Archive for februari, 2015

STORMÖTE SÖNDAG 1 MARS ANGÅENDE UMEÅS KULTURHUS

februari 27th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Tid: 19.00
Plats: Kretsen

Senaste info hittar ni här
http://chat.kulturhusfestivalen.se/
https://wiki.umeakulturhus.se/

IMG_9667

Tags: , , ,

HÄNG

februari 24th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in shopping

Först har jag varit på arbetsförmedlingen och skrivit ut två papper. Sedan gick jag runt på stan och fönstershoppade saker i affärer. Den här klänningen tyckte jag var snygg.

bild(9)

Gick också in på en bokhandel, för en stund tänkte jag att jag skulle en bok i Fifty-serien, men sen föll jag för den här istället.

bild(10)

Tags: , , ,

FIFTY SHADES OF GREY

februari 22nd, 2015 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Jag har varken läst boken eller sett filmen, men jag tänkte ändå göra nån slags recension eftersom det är på tapeten. Gjorde en snabb googling och det verkar handla om en kvinna som blir kär i en BDSM-snubbe och att handlingen romantiserar våldtäkt. Den har tydligen blivit en storsäljare.

Jag tycker det låter som en typisk tantsnuskbok. Tantsnusk är en litteraturgenre som läses av medelålders kvinnor och ingredienserna brukar vara verklighetsbaserade kvinnoöden, sex, romantik och ohyggliga övergrepp. Exempel på såna böcker är Grottbjörnens folk, Leila – bortgift mot sin vilja och Slav. Omslagen är oftast svarta med silvrig text. Malou von Sivers är väldigt fascinerad av såna här typer av böcker.

Har försökt hitta vad andra skrivit om boken och de flesta är riktar stark kritik, bland annat för att den bidrar till en våldtäktskultur. Så här står det i en artikel:

En romantisk saga måste inte innefatta manipulativt kontrollerande beteende och upprepade scenarion där sexuella aktiviteter sker utan samtycke. Skulle det inte vara betydligt hetare om båda faktiskt är med på det som sker och utforskar det tillsammans? Att erotiska berättelser ständigt måste balansera på gränsen till våldtäkt för att anses vara upphetsande, säger en hel del om samhället vi lever i. Jag anser att alla sexuella aktiviteter ska ske med explicit samtycke. Om det gör mig till moralist är jag gladeligen moralist.

Populärkultur bidrar till normalisering. Det vi läser om, ser filmer om och hör låttexter om påverkar vår världsbild. Här har vi ett val. Vi kan fortsätta reproducera en snäv idealbild genom att hylla de kulturyttringar som cementerar en patriarkal bild av romantik och befäster såväl könsmaktsordning som heteronormer och cisnormer, eller så ställer vi oss upp och efterfrågar kulturyttringar som bättre representerar den värld vi vill leva i. Om vi vill se en verklig samhällsförändring behöver vi förändra synen på vår samtid och sluta upprätthålla de ideal som förhindrar detta.

Att sprida negativa andliga impulser till folket genom populärkulturen är något som pågått under lång tid i vårt samhälle. Fifty Shades of grades är snarare ett symptom på något som hände på 80-talet.

Under 80-talet ville man skapa en god solidarisk människa med kulturmarxistiska värderingar, därför fick barn och ungdomar enbart läsa tidningen Bamse. Kalle Anka var bannlyst eftersom den uppmuntrade till kapitalism. I Bamse fick vi lära oss god moral, att behandla andra med respekt och att det var viktigt med genemskap. Mellan serierna var det informationssidor insprängda om varför vi betalar skatt och faktareportage om Kina där Skalman berättar för läsaren att ”i Kina är alla kamrater”.

Men en detalj som de missade var att serietidningen Bamse har många sexuella undertoner med drag av BDSM och våldtäktskultur.

tumblr_mqfx11nwIn1s8fzoro1_1280

Detta kulturmarxistiska folkbildningsprojekt hade kunnat skapa en ett solidariskt samhälle där alla hjälps åt och bidrar till välfärden. Men istället skapade de en sexfixerad generation som åker till partyöar där de deltar i avancerade sexlekar och läser Fifty Shades of Grey.

Tags: , , ,

KOMMANDE UTSTÄLLNING

februari 20th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Orkar inte lägga upp samma info en gång till, men kolla min hemsida magdalenanordin.se. Uppdatera sidan om det bara står nåt om släppfesten.

NYTT I GARDEROBEN

februari 18th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Dagens outfit

bild(6)

Tags: , , ,

FEST

februari 16th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Har inte lust att skriva något, men ni får en partybild.

bild(4)

Tags: , ,

SNYGG KAFFEFILTERHÅLLARE

februari 14th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning

bild(2)

Tags: , ,

KAN SVERIGES RADIO SLUTA GÖRA REKLAM TACK!

februari 13th, 2015 by Maggan | 4 Comments | Filed in Diverse

Idag gjorde jag något rättshaveristiskt. Jag anmälde Sveriges radio till granskningsnämnden. Jag stör mig så himla mycket på att dom hela tiden ska nämna kommersiella företag som Facebook och Twitter. ”På TWITTER säger den här personen att..” och ”Den här personen på TWITTER skriver att..” När det gäller alla andra företag så är dom stenhårda på att inte nämna företagets namn. Ibland hör jag nån på radion som råkar säga typ ”HM-tröja” och då rättar den sig snabbt sig och säger ”en tröja köpt från ett stort klädmärke” för att inte bryta mot deras policy. En gång vart jag intervjuad i lokalradion och då fick jag inte ge ut adressen till min hemsida även fast det var relevant reportaget, utan kompromissen fick bli ”sök på mitt namn på internet” för att komma runt bestämmelserna. Visst det går väl an att inte sitta o rabbla en webbadress, men fattar inte hur de samtidigt kan uppmuntra att gå in och använda Facebook som de använder som diskussionsforum som de sen läser upp från i radio. Kan SR sluta bete sig som att de är sponsrade!

Anledningen till att jag börjat tänka på det här är för att jag försöker banta från kommersiella sociala medier. Resultatet har blivit att jag är piggare, gladare, är mer produktiv, bättre dygnsrytm, och att jag fått kontakt med fler sorters människor både innanför och utanför internet. Idag fick jag en ny följare på ett icke kommersiellt socialt medium som bara skrev på persiska och var intresserad av biologi, kosmologi, programmering och filosofi. Försökte googletranslata några av hans inlägg och det verkade stå något om nån persisk kung. Han favoritmarkerade en bild som jag postat på ett skivomslag med Mikael Nordfors. Följarlistan blir mer spretig och man har ingen aning vem som följer vem.

Diskuterade med en internetaktivist varför kompis/följarlistan blir så förutsägbar på kommersiella sociala medier och skillnaden är att kommersiella sociala medier använder sig av algoritmer som går ut på att du ska hitta så likasinnade som möjligt. Det är deras affärsidé att man inte ska komma i kontakt med folk som är olik en själv. Detta ökar segregeringen mellan människor, särskilt har jag märkt att det här bidragit till en åsiktssegregering eftersom vårt intresse och umgängesform har blivit att länka artiklar och tycka saker i grupp. Försökte komma på ställen där folk fortfarande umgås fastän de tycker olika och kom fram till att det var sport, kommunala skolor, samlag, World of Warcraft och dans.

Om nu Sveriges radio har nåt slags demokratiskt mångfaldsuppdrag så borde dom sluta ägna hälften av sina program åt att göra reklam för dessa skitföretag som förstör vårt samhälle!

bild(1)

Rimlig kaffemängd. Ps jag betalar inte tv-licens.

Tags: ,

TILL AMERIKA

februari 12th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Håller på att försökta se klart Nybyggarna. Är det tänkt att dom ska framstå som fattiga? Jag förstår att det är misär när folk dör och så, men det gjorde alla på den tiden. Dom har tre stora timmrade hus, massa åker, träd, jättemånga barn, boskap, symaskin och spadar. Försökte omvandla deras kapital till idag genom att läsa på Skatteverkets hemsida. Djur i jordbruk räknas alltid som lagertillgång, en häst hade värdet 9000 kr och en mjölko hade värdet 8500 kr. Sen blev jag trött i min uträkning, så jag kom inte så långt. Jag tror inte dom hade så mycket skulder heller, det var väl en säck mjöl till prästen om jag minns rätt.

91270

Tags: , ,

300 SIDOR SCANNING

februari 9th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Har suttit och scannat och fixat hela dan. Rena skittgörat, tur att jag inte blev grafisk designer eller dylik. Däremot blir det bra. Har också blivit tvingad att använda linux, fick det installerat på min dator idag. Programmen finns att hämta hem gratis, det måste finnas nån baksida det här? Än så länge fungerar det bra och datorn är snabb.

bild

Tags: , , ,