HEJ HEJ NU ÄR JAG HÄR IGEN

januari 22nd, 2013 by Maggan | Filed under Diverse.

Det är andra gången jag bloggar idag, nu när jag stängt ner min Facebook så känner jag ett sug efter att blogga, nästan så jag måste hindra mig från att inte göra 5 inlägg på raken. Förut bloggade jag tre gånger om dan och tyckte det var skitkul, men numera ser jag det mest som ”jobb” eller att jag känner att jag borde.

Dagen har varit bra, jag har fått mycket gjort och sen har jag sett på Hollywoodfruar. Jag vart inspirerad av Gunilla Persson och köpte den här koftan på rea i en dyr tantaffär. Men kvällen har varit fruktansvärt lång och tråkig utan facebook, det är ju helt dött här utanför i resten av internet.

När jag startade bloggen 2010 så var det ganska hög aktivitet här. Det var hög aktivitet på de flesta bloggar. Men med tiden märkte jag att kommentarerna blev färre och färre, trots samma antal läsare. Aktiviteten förflyttades nån annanstans. Jag har blivit irriterad tidigare och bett om skärpning men utan större resultat. Inte bara jag märkte av det här. Något har hänt, Karins Konstgrepp har också reagerat.

Om man vill att facebook inte ska ta över helt, att det fortfarande ska finnas bloggar och andra alternativ så MÅSTE man börja kommentera här utanför. Ett inlägg i bloggen som får 0 kommentarer, kan få respons av 8 personer på mindre än 10 minuter ifall jag skriver det på facebook. Och ändå är det typ samma personer som läser det. Självklart blir det roligare att hålla på med facebook än att sitta och blogga om det är så.

Varje gång nån postar en länk till något utanför facebook så tycker jag att du ska kommentera på själva länksidan istället för direkt på facebook. Också en anledning till att göra det är att andra vill gärna ta del av responsen. Skittrist att gå in på ett youtubeklipp som man vet fått jättemycket respons och sen ser man inte röken av det under klippet, eftersom alla väljer att posta kommentarerna på Facebook. För visst är det roligare ifall ett kommentarsfält ser ut så här?

Om fler skulle kommentera så skulle bloggarna bli roligare att läsa, de skulle uppdateras oftare och fler bloggare skulle orka hålla sig kvar. Fler skulle kunna avsluta Facebook utan att riskera att hamna helt utanför. Dra ert strå till stacken ifall ni tycker facebook suger!

Tags: , ,

13 Responses to “HEJ HEJ NU ÄR JAG HÄR IGEN”

 1. Christian skriver:

  Jag håller absolut med och har skrivit om det här:
  http://juabjab.wordpress.com/2012/06/10/varfor-kommenterar-du-inte/

  Men ett av problemet är att alla bloggar har olika kommentarsystem. Det gör att man har flera olika sätt att få reda på om någon läst eller svarat och det är inte ens alltid så att det finns möjlighet att prenumerera enkelt på fortsatta kommentarer.

  På Facebook är det tvärtom glasklart. Sen är det väl så att det är på Facebook man har sitt nätverk och det är kanske med sina vänner man vill diskutera.

  Ett alternativ är att använda sig av kommentarsystem som Disqus, som är tillräckligt spritt för att utgöra ett sociala-medierekosystem i sig själv. Jag tror det ökar chansen att få kommentarer på bloggen. Jag kör det på en av mina bloggar och där är det betydligt fler kommentarer.

  /C

 2. En annan Nils skriver:

  Håller med föregående talare. Disqus är grejen, det skulle passa bra här. Det systemet främjar dialog mellan vitt skilda personer och leder ofta till intressanta nya perspektiv. Sen vill jag att Maggan ska bli vår nya statsminister. Men det är en annan fråga kanske?

 3. JN skriver:

  Jag håller med, och följer efter snart. Och kommenterar mest för att markera att jag verkligen håller med även om den biten. 2009 kunde jag ha typ 48 kommentarer på enskilda blogginlägg, ofta långa, intressanta diskussioner med vitt skilda deltagare, de flesta pseudonyma. Facebook är inte samma sak, det är vänner och vänner till vänner, så det blir den typen av tillknäppt stämning. Disqus låter skitbra, tack för tipset.

  • Maggan skriver:

   Iof så är det den tillknäppta stämningen som gör det hela kul. Det krävs inte så mycket, pratade med en kvinna och hon vart helt kallsvettig av tanken att posta ett inlägg om att hon klev upp kl 2 på eftermiddagen. Svarar också för att det ska bli mer aktivitet fram och tillbaka. Ska bättra mig på det i mitt kommentarsfält.

 4. Snajd skriver:

  Kolla på det här. Det är en direkt rip-off av kulturkampen
  http://www.tv3play.se/play/296255

 5. […] lika slapp, svag, stel och åderförkalkad som min kropp var innan jag blev träningsentusiast. Lämna facebook kanske inte är den mentala motsvarigheten till ”ta anabola och skaffa gymkort”, men […]

 6. Joppa skriver:

  Det största problemet är ju att om man lägger kommentarer på tio olika ställen så får man ett jävla sjå med att gå in och kolla ifall någon annan har skrivit något rörande min kommentar. Det är helt enkelt ohållbart att föra diskussioner på flera olika ställen så därför är det enklast att hålla sig till Facebook eller direktchatt. Jag är mer av en chattmänniska där man kan diskutera saker direkt. Därför föredrar jag fortfarande irc trots att aktiviteten är otroligt mycket mindre än för sisådär 10 år sen. Nu får man ta det som erbjuds, dvs facebook

  • Maggan skriver:

   Discus var ju tänkt som en sånt konto, att man samlar alla kommentarer man skriver på olika bloggar på ett ställe. Det var därför jag installerade det, men det vart ju en flopp.

   • Joppa skriver:

    Aha! Jag har aldrig satt mig in hur de där fungerar. För min del har de vara satt stopp för mitt kommenterande. Borde finnas möjlighet att slänga iväg en kommentar utan att ha konto någonstans. I sådana fall hade nog disqus varit trevligare och mer öppet för folk som inte orkar skapa användare. Disqus bör även funka bra med mobiltelefoner. Att kommentera via mobilen brukar vara ett rent helvete

 7. […] Anledningen till att jag skrivit så mycket på nätet är för att jag undviker kommersiella sociala medier. Jag är en stark motståndare till Facebook eftersom de tömmer resten av internet på aktivitet. Har skrivit om det redan 2013: http://www.magdalenanordin.se/blog/?p=12031 […]

Leave a Reply