STÖDEVENEMANG KULTURHUSET LÖRDAG 18 APRIL

april 8th, 2015 by Maggan | Filed under Konst.

Hatar kultur och konst på många plan men det här evenemanget känns faktiskt kul. Har bestämt att jag ska göra en performance där jag läser en text och sen dansar en snygg dans som jag lärt mig från internet.

image

Vid kulturutövning behövs rum! Fria, öppna och uppmuntrande rum om kulturen ämnas bli just så. Där utövare kan mötas och inspireras, skapa och visa upp, drömma och låta andra se saker ur nya perspektiv. I sådana rum är kulturen alltid orsaken, medlet och målet.

Under en vecka i september intogs kulturhuset av över 200 arkitektstudenter som med ett stort mått kreativitet, och mängder av trä och skruv gjorde smarta tillägg till vårt kära lokstall. Nu tar vi chansen att bjuda tillbaka när Kulturhusfestivalen får möjlighet att arrangera ett stödevenemang på Arkitekthögskolan lördagen den 18:e april. Vi kommer att bjuda på kulturaktiviteter i många olika former och passar samtidigt på att berätta mer om vad som händer med kulturhuset och dess framtid.

Alla är välkomna och alla är medskapare. Som vanligt har Kulturhusfestivalens aktiviteter ingen åldersgräns, det är drogfritt och inträde är helt frivilligt.

Kulturhusfestivalen kom till efter ett spontant initiativ och drivs och skapas helt och hållet av ideella krafter. Allting började under sommaren 2014 då en mängd individer möttes upp i de gamla lokstallarna på Haga och tillsammans skapade en mötesplats av och för Umeåborna. Under tre dagar i slutet av augusti var det dags för Umeås Kulturhus att invigas med en stor festival innehållandes allt från mat, musik och konst till performance, sport och film.

Under perioden som följde därefter bildades en ideell förening av deltagarna som har tecknat ett hyreskontrakt för lokalerna och nu är inne i en bygglovsprocess för att få tillstånd att bedriva kulturverksamhet i lokalerna.

Tags: , , ,

Leave a Reply