SLUTA SÄTT CITATTECKEN PÅ KONSTPROJEKT TACK!

oktober 24th, 2012 by Maggan | Filed under Konst.

Vad är grejen med att skämta att vad som helst är ett konstprojekt efter Hanna Widerstedts avslöjande? Och att sätta citattecken på ordet konstprojekt när man pratar om det hon gjort. Det är ju ett bra och seriöst projekt, nästan lite för seriöst för min smak, hon jobbar exakt som en konceptkonstnär. Tidigare var det bara folk som läser aftonbladet som ba ”jaha, ska det här vara konst?!! Jag trodde det var tavlor som var konst”. Men denna gång har detta beteende spridit sig till kultureliten och dylikt.

Är det för att hon inte gått nån konstnärlig utbildning som man inte tar hennes projekt på allvar? I så fall kan vi börja med att sparka alla professorer på Konstfack för dom har inte en enda högskolepoäng.

Nu aktionerar hon ut rekvisitan, så om ni vill ge mig en present, buda på den här leopardklänningen.

Tags: ,

16 Responses to “SLUTA SÄTT CITATTECKEN PÅ KONSTPROJEKT TACK!”

 1. Snajd skriver:

  OMG! Du måste buda på den klänningen. Den ligger bara på 61kr just nu.

 2. Stefan Apa skriver:

  Här kommer en tankeställare: Om vi säger att din poplåt och musikvideo, som var ett konstprojekt, hade slagit igenom STORT, alltså stort på nivån att den spelas varje dag på kommersiella kanaler i flera månader, säkert i alla fall veckovis i SR på trackslista eller motsvarande, videon hamnar i daglig ruljans på MTV och stannar i månader. Låten blir den nya Pokerface. Alla har hört den. Och jag vet att detta inte är något som händer av sig själv, det är skivbolaget som betalt in ett visst antal spelningar i alla kommersiella kanaler (SR funkar lite annorlunda), men säg att ett skivbolag nappat och gör just detta åt dig. Du tjänar en massa pengar och pressen på att göra mer av detta i samma stil ökar. Du gör detta och fortsätter med det tills din stjärna dalar. Är detta då fortfarande ett konstprojekt (om vi bortser från att popmusik kan räknas som en konstform), är det fortfarande på låtsas eller är det på riktigt?

  • Maggan skriver:

   Det var ju det jag hoppades på. Då hade det ju varit hur bra som helst. Samma är det med bloggen, Widerstedt har lyckas med det som jag försökt och misslyckas med.

 3. Aja skriver:

  När det uppenbara syftet är en snabb väg till uppmärksamhet får man sätta citattecken kring konstprojekt tycker jag. Jag sätter gärna citattecken kring det Lars Vilks gör också.

 4. Maggan skriver:

  Här kan ni jämföra vad som är bättre, hennes projekt eller examensarbeterna på Konstfack. Gå in under ”Art in the publik realm”. http://www.konstfack.se/sv/Aktuellt/Varutstallning/

  • Aja skriver:

   Ja jag vet inte. Skulle nog bara vilja skicka ut dem allihop till någon öde plats, utan dator och spegel. Där de får leva friluftsliv som Grizzlyman, utan att bli uppätna av björnar förstås.

   • Aja skriver:

    Nu drar du lite förhastade slutsatser. Jag har inte skrivit ett ord om att jag har något emot bloggar, eller att du och hon Hanna är samma person. I princip håller jag ju med dig. Visst, jag kan tycka Big Brother är lite dagen efter. Men om bloggandet ska uppvärderas till konst så borde den där tjejen väl kalla sig för bloggare istället för konstnär.

    • Aja skriver:

     Sista ska va i rutan ovanför. Jag läser den här bloggen ibland för den är rolig! Men jag tycker också att allt nytt inte är bra. Jag citerar Prince, en farbror som var en ganska känd artist en gång i tiden: ”This internet thing, it fills your head with a lot of numbers. It can´t be good for you”.

    • Maggan skriver:

     Vad gör mig till konstnär och inte henne? Jag förstår inte den skillnaden.

     • Aja skriver:

      Hon är kanske en oslipad diamant som kan brejka stort och få något stort art award, efter några fler transformationer. Än har hon bara hunnit bli blogg provokatör, men det kanske är ett steg på vägen. Många jag pluggat med på Konstfack kallar sig konstnärer fast de inte är det (då många tror att ett utbildningsbevis från en konsthögsskola automatiskt gör en till konstnär), så det är inte för hon inte har utbildning som hon inte är konstnär. Hon är inte konstnär bara. Men hon kanske kan bli. Om hon inte tar livet av sig som en annan Big Brother flicka gjorde häromåret, kanske var det också konst?

 5. Aja skriver:

  Just det, vad gör dig till konstnär? ”Konstnär är den som fortsätter” är väl ett bra uttryck (de jag pluggat med som inte är konstnärer har nämligen ingen konstnärlig verksamhet). Du har en verksamhet, som består av mer än att rita teckningar som liknar det vilken finnig fjortis som helst skulle kunna åstadkomma. Det finns mer kvalitet i dina konstprojekt, med eller utan citattecken!

Leave a Reply