Archive for februari, 2016

MUSIKHACK

februari 29th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Var förbi Umeå Hackerspace, dom hade nåt slags musikhack ikväll och har det varje måndag. Själv hade jag inte så mycket där att göra som är kopplat till musik utan ville mest ungdomsgårdshänga, men kom på att jag kunde leta fritt licensierade ljud till en kommande grej. Vad det är för något är ännu hemligt, men det kommer vara i maj. Hittade ett tågljud, ett ljud då en atombomb sprängs och lite diverse stadsbrus.

IMG_7688

Tags: , ,

MISSA EJ UTSTÄLLNINGEN GREEN HOUSE GALLERY!

februari 28th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

Var förbi i helgen och skottade fram växthuset. Det är alltså ett galleri på i anslutning till Umeå kulturhus. Utställningen pågår ett tag till, konsten är gjord av Roger von Reybekiel. Öppet dygnet runt, bara att gå in. När jag kontaktade honom så sa jag att jag ville ha knarkig hippieberlinkonst och fick detta. Grejerna är gjorda enkom för det här galleriet.

IMG_3622

IMG_3616

Just nu vill jag inte hålla på med nåt annat än sånt här. Om det inte vore så logistiskt bökigt att göra färgglada skulpturer och installationer så skulle jag ägna mig enbart åt det. Är less på internet som uttrycksmedel och kanal, men det är det billigaste och enklaste sättet, särskilt när man är fast i medskaparkultur/DIY-skiten. Text har blivit min vidriga lott i tillvaron.

Idag tänkte jag skulle hitta på nåt annat och tänkte att jag skulle ta upp hiphopdansen igen. Det är på sätt och vis DIY eftersom man till stor del tränar själv hemma och kan använda dansgolvet som scen. Dansade det för drygt tio år sen. Anledningen var att det var coolt och snyggt och dessutom kul att lära sig nåt som är svårt. Och att det var lättillgängligt att uppträda med, man kan bara gå ut på nåt skabbigt uteställe och göra dansgolvet till sin scen. Dans är dessutom ganska abstrakt konstform. Men så kom jag på att om jag dansar hiphop idag så blir det politik. Och då menar jag inte politik som typ Public Enemy. Orkar inte ens förklara hur det skulle bli, är för trött på eländet.

Men både brunhöger och Stockholms”vänster” skulle komma med sina glasögon och placera in mig nåt slags fack. Deras glasögon är det enda som räknas idag, då antingen på ena eller andra sidan. Att göra konst 2016 är så begränsande. Att dessutom som konstnär vara intresserad av ett politiskt ämne (typ språk, fascinerad av en viss epok?) utan att vara politisk kan man ju bara glömma. Allt blir bara tolkat som att man försöker föra fram ett tydligt budskap genom megafon.

Vill man syssla med nåt annat än megafonkonst så känns det som att det här är det enda man kan göra. Och att det är meningsfullt just för att det helt saknar mening.

IMG_3611

IMG_3617

IMG_3613

IMG_3612

IMG_3603

IMG_3569

IMG_3607

IMG_3605

IMG_3610

IMG_3623

IMG_3601

RESTAURANG PRONTO

februari 27th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning

Blev bjuden på pizza av en kompis. Rekommenderar stället, ligger Väst på stan.

IMG_7665

IMG_7666

IMG_7677

IMG_7679

IMG_7680

IMG_7668

Tags: , ,

LÄSTIPS

februari 26th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

http://stadensmuller.se/predikar-med-synth-och-trummaskin/

Skärmbild från 2016-02-26 14-03-53

Bottenviken5

Vi har en tro på techno som ett medel för att uppnå extas och väckelse, en känsla och idé om evigheten. Vi har en stark övertygelse att det finns en relation mellan rytmen och de elektriska impulser som får hjärtmuskeln att dras samman. Detta lägger grunden för resan och sedan vidare mot evigheten i synthens övre frekvenser.

Med energi; kärlek, magi, rytmer och drömmar kan vi bryta ner den. När ett tangerande universum uppstår raseras accepterade sociala normer och i kollapsen föds nya gemenskaper. Väckelsen är denna, det Stora Uppvaknandet.

Så länge vi är medvetna om ett tidsbegrepp som har en början och ett slut medför det medvetenheten om döden så måste vi således finna något som fyller det med mening, något som makten alltid tagit fasta vid. Vi måste således skaka av oss den medvetenheten för att bli fria och vi tror att dansen är nyckeln.

https://vimeo.com/silverkyrkan

Tags: ,

VIDEO

februari 25th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Gjorde ett konstnärligt uppdrag åt en obskyr internetkompis:

Tags: , , , ,

DAGENS TECKNING

februari 22nd, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

IMG_7662

Tags: , ,

BILDER FRÅN HELGEN

februari 21st, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Åkte till inlandet i helgen och var med på WWW.

IMG_7621

Åkte massa bil ner på samhället.

IMG_7623

IMG_7622

IMG_7627

Snygg ljusslinga av stenar.

IMG_7629

På hotellet på lördagen var det en Cotton Eye Joe-show.

IMG_7642

IMG_7646

IMG_7643

IMG_7648

IMG_7654

IMG_7652

Bra kväll.

Tags: , , ,

TILL INLANDET

februari 18th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Egentligen borde jag packa klart min väska, men istället sitter jag och

Tags: , , ,

CANON IXUS FRÅN 2007

februari 17th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Blev så less på att fota med min kassa mobil som jag köpt begagnat för 250 kr. Ville inte riktigt köpa en ny mobil, dels för att det är en onödig utgift men också för att jag hellre återanvänder grejer precis som hipsters och annat ”medvetet” folk gillar att köpa saker på second hand. Hittade min gamla kamera i en låda på vinden som jag glömt bort.

wpid-img_20160212_130510.jpg

Köpte kameran 2007, får nostalgiska känslor när jag fotar med den. Har hela tiden vart nöjd med min digitalkamera, men nånstans på vägen tappade jag bort laddaren. Så jag häromdan gick jag och köpte en universalladdare för att se om det gick att få liv i den.

Trots att kameran legat i vila i 6 år så var batteritiden helt okej. Men i vilket fall spelar batteritiden inte så stor roll eftersom man inte använder den som telefon.

wpid-img_20160212_171305.jpg

Kvalitén på bilderna var över förväntan. Här har jag lyckats ta ett konstnärligt foto:.

IMG_7535

Hittade en gammal bild som låg kvar på minneskortet, påminner mig om hur bloggvärlden var fram till 2011. Inte konstigt egentligen att jag blir nostalgisk, allt var roligare och enklare förr. Åtminstone på internet. Nu tycker ni säkert jag låter som en gammal fanzinegubbe, men skitsamma.

IMG_6927

Anledningen till att jag plockade fram den var för att jag ville att det skulle bli roligare att blogga och lättare att dokumentera saker i största allmänhet. Jag vet inte varför jag fortfarande bryr mig om bloggvärlden, ibland känner jag mig som ”Den sista bloggikanen (stulet uttryck)”. Kanske är det nåt internetideologiskt. Men jag vet nog inte vart jag skulle ta vägen annars.

Hursomhelst, digitalkameran är gjord för bloggandet. Framförallt eftersom bilderna först hamnar till datorn och inte i mobilen. Många av dagens sociala medier är gjorda för telefon och det gör att man av lathet skippar andra social medier, eftersom det är drygt att flytta bilderna vidare från dator till mobil. Bloggen blir den kortaste vägen ut på internet. Den är lagom stor och ryms i fickan, skönt att fota utan att kunna börja publicera direkt. Bilderna får liksom ligga och mogna i kameran. Det är också en fördel att man kan ta upp kameran utan att frestas att fastna i en massa annat trams som finns tillgängligt i en telefon.

Bra drag i blixten, allt blir snyggt.

IMG_7610

På bilden: Middag bestående av industrimat och bönsallad.

Kommer definitivt fortsätta använda min digitalkamera, jag är frälst.

Tags: , , ,

MIN ALLA HJÄRTANS DAG

februari 16th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

På senare tid jag har testat dumpstring och upptäckte att snittblommor är ett bra dumstringsfynd. Så jag tänkte att jag skulle åka till en container med en ikeakasse så jag kunde fylla hela min lägenhet med rosor.

IMG_7601

Men väl framme så var det väldigt dåligt utbud, även på livsmedel. Hittade en en vissen fryst fänkål som jag ratade. Fanns även ett paket punchrullar som såg fina ut, men eftersom jag bantar (läs: inte tristessäter och aktiverar mig istället för att sitta hemma och ha ångest) så vill jag inte ha dom hemma i lägenheten.

IMG_7604

Sedan missade jag bussen hem, tror jag tillbringade 1,5 timme i kollektivtrafiken.

IMG_7603

Tags: , ,