JULLOV

december 21st, 2013 by Maggan | Filed under Diverse.

Läste i DN att rasismen har klätt sig i Dressmankostym. Jag vet inte riktigt vad Dressman står för, men jag vet att vissa ibland använder det som ett skällsord, typ ”Dressmankillar”. Jag antar att de menar fattiga människor som inte har råd att köpa en Armaniskostym eller vad som nu är inne att köpa. Jag antar att det också är nåt folkligt och mainstream eftersom det är billigt och tillverkas i stora upplagor.

1506716_10152003391728880_1215830661_n

Därför skulle jag vilja passa på att påminna er om julens budskap. Har vart i kyrkan en del och lyssnat på julsånger. Det har också vart en del präster som prata mellan låtarna och jag har fått lära mig att Jesus föddes i en krubba för att han var fattig. Han red också på en åsna istället för på en häst för att vara i jämnhöjd med folket. Det slutade inte så bra för Jesus av lite andra skäl, var ogillad av många osv ja ni vet ju vad som hände.

Bild 213

Enligt Kristendomen så ska ju vår frälsare komma tillbaks nån gång i framtiden, tänk om han får för sig att han ska vara folklig eftersom han tyckte det gick hem förra gången och uppenbarar sig i en kostym från Dressman, ungefär som i den här videon:

Då skulle vi missa hans budskap och istället hata honom och historien skulle troligen upprepa sig.

800px-Julkrubba_i_Perstorp-1

God jul!

Tags: , ,

One Response to “JULLOV”

  1. Hej Sonja skriver:

    […] Magdalena Nordin har skrivit lite om det här. […]

Leave a Reply