är här vårt ansvar kommer in; att vara medveten om hur vi upprätthåller könsrollerna ger oss ett försprång. Själv brukar jag gå in på casionsidan jackpotcity.org, genom att vi aktivt bidrar till att kvinnor och män kan göra samma sak närmar vi oss målet.

Jag vill se ett land där kvinnor och män går till jobbet, tar ansvar, känner sig trygga och just därför är fria. Kvinnor och män ska ha lika rätt och lika ansvar i familjeliv, yrkesliv och samhällsliv.

Tags: , , ,

ETT VINDSKYDD FÖR STORMEN

november 20th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse, inredning

Jag känner många som är arbetslösa och kanske är bostadslösa. Vi lever i en tid då stora delar av befolkningen upplever en rotlöshet. Var och varannan knaprar antidepressiva mediciner, kvinnor svälter sig och opererar sina kroppar bortom sunt förnuft.

Med den höga arbetslöshet idag saknar många framtidstro. Därför blir hemmet allt viktigare för oss, kanske vår enda trygga punkt i tillvaron. Många inredningsbloggar med såkallad ”funkis” har dykt upp under dom senaste åren. Jag bor själv i ett hus uppbyggt under folkhemstiden och trivs väldigt bra.

IMG_0199

Under folkhemseran i Sverige var mycket i samhället som en lugn idyll. Arbete fanns i överflöd liksom finanser för att bygga upp den sociala välfärden. Det fanns en genuinare gemenskap och ömsesidighet mellan medborgarna. Dörrarna om var mans hus behövde sällan låsas och det rådde ingen utbredd misstro mot okända människor. Det var exempelvis ingen konstighet att lifta längst vägen och förvänta sig att bli upplockad. Det finns en vid vittnesbörd om denna period som sträckte sig mellan Per Albin Hansson och Tage Erlander.

Idag har vårt samhälle istället förvandlats till en konsumtionshysterisk gryta där vi vill ha prylar till varje pris samt att våra idylliska småstäder allt mer har förvandlats till en betongdjungel. Därför kan det kännas tryggt med ett hemlarm hemma. Hur påverkar du din trygghet?

Tags: , , ,

HUR KAN JAG HA MISSAT DET HÄR?!

november 16th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

IMG_0640

Fick veta av en kompis att det går att skriva sms till fasta telefoner och sen ringer det och när man svarar så läses smset upp av en datorröst. Nu blev livet kul igen!

IMG_0641

Tags: , ,

SNYGGA GLAS

november 6th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

IMG_0061

Tags: , ,

BLOGGDÖDEN

november 2nd, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Fick just 5000 spamkommentarer. Det innebär att jag kastar in handduken och kommer inte moderera kommentarer längre, ni kommenterar ändå aldrig så funkar bloggvärlden idag, bloggen som socialt medium dog 2011. Ni som redan skrivit kommentarer och blivit godkända kan fortsätta kommentera (om ni skulle vilja) för då publiceras det automatiskt. Tack och hej!

IMG_0094