KVINNANS RAKNING

september 17th, 2014 by Maggan | Filed under Diverse.

Idag är det vanligt att kvinnor rakar sina underliv och många hävdar att det är ett mode som har sitt ursprung i porrindustrin och att det bottnar i ett sjukt, kommersiellt och perverterat ideal. Många kanske inte vågar avstå från att raka sig för då anses man inte vara frigjord eller är osexig. Motsats till att raka sig anses av många vara detta:

541735

Men den som tror att rakningen är ett resultat av urartat sex kan inte sin historia. Att raka sig är snarare att ta avstånd från det något sexuellt frigjort. Mot slutet av 1920-talet startades Korpelarörelsen, en religiös rörelse som skulle föra folket till Gud genom en silverark. På deras wikipediasida beskrives rörelsen så här:

Vid mötena förekom, förutom bön, psalmsång och förkunnelse, bland annat så kallad kamning och pensling. Siikavaara förespråkade att alla mötesdeltagare skulle få sitt könshår kammat för att pröva om de var av den rätta tron. Pensling innebar att deltagarna blottade sina ryggslut och böjde sig framåt. Sedan penslade en medlem de bara könsdelarna med en brödpensel, varefter en annan medlem hällde lite ljumt vatten i fåran i ryggslutet varefter en tredje medlem torkade av deltagrna med en handduk. Dessa ritualer pågick främst under 1938. Redan under 1937 blev rikhaltig alkoholförtäring en del av mötesverksamheten och från sommaren samma år förekom även dans vid snart sagt alla möten. Dansen syftade till att ”tacka Gud för den nyvunna friheten”.

Många kvinnor som sökt sig till porrindustrin kommer från en strikt religiös bakgrund så det är ju uppenbart att det är en motreaktion mot detta. Kan tillägga också att rakhyveln för kvinnor blev populär i Sverige strax efter rörelsen blev stor.

Målet med Korpelarörelsen var detta:
Gud skulle då föra dem till Palestina i en himmelsk silverark. Arken skulle landa på bland annat på Luossajärvi i Kiruna och Ruokovaara vid Saittarova för att föra medlemmarna av rörelsen till Palestina. Då arken ankommit till Palestina skulle världen se stora väckelser som skulle övergå i blodiga krig och sluta i Domedagen, varvid större delen av jorden skulle bli ett himmelskt paradis och resten ett Gehenna.

Tänk på det till nästa gång.

rakning

Tags: , , ,

2 Responses to “KVINNANS RAKNING”

  1. narcissisten skriver:

    ELLER så rakar porrskådisar sina kön för att man ska se bättre. Tror jag ganska 100% på.

  2. Bagavad Gita skriver:

    Uppenbart?? Korpelarörelsen var helt okänd söder om Umeå – och är så än idag. Rakningen kommer nog snarare från USA än från en stollig sekt i Kiruna. ???

Leave a Reply