UTE OCH INNELISTA

oktober 22nd, 2012 by Maggan | Filed under Arbete.

Hata svarta, judar, muslimer och romer. Vi vet redan att folk vill hata dom och kämpar för rätten att hata dom.

Hata arbetarklassen. Det är det senaste just nu och vi vet redan att alla gör det i smyg, det är bara en tidsfråga innan allt bubblar över. I Umeå vill alla tycka om arbetarklassen och drar ofta in den för att argumentera lite alla möjliga frågor. Och sen går de runt och låtsas att de är arbetarklass, fast som de tror att den är. Samtidigt så avskyr alla den innerst inne, i Umeå tycker man att folk är misslyckade som inte ”gick vidare” från sitt ”vanliga jobb” och tycker att deras vanor är vidriga, som att t ex äta kexchoklad. Det är inte helt ovanligt att man hör på en fest att nån säger ”ja man vill ju inte bli en sån där som röker gul blend under fläkten”. Jag minns min kompis som var ganska strulig i högstadiet och då satte man henne på prao på en kemtvätt så att hon skulle förstå hur hemskt och misslyckat hennes liv skulle bli om hon inte skärpte till sig.

Man kan faktiskt också säga att det är okej att hata arbetarklassen fastän man har högskolepoäng, eftersom regeln är att man får sparka uppåt. Kvinnor har ju i snitt högre utbildning än män men eftersom de tjänar mindre så har vi rätt att sparka på männen. Som kulturarbetare så har man högre utbildning än arbetarklassen, fast eftersom man tjänar så pass mycket mindre så har vi kulurarbetare rätt att sparka på den.

Tags: , ,

5 Responses to “UTE OCH INNELISTA”

 1. Snajd skriver:

  Det är ju rätt inne att glorifiera arbetarklassen. Det är samma sak som att man förut glorifierade romer, urbefolkningar från olika ställen. På 90-talet skulle alla ha folklore stilen som vill efterlikna en romantisk bild öststatsromer eller nåt. Vet inte hur många fester jag varit på där nån har sagt ”men jag har hört att det finns en ursprungsbefolkning i arfika som…

  Nu glorifierar man arbetarklasstilen. Det finns tom kids som tvingar sig själva att röka gula blend för det är inne. Vargtröja, stentvättade jeans och överblekt hår.

  Fast i glorifieringen ligger ett förakt som säger, jag kan likna dig men jag är inte som du.

 2. Josef skriver:

  Jag vill nog vara så fräck att påstå att de flesta tillhör arbetarklassen trots att de kanske vill tro annat. Arbetare är alla som lönearbetar åt andra, dvs majoriteten av den svenska befolkningen.

  • Maggan skriver:

   Det finns ganska stora skillnader som man kan peka på, men jag kan inte ta upp dom här för då blir jag en fördomsfull idiot. Fast det är jag ju redan.

 3. Josef skriver:

  Det där med att folk inte tror de tillhör arbetarklassen är rätt lyckat för kapitalisterna. Alla med högskoleutbildning och jobb tror att de blivit lite finare och distansierar sig genom att hitta på att de minsann inte är arbetarklass utan något bättre. På så sätt hålls pöbeln stången medan kapitalisterna kan roffa åt sig mer än någonsin.

 4. JN skriver:

  För sista gången: ZIGENARE!!!! Dög det åt Katarina Taikon duger det fan åt oss idag.

Leave a Reply