Archive for januari, 2015

SCANNING

januari 31st, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Har hållit till den den här lokalen i veckan, några internetaktivister från Umeå Hackerspace hjälper mig med att scanna in ett gammalt textdokument. Ingenting fick göras manuellt eftersom datorer är till för att människor ska slippa tänka och arbeta, så de skrev hela tiden in en massa script som skulle automatisera det hela.

Efter ett tag kom det in några fler aktivister som skulle ha nåt slags möte via Skype. Det uppkom diskussioner huruvida man ska använda Skype eftersom de egentligen inte vill stödja Microsoft som företag. När mötet var avslutat kom de in några personer som satt och försökte programmera om ett chip en aktivist hade opererat in under huden vid handleden. De försökte ladda chipet med enkelresor för lokalbuss så hon skulle slippa dra sitt kort. Hon sa att hon inte skulle våga testa det i bussen för att folk kunde tro att hon var psykiskt sjuk. Troligen var bussens teknik för omodern så det skulle bara stå ”kan ej läsa kort” eller ”slut på resor”.

bild (16)

Tags: , , , ,

MÖTE

januari 29th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

bild (15)

Tags: , , ,

SNART BLIR JAG SOM 40-TALISTERNA SOM DRÖMMER OM RAKETOST OCH JUKEBOX

januari 26th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har gått ner till stan fram och tillbaka. Gick genom en gångtunnel och tänkte att det vore kul att skriva något på väggen vid tillfälle. Men sen kom jag på att vi lever i 2015 då det finns sociala medier och att det är helt överflödigt att pracka på andra sina korta små texter. Dom få gånger man rör sig utomhus och inte sitter vid datorn vill man gärna slippa allt sånt. Skönt dock att alla småkillar med ryggsäck, keps, sprayburk och munktröja inte längre har nån kulturell uppgift i vårt samhälle. Blir lite skadeglad när jag tänker på Banksy.

Jag måste sluta vara en bakåtsträvande gubbe! Men ibland så skäms jag över att överhuvudtaget existera i denna patetiska tid. Jag vill bli fullständigt omodern och svårtillgänglig och bara ge ut saker på typ Daisyformat. Då måste man använda en sån här maskin för att kunna spela upp det man spelat in. Tror en sån här maskin kostar flera tusen att införskaffa eftersom den tillverkas i så små upplagor.

1297251601851_ORIGINAL

Tänk om alla sociala medier dog och folk var tvungna att sprida sina artiklar, blogginlägg och liknande genom att skriva ut på en skrivare och kopiera upp på biblan och dela ut dom som pamfletter på stan. Det skulle jag vilja uppleva.

Blir så trött på mig själv att jag skriver om internet på internet igen. Men jag har inget liv utanför förutom då jag går till affärn.

Jobbtips till alla avdankade serietecknare som bor i Malmö.

Tags: , , ,

FYND

januari 25th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in inredning, shopping

I helgen har jag vart på Returbutiken och shoppat/kollat på grejer. Den här tavlan var väldigt snygg.

bild (13)

Den här thrillern verkar spännande.

bild (12)

Köpte en hylla i furu. Höll på i säkert en timme att arrangera de olika teburkarna och örtsaltet så det kändes bra och snyggt.

bild (14)

Tags: , , , , , ,

FREDAGSMYS

januari 23rd, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

bild (10)

bild (11)

Tags: , ,

SILLGUBBE 2.0

januari 22nd, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

P4 Västerbotten är så himla bra, nu spelar dom The Boy Is Mine med Brandy & Monica. Nyss var det ett slags reportage om bestämmelser vid nedgrävning av död häst. Har också fått reda på att en plogbil krockat, att taxibilarna i Umeå står still i en kvart för att protestera mot avtalen vid offentlig upphandling och att dom ska skyddsskjuta en järv i Västerbotten.

bild (9)

Tags: , , , ,

VAD ÄR BEYONCE FÖR SLAGS SYMPATISÖR?

januari 22nd, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Snygg video i varje fall.

Tags: , , ,

ÖPPET HUS UMEÅ HACKERSPACE

januari 21st, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Idag var det öppet hus på föreningen Umeå Hackerspace. Adressen jag fått ledde till en källarlokal, när jag kom fram möttes jag av tre internetaktivister och två personer som hade kommit dit för att få hjälp med sina datorer. De tog fram en lödtång och började åtgärda felen.

Fick en privat visning runt i lokalen, det fanns tenn som man kunde smälta, 3D-skrivare, gammal radioteknik, tv-spel och lite olika kemikalier. Någon stod och ritade matteformler på en whiteboard. Syftet med verksamheten verkar va att folk kan komma hit och hänga och göra diverse projekt eller printa ut nån kul i 3D-skrivaren. Gärna ungdomar.

bild (7)

De hade fått nys om att min blogg blivit nerstängd av webbföretaget och tyckte jag skulle sätta upp en egen server hemma i garderoben eller ventilationstrumman så jag slipper problem i fortsättningen.

Själv hade dom sin egen server i det här asbestutrymmet. Tror att bland annat servern för delar av Quitter finns bakom den här dörren. Får se om jag orkar pyssla med serververksamhet, men det lät ju väldigt spännande.

bild (8)

Tags: , , , ,

NEW DRESS

januari 19th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Dagens outfit

Känner mig frisk och kry nu när jag dragit ner på internet. Tar tag i en massa saker istället för att vara en grönsak som drömmer sig bort till det förflutna.

bild (5)

Tags: , , ,

SKÄMSKUDDE

januari 19th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Försöker se SVTs satsning Blå ögon, den är så pinsamt dålig! Ett avsnitt inleddes med att nazisterna står och träningsskjuter på Pripps Blå-flaskor, sen är alla nazisternas repliker copypejstade rakt av från Nordfronts hemsida.

Faktafel: Nazister möts inte i industrilokaler, dom är mer för furu och bygdegårdar i Dalarna/Västmanland. Vänstermänniskor gillar däremot industrilokaler, dels för att den typer av lokaler är exotiska eftersom dom har andra typer av jobb och dels för att industrin är symbolen för arbetaren. SMR (som nazisterna ska föreställa i serien) är emot industrialiseringen och därför är bygdegårdar en mer representabel mötesplats. Så här skriver de t ex på Nordfronts hemsida:

Häst och vagn kan komma tillbaka och bilen behöva parkeras. Det skulle kunna ta flera generationer innan vi skapar något som kan mäta sig med den standard som råder idag. Det är inte roligt att erbjuda en framtid med livsbetingelser som påminner om ett avindustrialiserat 1700-tals samhälle.

Men filmmänniskor är ju inte direkt kända för att djupdyka i ämnen. Den här bloggen har typ lyckats bättre i att beskriva nazisterna än vad SVT lyckats med.

Att copypejsta från SMR är såååååå 2012! Ska man göra det ska man se till att göra det bra, det är ett hedervärt hantverk som man inte ska dra ner i smutsen hur som helst.

I kvällens avsnitt visas en scen då Elin Hammar tar upp George Orwells bok 1984, det måste vara på skämt eller är den nån från gymnasiet som hittat på den scenen? Har recenserat boken här. Nya Partiet har även recenserat George Orwells bok Animal farm.

Namnlös

Tags: