REKVISITABYGGE KULTURKAMPEN

juni 13th, 2012 by Maggan | Filed under Arbete, Konst.

Igår var det dags att bygga rekvisitan som ska vara med i Kulturkampen. Jag for till Byggmax och köpte grejer. Allt var väldigt billigt, fikat vi köpte för att orka bygga kostade nästan lika mycket som allt virke tillsammans. Jag tänker på Game of Thrones när dom pratar om att folk börjar byta diamanter mot en säck potatis, fast istället så byter man en släpvagn med virke mot en kasse med mat.

Dags att börja såga ut bitarna.

Verktyg fanns det gått om.

Jag blev törstig av allt sågande.

Tolv timmar senare var allt färdigbyggt. Min kille hjälpte mig, han var jätteduktig och slet jättehårt jag vet inte hur jag ska kunna gengälda honom för det här.

Jag kom att tänka på sagan Bulleribasius där en kvinna blir instängd i kungens slott för att hennes far har ljugit och sagt att hon kan spinna vanligt halm till guld och nu måste hon bevisa att hon kan det. Då dyker en mystisk man upp på natten och spinner allt halm till guld, det framgår inte riktigt hur hon betalar honom för det här. Däremot visar det sig längre fram i berättelsen att hon bär på hans barn, vilket blir lite problematiskt eftersom hon sedan blev gift med Kungen.

Resultatet blev jättebra!

One Response to “REKVISITABYGGE KULTURKAMPEN”

  1. Ollie skriver:

    Det blev ju jättebra! Det ser precis ut som en riktig björk 🙂

Leave a Reply