4 SKÄL ATT INTE BANTA

februari 13th, 2013 by Maggan | Filed under Diverse.

semla

1. Det är underklass. I hemtjänsten där jag jobbade förut så bestod fikarasterna av att prata om bantning, barn och sina pojkvänner. Det vill man ju inte bli en del av.

2. Det kan vara ett tecken på att man ser på TV eller läser Aftonbladet och blivit påverkad av deras löpsedlar eller TV-program om nya bantningsmetoder.

3. Du är obildad. Man kan tycka att det ses som ett misslyckande att gå upp i vikt. Men det största misslyckandet måste ändå vara att man inte lyckas praktisera sina genuskunskaper om att en kvinna ska kunna ta plats, att hon inte får vara stor rent fysiskt.

4. Du försöker vara överklass. Överklassen skiter i vad som är rätt och fel. De går på Stureplan och formar sig villigt i stereotypa könsnormer. De bantar för att bli snyggare och mer framgångsrika. Det tänker inte jämnlikt.

Underklass

Tags: ,

7 Responses to “4 SKÄL ATT INTE BANTA”

 1. Felix skriver:

  Så både att vara underklass och att vara överklass är något negativt? Soft inställning.

  • Snajd skriver:

   Ja fast sämst är att vara medelklass/kulturklass. Då inbillar man sig att man gör en massa viktiga saker för världen men man får inga pengar. Därför är man alltid smal för man har aldrig tillräckligt med pengar till mat plus att man måste cykla på vintern fast att man bor i Umeå för man har inte råd att åka buss.

 2. Bea skriver:

  Jag har bantat i hela mitt liv sen typ 9 års ålder och jag är smällfet nu som en konsekvens av detta jojobantande. Nu har jag slutat att banta, folk säger att de tycker synd om mig för att jag är så tjock och vill rekommendera dieter till mig. Jag har lärt mig så mycket om människors förakt av att vara såhär stor. Folk pikar och ger medlidsamma blickar. DE säger saker som att du ska se att det blir lättare att få en kille när då gått ner i vikt. Som om det var mitt mål i livet. De tror att man är dum i huvet mm. Visst jag kan gå på tricket och köpa en kvällsblaska efter att ha läst om nån som bantat bort halva sig själv. Jag har också jobbat i hemtjänsten och där var det främst tanterna som tyckte man skulle banta.

  • Maggan skriver:

   Tror att många bantar/har bantat, men ingen vågar erkänna det. Möjligen att LCHF är en lite ”finare” typ av bantning för dom som läst på universitetet. Då kan de låtsas att de gör det för att deras humör är mer jämnt.

  • Aja skriver:

   En av mina kompisar har gått upp en del i vikt under åren jag känt henne. Det har hänt hon har fått kommentarer om sin vikt, men jag får säga det är hon som snor alla karlarna! Kanske för hon skiter i att hon är stor, sträcker på sig och gillar sig själv.

   • Maggan skriver:

    Folk har sagt åt mig i 20 år att jag borde sträcka på mig mer, fast jag har fortfarande inte lyckats. Jag har prövat allt, träna upp bröstryggen, gått i yoga, försökt att tänka på det i vardagen, tränat balett osv. Jag tycker det är betydligt enklare att gå ner i vikt än att börja sträcka på sig.

Leave a Reply