BFF

september 22nd, 2013 by Maggan | Filed under Diverse.

Var hos Snajd igår och åt mat. Hon hade köpt färskpotatis på Bondens marknad. Sen gick vi ut och promenerade planlöst.

DSCF9459

DSCF9460

Asså jag blir så sjukt irriterad på den här trailern. Folk ba åh jag går emot strömmen och bryr mig inte om pengar och status genom att vara arkitekter och komma på en massa utopiska boenden på min högskoleutbildning. Flytta in i en källarlägenhet med träpanel istället ifall du vill utmana normerna på riktigt!

Tags: , , ,

3 Responses to “BFF”

 1. Sonja skriver:

  jag orkar inte se trailern just nu för jag ska lägga ungarna men jag tycker att det verkar kul! det är först när rika vill göra saker som det blir speciellt. Som cykeln. Det är så många medelklass som håller cykeln högt likt en fana men för dem är cykeln ett val, ett nöje, eller en hobby. Inget måste. Så de tar lika gärna buss/bil. Samtidigt som de ser sig själva som miljöns räddare.

  Kul att se Snajd också!

  • Snajd skriver:

   Sonja jag minns din videoblogg då waldorfföräldrarna tyckte att du var så duktig som cyklade med barnen till skolan. Som att du var en miljökämpe. Fast det var ju lixom inget val utan du var ju tvungen eftersom du inte hade råd med annat Jag och min kille bor i en etta. Inte för att vi är mlljökämpar som gillar copmactliving utan för att vi inte har pengar. Fast dagar då man blir less kan man ju låssas att man är en miljökämpe för att göra livet lite glamorösare.

 2. Snajd skriver:

  Jag såg hela dokumentären. Intressant men jag undrade hela tiden hur de kunde lösa frågan med avlopp och hur man kan bo så om man har små barn eller fysiskt handikapp. Det är enkelt att göra vilka fantasifyllda byggnader som helst som man kan sova i och som ger en tak över huvudet. Att låta dem vara lika fantasifyllda men fylla dem med funktion är svårare.

  En skäggig man i filmen påstod att han levde på 14kvm men han hade flera andra tillhörande byggnader för att upprätthålla hans livsstil. Det är inte särskilt effektiv med utrymme.

  Den enda som var riktigt grym var en konstnär som hade gjort ett klädesplagg som man kunde sova i. Hon visade hur man kunde bo i tunnelbanan. Bra sätt. Då kan vi alla bli uteliggare.

Leave a Reply