SKÄMSKUDDE

januari 19th, 2015 by Maggan | Filed under Diverse.

Försöker se SVTs satsning Blå ögon, den är så pinsamt dålig! Ett avsnitt inleddes med att nazisterna står och träningsskjuter på Pripps Blå-flaskor, sen är alla nazisternas repliker copypejstade rakt av från Nordfronts hemsida.

Faktafel: Nazister möts inte i industrilokaler, dom är mer för furu och bygdegårdar i Dalarna/Västmanland. Vänstermänniskor gillar däremot industrilokaler, dels för att den typer av lokaler är exotiska eftersom dom har andra typer av jobb och dels för att industrin är symbolen för arbetaren. SMR (som nazisterna ska föreställa i serien) är emot industrialiseringen och därför är bygdegårdar en mer representabel mötesplats. Så här skriver de t ex på Nordfronts hemsida:

Häst och vagn kan komma tillbaka och bilen behöva parkeras. Det skulle kunna ta flera generationer innan vi skapar något som kan mäta sig med den standard som råder idag. Det är inte roligt att erbjuda en framtid med livsbetingelser som påminner om ett avindustrialiserat 1700-tals samhälle.

Men filmmänniskor är ju inte direkt kända för att djupdyka i ämnen. Den här bloggen har typ lyckats bättre i att beskriva nazisterna än vad SVT lyckats med.

Att copypejsta från SMR är såååååå 2012! Ska man göra det ska man se till att göra det bra, det är ett hedervärt hantverk som man inte ska dra ner i smutsen hur som helst.

I kvällens avsnitt visas en scen då Elin Hammar tar upp George Orwells bok 1984, det måste vara på skämt eller är den nån från gymnasiet som hittat på den scenen? Har recenserat boken här. Nya Partiet har även recenserat George Orwells bok Animal farm.

Namnlös

Tags:

Leave a Reply