Archive for februari, 2017

VÄLTRA SIG I DET FÖRFLUTNA

februari 26th, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Hittade två målningar från sent 90-tal.

Tags: , , ,

INTELLEKTUELLT PYSSEL

februari 22nd, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Orkar inte göra så mycket nuförtiden. Som att jag inte har samma kapacitet som förr. Jag blir lätt trött, måste vila. När jag försöker göra något så säger hjärnan liksom stopp, som mjölksyra fast i huvudet. Det liksom gnisslar och gör lite ont, så som jag tänker mig att det känns för elfobiker när dom går nära en mobilmast.

Men jag håller på med en grej som känns kul. Arbetar i korta stunder. Känner mig lite häftig, hemlig och farlig när jag håller på att klippa och klistra i mina texter. Det lilla formatet förstärker känslan.

Tags: , , , ,

HAR MÖBLERAT OM MIN LÄGENHET

februari 19th, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

Har tidigare haft en 90-cm säng, men har märkt att jag sover bättre om jag har madrassen ligger direkt på golvet. Dessutom fick jag ångest av sängen eftersom jag tyckte min lägenhet såg ut som ett studentrum. Jag vet om att den möglar om man har den direkt på golvet eftersom man svettas så mycket under natten, att madrassen behöver luftning på undersidan. Får hitta nån lösning på detta senare.

Har flyttat min bokhylla då det blir en avgränsning mellan kök och ”vardagsrum. Tror att de brukar bygga såna här väggar i nyproducerade lägenheter.

Har hängt upp ett genomskinligt rosa tyg och sedan placerat en ljusslinga med blommor. Tänker mig att man har sån här stil när man är på semester i Thailand.

Älskar att möblera om, för då får man lägga väldigt mycket tid på att arrangera stilleben på olika ytor i lägenheten. Som detta.

När jag inte ägnat mig åt inredning har jag ägnat mig åt att skriva en överklagan till Kammarrätten angående A-kassans beslut om återkrav. Ska överklaga beslutet som helhet, men jag kommer också pröva om varje enskild verksamhet är tillräckligt för att förlora A-kassan. Här är utdrag från mitt brev:

Lärarnas A-kassa har skrivit följande i sitt beslut (rättelse 3 juni 2016):

”Du är utöver din verksamhet i förlaget Bokbål också verksam som författare, konstnär, bloggare och artist. Dessa ytterligare verksamheter kan enligt vår bedömning ses som enskilda verksamheter i sig.”

Jag vill pröva om Bokbål förlag, självständig uppdragstagare, författare, konstnär, bloggare och artist kan ses som enskilda verksamheter i sig. Jag tycker att det är viktigt att pröva beslutet som helhet eftersom det handlar om ett stort straff i form av en stor summa pengar som ska återbetalas. Men även om det inte ändrar återkravet, så är det viktigt att varje verksamhet utreds eftersom det kommer få betydelse för andra beslut som A-kassan tar i framtiden.

När man överklagar till Kammarrätten så gör det en prövning om de ska ta upp ärendet. Helst ska man komma med något nytt, jag har lagt till detta:

På Arbetsförmedlingens egna hemsida har de skrivit om hur man ska agera på sociala medier som arbetslös. De uppmuntrar de arbetssökande att använda sociala medier, där bloggen är en av dessa sociala medier.

https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Tips-och-rad/Sociala-medier.html

Så här skriver de om bloggande:

”Blogg – utveckla din expertis

I en blogg har du chansen att visa vad du kan – på djupet. Skriv om det som rör din bransch och fokusera på ämnen som du har god kunskap om. Då ger du en bild av dig själv som expert. Ett tips är att undvika ämnen där du är känner dig mindre bekväm. Då riskerar du att uppfattas som okunnig.”

Arbetsförmedlingen har också lagt upp ett klipp på nätet där de uppmanar de arbetssökande att vara så aktiva som möjligt i sociala mediet Facebook. https://www.youtube.com/watch?v=Ld2MR-78Zc4

Jag har följt Arbetsförmedlingens rekommendation, där jag håller mig aktiv på nätet och där jag framhäver min expertis genom att berätta vad jag är bra på. Om Arbetsförmedlingen skriver på sin hemsida att man ska blogga och ha hög aktivitet på nätet, så tolkar jag det som att man står till arbetsmarknadens förfogande, inte tvärtom som A-kassan menar i sitt beslut.

Tags: , ,

TREVLIG HELG

februari 10th, 2017 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

Har gjort ett analogt fotokollage. Jag försöker en ny strategi, att syssla med planlöst skapande. Som ni kanske vet pluggar jag just nu, där får vi bland annat läsa om teorier om kreativitet. De flesta verkar vara överens om att kreativitet är något oväntat resultat som man inte kunde förutse. Vill man läsa in sig på det kan man söka på Vygotskij. När man hållit på med konst länge är det lätt att fastna i idé-mål-träsket. Alltså att man vet på förhand vad man vill åstadkomma.

Jag gör så att jag avsätter en timme, där jag bara börjar nånstans. När jag kör fast tar jag det åt något håll utifrån det första jag kommer på. T ex om man gjort en ful akvarell så kanske man går man in i hallen, ser några smycken och lägger dem på målningen och ser om det blir bättre. Och så håller man på. Problemlösning, impulsiv tanke – fortsätter – nytt problem.

Tags: , , ,

ANALOGT OCH DIGITALT

februari 5th, 2017 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

Har hållit på att försöka få över VHS till dator. Det funkar förutom att jag inte får över ljudet.

Har lyckats kolla igenom filmerna på VHS eftersom jag hade en gammal TV på vinden som är nåt slags förstadium till platt-TV. Den ser ut som en relativt modern datorskärm men har vanliga scartingångar. Fanns en del spännande filmmaterial, det mesta från 2000-2004.

Här sitter jag och tittar på en feministisk performance från 2001, som jag nämnde tidigare. Ska försöka återge hela handlingen senare.

Tags: , , ,

RITBOK FRÅN 2002

februari 2nd, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Har ägnat dom senaste veckorna åt att gå igenom gamla grejer. Idag hittade jag ett foton på en ritbok från tidigt 00-tal. Har limmat ihop en kortlek så jag får en bokrygg och sedan tecknat i den.

Jag börjar bli för gammal för att lägga mig i kategorin ung lovande hipp konstnär, så därför försöker jag istället framställa mig som en 50+gubbe som hållit på ett helt liv. Det har gjort att jag t o m börjat lägga upp saker som jag gjorde i gymnasiet på min hemsida, så att det ska se ut som att jag varit verksam konstnär i 20 år.

Ska också gå igenom en massa gamla VHS-kassetter. Extra lyrisk är jag över en performance från 2001, då jag och några fler uppträdde på en feministisk kvinnoseparatistisk festival i Uppsala. Minns att den var sjukt pretentiös, vi hade gula kläder och sjöng obegripligt i otakt. Bakom oss hade vi spänt upp lakan som vi klippte sönder och igenom lakanen skickades stora gula kartonger som vi gjorde nån slags koreografi med. Minns också att ingen fattade nånting av det.

Det ska finnas en fullständig dokumentation av vår performance på något av de här banden. Problemet är bara att den är filmad med VHS Compact, det innebär att man måste stoppa in den kassetten i en VHS-adapter, som är en VHS-kassett med en lucka som öppnas med hjälp av batteri, sedan kan man spela den i vanlig videospelare. Den adaptern har jag tappat bort. Nästa problem är att moderna TV-apparater inte kan spela VHS. Det sista problemet är att få över filmen digitalt.