FOLKFEST OCH BIGPACK-GLASS

februari 17th, 2013 by Maggan | Filed under Diverse.

Igår var jag och handlade, när jag kom fram till kassan började han som satt där prata med mig. Han sa att det är mer dött i affären under melodifestivalen än på julafton. När jag var barn så var vi bland dom sista att skaffa kabel-TV. Vi kunde inte titta på MTV så vi fick spela in melodifestivalen på VHS och sen titta på det ett helt år tills nästa sändes, som ett slags substitut till musikvideor.

Men idag är det ju helt annorlunda, nu kan vi kolla på vad vi vill när som helst. Därför valde jag att gå in på Twitter, där hade alla skrivit allt om gårdagens tävlingsbidrag och jag fick veta att fel låt vann. Jag brukar gå in där ganska ofta nu när jag inte har facebook och jag skäms otroligt mycket över det, men framför allt mår jag fruktansvärt dåligt av det för att det är så hemskt. Men eftersom nu alla verkar vara så fruktansvärt intresserade av just melodifestivalen så tänkte jag dela med mig av allt jag kan om den från 1991. Inom musik är det ju häftigt att ha koll bakåt i tiden. T ex kan man imponera om man känner igen ett beat i en breaklåt och vet att den kommer från en låt från 70-talet.

INFO FRÅN 1991:

Carola vann och tvåa kom en tjej från Frankrike. Hon vart sur för att hon kom tvåa så när hon kom hem så ljög hon och sa att hon vann. Carola var nära att vinna en annan gång med låten Evighet, men kom tvåa. Vann gjorde istället Lordi från Finland. Carola var mycket upprörd och tyckte att melodifestivalen blivit oseriös.

Sist kom bidraget från Luxemburg. År 1990 fick han en bra placering så det var en besvikelse.

Melodifestivalen ägde rum i Italien och den Italienare som kammade hem vinsten tyckte att han var så bra att han inte behövde en kör. Därför fick dom panikhyra in en kör.

Det spekulerades i om hon från Jugoslavien verkligen var en kvinna.

Norges vinnarlåt var så dålig att dom var tvungen att göra en ny låt för att inte skämmas ihjäl.

Året innan tävlade Finland med låten Fri.

Tags: , ,

Leave a Reply