Archive for juni, 2015

NYTT I SKULTPURPARKEN

juni 30th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

image

image

image

image

image

Tags: , , , ,

VÄCKELSE-ACID

juni 28th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Mina kompisar håller på att spela in en kassett med frikyrklig acid. Jag fick vara med i kören, jag hörs knappt så jag kan inte ta åt mig nån ära och kan inte heller stå i rampljuset när den släpps. Tycker det blir väldigt bra.

image

Snygg bläckstråleutskrift, i storlek A0.

image

Tags: , ,

HAR RADERAT MITT KONTO

juni 26th, 2015 by Maggan | 6 Comments | Filed in Diverse

Jag har äntligen bestämt mig för att radera mitt facebookkonto helt, så att det inte går att aktivera på nytt. Om lite mindre än 14 dar är det borta för alltid. Egentligen har jag velat göra det sen 2012, men jag är alldeles för kändis- och bekräftelsekåt och vill inte hamna utanför där allt händer. Jag startade mitt konto när jag gick sista året på Konstfack och de flesta jag vänner jag skaffade då var högskoleutbildade kulturmänniskor. Några av dem har gjort karriär och blivit framgångsrika. Mina vänner där är väl nåt slags tvärsnitt av den Svenska kultureliten. Men ändå så beter dom sig som att dom är helt efterblivna.

Det som var droppen var att jag fick höra att man inte fick använda något annat än sitt riktiga namn på Facebook. Jag är för rätten till skyddad identitet och det går helt enkelt inte ihop med mina värderingar. Jag är inte den som står på barrikaderna när det gäller papperslösas rättigheter och kvinnokampsfrågor om att få skyddat boende för män som hotar dom. Men om man brinner för det, som många av mina avantgarde kultureltitskompisar gör så är det mest grundläggande att sluta använda en sån tjänst. Gör man inte det blir inget annat trovärdigt, särskilt om man försöker sprida dessa frågor genom ett sånt företag.

Ändå tycker folk att det här är en märklig och radikal ståndpunkt. Många håller inte ens med. Jag fattar inte hur det kan ha blivit så. De flesta vänner jag hade där skulle hela tiden försöka göra sig märkvärdiga över hur medvetna dom var om allt, köpa rättvisemärkt, bojkotta Israel, vara påläst om viktiga ämnen och sprida kunskap till andra om sin kunskap och bli förbannad om folk inte höll sig uppdaterad om de senaste diskussionerna. Men det är som att när dom kommer till internet beter dom sig som att dom kör bil, äter bigpack-glass, köper oekologisk mat, kläder från barnarbetare och kött från utlandet.

Jag insåg att ingen kommer bry sig om den här regeln, dom är fullt upptagen med sina egna kamper som gynnar dom. Så jag tänkte att jag skulle anmäla alla på min vänlista som hade fejkat namn och skicka en kommentar att jag gör det för att upplysa dom om hur dåligt företaget är och att anmälan inte är något personligt. Det slutade helt i katastrof, jag blev kallad robot-kuk, cp-hora, blev blockerad och uthängd. Sedan skulle dom hämnas genom anmäla mina bilder tillbaks för att dom var olämpliga eftersom dom var för sexiga.

Jag la dock ner efter tre personer jag anmält och loggade istället in på ett annat trollkonto så jag kunde rapportera anonymt. Bland annat anmälde jag alla gallerier i Sverige som hade skapat en användare med sitt gallerinamn eftersom det inte är tillåtet. De måste istället ha en sida. Jag fattar inte varför folk blir så arga, det är ju socialt okej att göra attacker på enskilda personer som bär päls. Två saker kan vara lika hemska men den ena är man störd om man råkar försvåra nåns vardag, men en annan situation kan det vara okej att använda våld.

Sen verkar ingen längre veta skillnaden mellan ett kommersiellt företag och ett land. Ett land ska man gå ut och demonstrera i om nåt är fel, men ett kommersiellt företag slutar man bara att stödja. Facebook är inget land om ni inte visste det, det spelar ingen roll att det blivit stort. Bara för att Coca cola och Mc Donalds tagit över världen betyder inte att det har blivit länder. Hur kan folk blivit så efterblivna att ingen fattar det, mår illa när jag läser den här artikeln. Värst av allt är att man inte ens kan kommentera utan att ens vara inloggad på Facebook.

Innan jag bestämde mig för att radera kontot så tog jag många pauser, jag inaktiverade, öppnade och blev arg på att alla var dumma i huvudet där inne och stängde ner igen. Att det är ett dåligt företag är ingen nyhet, tänker inte ens rabbla upp allting. Jag fattar om man använder sitt konto till att hålla kontakt med sin faster eller lägga upp bilder från en skidsemester, då kanske man inte bryr sig. Men tillhör man en medveten kulturklass ska man känna till sånt. Men ändå tjatar ens facebook”vänner” på att man ska komma tillbaks, att man är jobbig som inte är med. Man missar alla inbjudningar och när man svarar att man stängt ner kontot så blir svaret att man typ får skylla sig själv. Att dom skulle hitta en annan strategi att nå alla finns inte på deras karta.

Jag har börjat utforska alternativa sociala medier och det finns några stycken att välja på, en del är riktigt bra. När jag berättar om det blir reaktionen för det mesta att det är dumt, onödigt och meningslöst. Sen när slutade kulturfolk tappa intresset för subkulturer, idealism och antikapitalism?

Jag vet att jag inte kan vinna det här kriget, alla har redan gett upp, t o m de ”medvetna”. När jag går ur kommer inget att hända, jag förlorar massa läsare eftersom jag inte längre kan länka därifrån. Ingen kommer länka till det här förutom nån från enstaka från Facebook, det är det som drar trafik, i varje fall om man sitter och spyr ur sig åsikter. Hela bloggvärlden har format sig efter vad som länkar mest från Facebook. Jag ägnar företaget ett helt blogginlägg vilket också känns smutsigt. Allt är sämst. Godnatt.

SKULPTURBYGGE OCH DYLIKT

juni 25th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Vi får som sagt inte vara i Umeå Kulturhus och bedriva verksamhet, men det hindrar inte från att det ändå händer saker. Är det fint väder går det att göra allt möjligt utanför huset. Hittade den här klänningen på en köttkrok inne o lokstallarna och fotade mig i den ute på gården.

image

Fler skulpturer börjar ta form.

image

Kabeldragning och annan återställande verksamhet som faktiskt är tillåten att göra. Snart kan ni gå in på min blogg via dark web.

image

Tags: , ,

QUITIMTRÄFF

juni 24th, 2015 by Maggan | 3 Comments | Filed in Kändisskap, Resor

Under midsommarhelgen åkte Hannes Mannerheim, grundaren av Quitim och Quitter upp till Umeå. Han tog tåget från Norrköping, det var mer än två timmar försenat så han fick tillbaks pengar på resegarantin. Vi åkte runt och kollade på massa grejer, bland annat fick han vara med på skulpturbygget på Kulturhuset.

umeakulturhus-20150621T150101-3m463vt

Kollade även in Kulturhusets serverhall.

hannes-20150620T193733-h8x6jsz

Han fick testa Umeå-dumpstring. MMN-o och Hannes lyckades få tag i en turkist yoghurt som hade skurit sig och var som en grynig sörja. Det var tydligen inget fel på smaken, så de åt det till frukost med basmatiris som flingor.

mmn-20150622T081013-kv2j56j

Men mest satt vi i ett rum fullt med konstiga grejer, bland annat en 3D-skrivare. Det blev såklart mycket prat om teknik, script och noder. Jag hängde inte riktigt med, jag vill bara ha nåt bra socialt medium där man kan hänga. Dom berättade att en massa spanjorer satt upp en quitternod där det bara pratas esperanto. Fick också veta att idén med det språket kommer från en slags 1800-talsvision att om alla talade samma språk överallt så kommer alla vara sams eftersom alla förstår varandra. De som pratar esperanto idag och får barn lär också barnen ett andraspråk. Vi kom fram till att visionerna på 1800-talet var bra, innan alla förstörts av världskrigen. Bland annat var det ett gäng idealister som flyttade ut på en kulle och gick omkring där nakna.

Fick även höra om en man som åkte runt och föreläste om att 3D-skrivaren skulle lösa alla problem. Genom att skrivaren kan skriva ut allt skulle den ta kontroll över produktionen och vi skulle få kommunism. Skrivaren skulle till och med skriva ut sig själv och börja föröka sig, det skulle göra att denna revolution kunde ske på några veckor eftersom två snabbt blir fyra osv.

Det blev en hel del skvaller om hippa vänstermänniskor och prat om pragmatism och framtid. Jag pratade mycket om barn, att jag inte vill få störda barn som inte kan anpassa sig till det här samhället, utan blir kvar hemma i källaren och sitter där och spelar TV-spel tills dom är 40. Då blev jag tipsad om filmen Idiocracy, som handlar om en evolutionär fördumning av folket genom att alla idioter skaffar jättemånga barn medan dom smarta knappt skaffar några barn alls. Att man själv är smart men att alla andra är idioter och borde inte hålla på att föröka sig. Det fick fick sätta punkt för vår diskussion eftersom klockan blivit mycket Hannes och skulle med sitt tåg hem igen.

hannes-20150619T020023-qukee6a

Tåget var dock två timmar försenat.

Tags: , ,

HÄNG

juni 23rd, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Sitter och dricker kaffe utanför Kulturhuset. Någon person bygger nǻt stort av metall med hjälp av en svets. En person berättade att en kompis hade köpt en TV som avlyssnade allt han sa och skickade informationen till nåt okänt ställe. Han som köpt den brydde sig inte så mycket om det, utan var glad att den var röststyrd så han slapp använda fjärrkontroll.

umeakulturhus-20150622T102149-dhx4bzz

Bild snodd från Quitim. Vet ej vilket filter som använts på bilden.

Tags: , ,

FÖRSTA SKULPTUREN UPPE

juni 22nd, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Samlades ett gäng människor och byggde denna, visst vart den snygg? Imorgon fortsätter vi, jag är väl där nån gång vid lunch.

image

Tags: , ,

UMEÅS NYA SKULPTURPARK

juni 19th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

Var med och skapa Umeås officiella skulpturpark! Den kommer skapas utanför kulturhuset. Tänker att man drar dit en massa skrot och bygger så stort och hippie som möjligt. Målet är inte god smak. Kommer hålla på veckan efter midsommar. Har vart och hämtat kasserade kortläsare som jag tänker man kan sätta upp på nåt snyggt sätt. Kanske en urmoder byggd i stålbitar och cd-skivor som föder ut kortläsarna ur sitt sköte (bara ett förslag).

image

Kontakta mig på skrivtyp@hotmail.com om du har frågor, eller dra bara dit och börja bygg. Måndag 22 juni t o m söndag 28 juni. Kan fortsätta bygga under hela sommaren.

20150620_017

Posthumanistisk skulptur.

Tags: , , , , ,

TOG BUSSEN TILL VILHELMINA

juni 18th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Tog semester från semestern genom att åka till Vilhelmina, bodde och jobbade där för drygt ett år sen. Kan inte alla hippies och anarkister och annat löst folk flytta hit? Snälla! Det är så fint här.

image

image

Kokkaffe, inte standard här men tyckte det kunde vara gott.

image

Samlarobjekt från 90-talet.

image

image

Åker hem imorgon, ska va nåt i Dungen på Ålidhem på dan. Sen vet jag inte.

Tags: , , , ,

SNART KAN DU ANVÄNDA DIN IBUDDY TILL XMPP

juni 16th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Den här ibuddyn är egentligen till för MSN, men nu ska den programmeras om så man kan använda den när man chattar i XMPP istället. Den kan lysa, blinka, lysa med hjärta och flaxa med vingarna. Min internetaktivistkompis som ska fixa det här ville först göra om den så att den skulle blinka och flaxa med vingarna när den upptäckte att man hade Ipv6-uppkoppling, men jag sa att jag trodde det skulle bli svårt att nå ut med en sån produkt. Så nu blir det en mer traditionell chatt-gubbe. Jag heter nidron@snackr.se om ni vill lägga till mig.

image

Hjärta som lyser, svårt att fota.

image

Tags: , ,