DET HÄR VAR BLAND DET VÄRSTA JAG VART MED OM

juni 25th, 2013 by Maggan | Filed under Arbete, Konst.

Jag hade nån slags idé om att börja måla istället för att göra konceptkonst för att minska risken att bli utbränd. Jag hade nån slags vision om att då går man till ateljén några timmar här och där, lyssnar på musik och målar. Sen går man hem glad. Men sen mars har jag kämpat med att få till färgerna i en målning och står fortfarande och stampar på samma ställe. Det är helt fruktansvärt!

Sen glömde jag helt bort den här logistikgrejen när man ska ställa ut målningarna och som man slipper med konceptkonst. Jag är van med att få plats med allt i handbagaget på flyget eller maila iväg nån mapp på datorn. Nu är jag tvungen att själv frakta fyra målningar genom halva Sverige. 1,5 m breda på ett tåg med tre olika byten och buss nånstans mitten av resan.

DSCF8667

Det var dessutom skitjobbigt att packa i ordning allting. Fick ont i ryggen och förstörde axeln. I fortsättningen ska jag bara göra målningar på papper som går att skicka som vanliga brev. Inramning kommer jag vägra, det får nån vaktmästare göra. Dom får ju betalt för att skruva ihop saker.

DSCF8669

Hursomhelst nu har jag packat ihop alla målningar som jag ska skicka till utställningen på Karbenning stationshus. Vernissage 5 juli.

DSCF8670

Tags: , , , ,

2 Responses to “DET HÄR VAR BLAND DET VÄRSTA JAG VART MED OM”

  1. Daniel skriver:

    Trixet är att bara ställa ut på institutioner som kommer och hämtar. Men själva slitet med målandet kommer man förstås inte ifrån.

    • Maggan skriver:

      Fast dom planerar sina utställningar 4 år i förväg, så då är det ju inte så stressigt att klara deadline.

Leave a Reply