Archive for juni, 2016

HÄNGNING AV LENNART PLAHN

juni 30th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

I helgen öppnar nästa utställning på Konstkraft i Ljusne. Det är en konstnär från orten som gjort träskulpturer under hela sin livstid. Själv fattar jag inte hur han orkade. De flesta kommer till en punkt då de inte orkar längre, de undrar varför de håller på och lägger ner. Oftast måste man gå en skola eller få ett uppsving pga en hyllande omgivning för att kunna fortsätta.

Det här kommer bli en ganska omfattande utställning där vi ställer ut väldigt många av hans verk.

IMG_8578

IMG_8579

IMG_8128

Vernissage nu på lördag 2 juli 12-18. Plats kraftstationen i Ljusne.

LJUSNEHÄNG

juni 29th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Har blivit kompis med fyra arbetslösa noisemusiker. Idag var de förbi föreningen och drack kaffe. Vi pratade om kultur, alkoholiserade föräldrar, bilar, och vårdnadstvister. För någon vecka sedan följde jag med ut till deras studio och gjorde noisemusik. De hämtade upp mig i en bil vid campingen och körde ut till ett gammalt nerlagt stridsflygsområde. Vi körde igenom en stor grind med kod, stannade vid en barackliknande byggnad och inuti var deras replokal. Diskstället var i städskrubben och var en sån där gammal 90-talskontorslokal med en plastremsa mitt på väggen där alla eluttag sitter. Väggarna var mörkblå. Påminde faktiskt om Kretsen i Umeå.

Jag blev tilldelad två blockflöjter, en saxofon och en trumpet. Kunde inte spela någon av instrumenten men det gjorde inget eftersom det var noise.

Idag har det vart ganska behagligt utomhus förutom att luften luktar pappersbruk.

IMG_8671

Då vet ni vart jag bor också.

IMG_8670

Ska försöka cykla ut nånstans ikväll.

Tags: , , ,

MINNEN FÖR LIVET

juni 28th, 2016 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse

Min midsommar var fantastisk. Lantlighet, bra väder, mat och, öldrickande och badande. Härligast var på natten då vi gick ner till stranden. Vattnet hade värmts upp under dagen och konsistensen i vattnet var gudomlig. Vi skrattade lyckliga tillsammans medan vi simmade ut i det perfekta sommarlandskapet.

IMG_8647

Det känns bra att redan hunnit samla på sig sommarminnen. Det är viktigt att ha när allt är elände. När man hatar sitt liv så kan man bara drömma sig bort till en stuga och få en till dag att gå.

Jag har analyserat vad som skapar flest minnen. För egen del så skapas flest minnen om man är utomhus tillsammans med någon annan. Ju storslagnare natur desto fler minnen. Är man ensam i storslagen natur så skapas inga minnen. Vad som skapar minnen behöver inte hänga ihop med ett roligt liv. T ex så kan man ju ha skitkul om man sitter hemma ensam och skriver i word, men det blir inga minnen av det. Arbete skapar oftast inte minnen, även om arbetsuppgifterna är roliga.

Det är ju inge roligt att ligga på sin dödsbädd och tänka på vad man gjorde av sitt liv. När man listat ut vad som genererar mest minnen så kan man massproducera minnen för livet.

TILLBAKA I STUGAN

juni 27th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete

Igår såg jag en helt fruktansvärt dålig film som heter Divergent. Handlade om New York efter nåt krig. Hela staden låg i ruiner och var inhägnat mot inkräktare. Staden styrdes av en Sovjetliknande diktatur där de försökte komma åt rebeller som ifrågasatte systemet. Systemet var dock ganska skört eftersom det styrdes helt av touchpads. Ledningen styrde sina medborgare genom att injicera en kapsel i halsen, där man skickade ut signaler via den grafiska pekskärmen, och när den stängdes ner så förstod alla vad som var fel.

Det var ändå härligt att se någon som gör motstånd i ett system, att känna sig utvald och få gå till historien. Försöker hämta kraft inför veckans myndighetsbråkande i långa telefonköer där de bedriver någon slags utmattning genom att hela tiden vidarebefordra frågan till någon annan, tills man gått runt ett varv och får prata med den första personen igen. Måste få iväg min omprövning angående återbetalningskravet. Fattar inte hur man gör en omprövning, vad är viktigt? Känner mig helt ensam. Facket kan inte hjälpa till, de bryr sig bara om ”arbetare”.

IMG_8638

Obs har ej vapenlicens till armborsten.

Den nuvarande strategin i omprövningen är att trycka en extra gång på att jag faktiskt tolv månader, i själva verket har jag bara jobbat 11,5 månader. Tolv månader är en magisk gräns då man slipper all den här skiten. Ett annat sätt är att trycka på ”deltidsföretag”. Då ska man ha jobbat minst 6 månader och ha bedrivit nån form av verksamhet parallellt. Skulle det gå igenom så skulle mitt återbetalningskrav minska till hälften. Innan jag hoppade på mitt heltidsjobb så arbetade jag deltid ca 70% i två års tid. Har även jobbat 50% i 8 månader efter själva A-kasseperioden. Men eftersom deltiden måste vara under en viss tidsperiod så kan det inte räknas in. Det här har dock aldrig testas i förvaltningsrätten ifall man kan gå utanför den tidsperiodsregeln.

Att jag arbetat heltid 6 månader i sträck gills inte för att kvala in i den här deltisföretagsregeln, trots att det ligger inom rätt tidsram. I mitt fall gick jag från ett deltidsjobb till ett heltidsjobb med någon månads glapp. Vet inte om det enligt reglerna alltid blir så att man faller utanför begge dessa regler ifall man går från ett deltidsarbete till ett heltidslärarvik. Ni får gärna kommentera ifall ni vet.

Ska man jobba 11,5 månader och bli medlem i A-kassan ska man antingen förhandla upp till tolv månader med arbetsgivaren, eller förhandla ner arbetstiden till 90%. Viktigt också att tänka på att man inte har rätt till försörjningsstöd ifall man är med i A-kassan och det sedan visar sig att man blir nekad ersättning.

Enligt Lärarförbundet ligger alla vikariat under ett läsår på 11,5 månader. Jag undrar såklart varför facket inte förhandlat upp så ett läsår blir tolv månader, det hade blivit så mycket bättre för alla. Jag lär ju inte vart den första vikarien som råkat ut för det här. Har ringt till facket i säkert tre dar för att få reda på varför det är så, men ingen verkar veta. Det finns väl säkert nån förklaring, jag är väl bara en vanlig idiot som inte förstår hur systemet är uppbyggt.

Kände mig ännu mer korkad när jag slutligen bollades vidare till A-kassans högsta organ. Eftersom man står helt ensam i sin kamp är det enda man kan göra är att googla. Hittade en massa länkar som jag ville ha svar på hur det egentligen låg till. På flera ställen hittade jag saker som tyder på att reglerna blivit hårdare de senaste åren. Alla frågor avfärdades i princip som konspiratoriskt vänsterstolleri. Typ ”strikt återbetalningskrav har funnits i 2500 år (pucko)!” Mitt i samtalet började hen dessutom googla mig helt utan att jag förstod orsak. Jag blev såklart nervös och lite ställd, vet inte om det var syftet. Fick inte svar på alla frågor, var väldigt intresserad av myndifieringen av A-kassorna på 90-talet, men istället fick jag en lång utläggning om Per Albin Hansson och reformer på 70-talet.

Trots dagens förnedring fick jag fram en viktig sak, att man fortfarande kan komma undan om man gjort saker i god tro. Så det kommer jag också trycka på extra mycket, har inte fattat innan hur viktigt det är.

MIDSOMMAR 2016

juni 24th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

IMG_8624

IMG_8617

Tags: ,

NYA KUDDAR

juni 22nd, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

Har köpt prydnadskuddar till överslafen.

IMG_8508

Ser mycket trevligare ut när man kommer in.

IMG_8506

I övrigt så fick jag det här meddelandet idag:

Lärarnas A-kassa beslutar 20 juni 2016 att utesluta dig ur Lärarnas A-kassa från och med 7 januari 2016 samt att överlämna ärendet till Polismyndigheten för vidare utredning om eventuellt brott.

Tags: ,

DIVERSE BILDER

juni 21st, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Idag har jag inte gjort nånting vettigt. Igår kväll försökte jag se Stephen Kings film Children of Corn, men kände snabbt att den här filmen kommer handla om att några personer kommer bli jagade och förföljda av några och att allt kommer gå dåligt. Hade inte psyke för det.

Tog mig ut på några cykelvägar. Mötte en nyfödd huggorm. Har aldrig sett en huggorm tidigare, kunde inte låta bli att peta på den med en rallarros som jag ryckte upp från vägkanten. Först högg den så där snabbt mot rallarrosen som man tänker att dom gör. Jag ville liksom se hur den reagerade och började i princip jaga den med blomman. Fick lite dåligt samvete att en större varelse sätter skräck i en mindre och helt försvarslös varelse. Så efter ett tag lämnade jag den ifred.

IMG_8564

I övrigt har jag mest ägnat mig åt avfolkningsporr.

IMG_8560

IMG_8566

Utanför en byggnad. Avfolkningsporr kombinerat med djurbild.

IMG_8570

Tags: , , , , ,

POST

juni 21st, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Fick ett brev på posten som innehöll en målning. Avsändaren var okänd. Det fanns också en lapp med ett meddelande. Nu när jag ska fota så hittar jag inte lappen men det stod något i stil med ”Fy fan tulipan!” och sedan något att man brukar skicka presenter till folk på internet.

IMG_8556

Blev väldigt glad, tack så mycket!

Tags: , , , ,

SÅ GÖR DU EN BOK

juni 20th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Hade nästan glömt bort den här kokboken som vi gav ut på Bokbål förlag 2009.

IMG_8546

Så här är den gjord: Man stjäl 30 ex av en befintlig bok. Sedan slaktar du ryggen och river bort de första sidorna och limmar fast nya sidor med titel och isbn, utgivningsår osv.

IMG_8548

Därefter gör du omslaget genom att täcka över hårdpärmen med ett nytt papper där du valt en egen titel, omslagsbild mm. Vi döpte boken till Läckra Sunda Dagar (förkortningen blir LSD). Bäst är att printa ut på självhäftande papper och klistra på. Fäst hårdpärmen på inlagan igen.

IMG_8549

Kokbokens förord har vi ersatt med ett nytt.

IMG_8551

IMG_8550

Varför man gör den i just 30 ex beror på att det är den magiska gränsen för att det ska klassas som en bok. Tyvärr är alla ex slutsålda.

IMG_8552

Tags: , , ,

MIN HELG I UMEÅ

juni 19th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in shopping

Tänkte att jag skulle bli snattare men vågade inte. Var först i på HM och sneglade på nagellack. Jag såg någon stå och packa upp varor någon hylla bort och blev paranoid, att jag var övervakad. Sedan gick jag in på Åhléns och stoppade in ett lippgloss i ärmen. Var på väg ut, men fick kalla fötter, vet inte om den var larmad. Visst är det en utåtbuktande streckkod om det är larm? Den hade inte det, men la ändå tillbaks produkten på hyllan. Kändes ännu mer suspekt att plocka fram nåt ur ärmen igen. Sedan köpte jag en hårfärg för att kompensera mitt konstiga beteende. Lämnade igen färgen nån timme senare för att färgen var för mörk kom jag på. Istället köpte jag en ljusare färg, tyckte det vart bra. Var så less på det röda.

IMG_8530

Är det normalt att det svider 1 dygn efter färgningen? Hann även med att gå på loppis. Köpte den här prydnadssaken i porslin, som föreställer en korg med tre majskolvar. Majskolvarna går inte att plocka lös från korgen.

IMG_8513

Tags: , ,