Archive for augusti, 2016

ETT ÅR TILL

augusti 29th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

I helgen har jag vart på en prova-på-dag på en dansskola. Tar fortfarande hobbyklasser snart 36 år gammal. Får alltid panik när jag hela tiden blir ett år äldre och dom andra förblir 17 år. Det finns nån kultur inom hobbydans att man ska hålla på med det som ung och sen ska man antingen sluta eller bli dansare på riktigt. Att bara stanna kvar år ut och år in är liksom ganska looser. Typ ”jag har dansat i 14 år och är lika kass som den här ungdomen som bara har dansat tre terminer”. Ska ändå gå. Bara att bita ihop, svälja förnedringen och betala.

Tyckte den här dansen var snygg:

Nä nu ska jag sluta klaga. Kan bara bli så avundsjuk på alla som bara har intressen som är helt anpassade till den tänkta åldern eller vad det nu kan vara. Att de liksom bara smälter in i helt magiskt i sammanhanget.

Tags: , , ,

LÖRDAG

augusti 27th, 2016 by Maggan | 3 Comments | Filed in Konst

Är sjukt uttråkad. Men ovärt att dra igång något eftersom jag börjar plugga på onsdag.

IMG_9319

Kan informera om att jag ska vara med på en grupputställning i Luleå som har vernissage om en vecka. Kommer att ha med den där supertråkiga filmen som jag klippte nere i Ljusne. Som jag tidigare skrev, värsta sortens LO-sossekonst. Temat på utställningen är nämligen ”politik” så det passar ju bra.

Min kompis hade hittat en bok i en container som hette ”LO 100 år” och förutom bilder på människor i kostym som deltog i olika middagar och fester så var det bilder på politisk konst då de gjort en installation där de täckt en hel vägg med använda arbetshandskar. Blir väldigt sugen på att sätta ihop en utställning som heter ”LO-konst”. Vad tror ni om det?

Igår var jag på universitetsbiblioteket och lånade kurslitteratur.

IMG_9320

Började smygläsa i boken. Känns som att jag går på särskola.

IMG_9322

Nä nu ska jag inte vara kaxig, blir säkert jätteavancerat sen.

Tags: , ,

NÄTTING

augusti 24th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Försökte tillaga nätting, en asätande och blodsugande fisk som ser ut som en ål med rundmun med vassa tänder. Den finns i umeälven, förr livnärde den sig på likdelar från operationer som sjukhuset spolade ut genom avloppet.

Köpte fem stycken. Man skulle skära den i bitar, ungefär som man delar upp runda korvbitar på en varmkorv. Sedan skulle den stekas i rikligt med smör och kokas i grädde i ca 15 minuter.

Men när jag såg den avhuggna änden av nättingen så blev jag sjukt äcklad. Köttet påminde om en människotunga som liksom var små utbuktande prickar. Sedan var det nån rött rör (tarm?) som gick genom hela. Förstod inte om den var rensad eller ej.

Slängde alla i soporna.

003

Tags: , , , , ,

MISÄRTURISTGUIDE ÅT SARA-VIDE

augusti 23rd, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

En sak som var bra med att bo i Hälsingland var att jag bodde ganska nära Sara-Vide. Här hälsar jag på i hennes ateljé, hon bygger ramar medan jag sitter och försöker läka bromsbett med aloe vera.

IMG_8650

Jag hade ju blivit upplärd av misärturistguider och kunde nu föra kunskapen vidare. Vi började såklart med wärdshuset. Tror jag var där oftare än vad jag är i en shoppinggalleria i en stad.

IMG_9195

Därefter drog vi vidare till den sovjetiska fabriken strax utanför Söderhamn.

IMG_9215

Det är så otroligt farligt med misärturism när man är konstnär, för när man är på plats blir man helt emotionellt överväldigad och tänker att det blir jättebra konst om man typ fotar av det. Men det blir det oftast inte.

IMG_9197

Vi tog oss in i kontorsdelen och kunde därifrån gå rakt in i den gigantiska fabriken. Man kunde i princip gå överallt. Det är svårt att föreställa sig hur stort det här rummet faktiskt är. Men det var så otroligt obehagligt med dom stora betongpelarna som stod upp i något som kunde ha vart en stor bassäng.

IMG_9208

Det här rummet var lite mer mänsklig miljö, med fönster och kakel på golvet.

IMG_9203

När man tittade ner såg man det här. Också så obeskrivligt obehagligt.

IMG_9204

Hittade ett kontrollrum.

IMG_9211

Tycker Söderhamn och kringliggande orter är helt okej ställe att bo på. Får se vart jag hamnar till slut.

Tags: , ,

FÖRSÖKER GÖRA OM MITT HEM TILL 50-TALISTSTIL (OBS EJ 50-TALSSTIL)

augusti 22nd, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning

Har gjort om en del i mitt hem. Har bland annat bytt ut en möbel mot en furubyrå i 90-talsstil som ska se 70-tal ut.

IMG_9307

I hallen har jag flyttat ut en låg bokhylla som jag arrangerat med diverse prydnadssaker.

IMG_9309

Problemet är att ifall man ändrar en grej så måste man ändra allt. T ex så blev mattan för lång när jag hade en bokhylla i hallen. Så jag behövde skaffa en ny.

Hittade en matta på second hand som jag köpte som jag blev helt demoniskt allergisk mot. Den förra mattägaren måste ha haft marsvin hemma eller något. Släpade ändå in den i hallen bara för att testa, sedan la jag den omsluten i två plastpåsar i garderoben. När jag gick ut och kom hem fick jag en allergisk reaktion och fick lov att äta medicin. Min secondhand-shopping går så himla dåligt.

Innan jag fick tag i den där furumöbeln så släpade jag in en annan möbel som jag fick två bett på handen av när jag skurade rent den. Ställde ut den i soprummet och någon dag senare var den borta. Troligen har någon gjort ett ”fynd”.

HAR SKAFFAT EN SÄNG

augusti 20th, 2016 by Maggan | 4 Comments | Filed in inredning

Köpte den på Ikea. Först fick jag panik över att det såg ut som ett studentrum och försökte möblera om hela lägenheten, vilket innebar att jag bytte plats på en byrå och en bokhylla. Men resultatet blev att det såg ut som ett hotellrum från 70-talet så jag möblerade tillbaks. Då kör jag hellre studentstil.

Huvudgaveln var ganska ful så nu har jag hängt över ett tyg.

IMG_9304

Det är knepigt med val av säng. Jag älskar att sova i 90 cm säng med vanlig madrass. Problemet är att ifall det ska sova nån till nån gång i framtiden så kommer man inte att rymmas. Samtidigt känns det patetiskt att köpa en större säng, som att man har planerat sitt liv efter nån annan. Som en som köper ett hus och bygger allt och när allt det är ordnat så skaffar man en fru som bara kan flytta in.

Hur gör ni? Gör ni ”självständiga” val och köper ett dyra gigantiska möbler som en livsinvestering som tar upp hela lägenheten så att det inte ryms någon till?

Tags: , , , ,

ATELJÉMYS

augusti 18th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Är för trött för att skriva. Kan berätta att jag köpt en sängram till min lägenhet. Ska bygga ihop den när jag får mer tid.

IMG_9302

Brukar sällan jobba i min ateljé. Har den mest som ett tillhåll för kaffedrickande och att miljön påminner mig om att jag faktiskt ägnar mig åt konst.

Tags: ,

SEMESTER

augusti 15th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Orkade inte börja jobba direkt efter praktiken. Så nu är jag bara ledig tills skolan börjar. All min tid går åt till att klippa en film. Jag sitter på min madrass med hörlurar och klipper. Sedan när jag ska sova så stänger jag av datorn och lägger mig ner och sover.

Har en enorm konstångest. Pendlar mellan att tycka den är skitbra till att den är tråkig och att ingen kommer fatta nånting. Det är så pinsamt att lägga ner jättemycket tid på dålig konst.

Till nåt roligare, här får ni lite fler bilder från Hälsingland. Som en slags tillbakablick:

IMG_9092

Kulturhäng under en gammal bro i Söderhamn under juli månad.

IMG_9053

Hängde ute i ett rosa träslott och ställde ut dansvideos i en videoinstallation. Mina dansvideos varvades med diverse filmade noisespelningar.

IMG_8918

Skötte om galleriet Green House Gallery c/o Ljusne. Här är en konstnär från orten som heter Tamadur. Lägger upp bättre dokumentation och beskrivning senare.

IMG_9042

Hängde i en musikstudio i ett nerlagd stridsflygsområde.

IMG_9192

Replokalen var en före detta reptilaffär.

IMG_9188

Såg en konstig larv.

IMG_9182

Besökte övergiven skidbacke.

IMG_9161

Värmestuga med blå sopsäckar för fönstren.

IMG_9164

Sopsäckarna ger snyggt ljus inuti.

IMG_9168

Ja man kan aldrig få nog av misärturism. Återkommer med ännu mer sånt.

IMG_8770

STATLIGT FINANSIERAD PROJEKTATELJÉ

augusti 12th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete, Konst

Har börjat vänja mig vid att jag bor i Umeå. Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, så tills vidare dricker jag folköl på min madrass och kollar på diverse musikvideor.

Tidigare idag har jag vart på Umeå Universitet. Jag behövde en projektateljé med en stor vit vägg. Irrade omkring en stund tills jag såg en pil upp för en trappa där Centrum för genusstudier håller till.

IMG_9265

Där fanns precis ett sånt utrymme jag letade efter.

IMG_9270

Arbetet gick bra. Det gick förbi en kvinna i rosa vindjacka. Ska dit i veckan också. Viktigt att gå dit före 17 eftersom huvudporten stänger då.

VASAPLANSHÄNG

augusti 11th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning

Hänger på stan och dricker kaffe.

IMG_9254

Får alltid panik när jag kommer hem från en flytt. Man ser alla som man gick i gymnasiet med och alla har blivit gamla och gråhåriga, fast med exakt samma klädstil och sminkning. Tänker att dom tänker likadant om mig.

IMG_9255

En rolig förändring är att jag ska börja plugga i höst. Tog upp kulturhusdatorn till min lägenhet, fick komplex för att det ser ut som en studentlya.

IMG_9256

Därför har jag kompenserat stilen genom att sätta upp ett par bohema gardiner. Vill att det ska framgå att jag läser ett humanistiskt ämne och inte ett tekniskt. Vad är det för gardintrender i år? Visst är Josef Frank helt ute?

IMG_9258

IMG_9259

Tags: , , , , ,