VERNISSAGE LÖRDAG 2 MARS PÅ FULLERSTA GÅRD, HUDDINGE

februari 25th, 2013 by Maggan | Filed under Konst.

Idag har jag postat målningen som jag ska ha med i den här utställningen.

SJÄLVPORTRÄTT och ATT MÅLA FÖRLÄNGER LIVET av ROGER VON REYBEKIEL

Vernissage: lördagen den 2a mars 12.00-16.00
Fullersta Gård, Fullersta Gårdsväg 18, Huddinge
Öppettider: torsdagar 12–19, fredag–söndag 12–16
www.fullerstagard.se

namnlös

namnlös2

SJÄLVPORTRÄTT

Självporträttet är ett av de äldsta och mest populära motiven inom konsthistorien och många är de konstnärer som någon gång gjort ett självporträtt, ovansett rådande konstklimat. Idag är det vanligt att konstnärer arbetar självbiografiskt men ytterst sällan ser vi samtida utställningar som tar sig an ämnet, i dess klassiska bemärkelse. Fullersta Gårds utställning ”Självporträtt” innefattar 30 svenska och internationella konstnärers tolkningar på denna klassiska tematik. Deltagarna representerar olika generationer och arbetar i en mängd olika tekniker såsom måleri, foto, teckning, skulptur och video. Resultatet är en fullsmockad utställning med äldre och ny-producerade verk som tillsammans ger en variationsrik bild av vad ett självporträtt år 2013 kan vara.

Konstnärerna som deltar i utställningen är Kristina Abelli Elander, Hans Andersson, Tom Anholt, Catti Brandelius, Oscar Carlson, Victoria Durnak och Audun Mortensen, Ingrid Furre, Andreas Fägerskiöld, Isak Hall, Tamara Henderson, Nils Johansson, Moa Karlsson, Ami Kohara, Erick Kvist, Jenny Källman, Tuija Lindström och Jesper Örtman, Robin Montelius, Valeria Montti Coloque, Magdalena Nordin, Carl Palm, Julia Peirone, Micke Reuter, Hilde Retzlaff, Anna Rokka, Max Ronnesjö, Alf Rose, Jens Strandberg och Bernd Krauss, Isak Sundström, Olav Westphalen och Kristoffer Zetterstrand.

Utställningen är curerad av Josef Bull och Roger von Reybekiel.

ATT MÅLA FÖRLÄNGER LIVET – ROGER VON REYBEKIEL

Har du också någon gång blivit besviken när du besökt en konstutställningen och tänkt att du kanske skulle ha stannat hemma istället – bättre att kolla utställningsdokumetationen på internet. Som att ha blivit lurad på pengar även fast du inte betalat (någonting). Har du någon gång sett en utställning och tänkt ”vad är det här för skit” eller ”jag fattar ingenting”. Jag kan förstå känslan, det är som när man ska smsa en kompis men har inte har några pengar på mobilen. Konst behöver inte vara kul men ibland är den det ändå. Fullersta Gård bjöd in mig att göra en utställlning tillsammans med min morfar Wacek och mormor Maj’s konst, som var bosatta i Huddinge, nära konsthallen, mormor är född och uppvuxen i Huddinge. Jag blev glad för inbjudan och tänkte alltså visa deras och min konst i en ända röra. Det blir skulptur, målning, teckning, musik jag gjort tillsammans med Erick Kvist o sånt. Kom förbi så förklarar jag mer. Välkomna.

One Response to “VERNISSAGE LÖRDAG 2 MARS PÅ FULLERSTA GÅRD, HUDDINGE”

  1. Aja skriver:

    Många av konstnärerna jag ser ska vara med på den där utställningen känns inte som såna som brukar ägna sig åt självporträtt. Kanske är det det som är intressant, vad vet jag. Kanske är varje konstverk som görs ett självporträtt på något vis.

Leave a Reply