BESÖK I SARA-VIDES DRÖMHUS

april 12th, 2015 by Maggan | Filed under inredning, Konst, Supa.

Förra helgen var jag och hälsade på Sara-Vide i hennes nya hus på landet. Hade vart i Gävle dagarna innan och undervisat på en konstskola, så därför passade det bra att svänga förbi henne i Hälsingland. Jag tog tåget till Bollnäs och där hämtade hon upp mig med bil.

IMG_1462

Huset hon köpt var helt gigantiskt och kostade typ lika mycket för henne som min 18-kvadrats-lägenhet kostar i Umeå. Huset påminde om en konstskola, fast hennes hus var typ större än en konstskola.

IMG_1440

IMG_1411

Sara-Vides ateljé, hon kände sig väldigt proffsig med sin städvagn som hon kunde köra runt. Hon hade gjort två målningar som var helt awesome. Blir typ kåt för att färgerna i målningarna är så bra och ville veta exakt hur hon blandat till alla nyanser.

IMG_1444

Snygg dusch.

IMG_1445

Hon hade också skaffat en unge som var väldigt gullig.

IMG_1410

På kvällen blev jag bjuden på taco och öl och lite senare på kvällen åkte drinkarna fram. Vi snackade massa skit om konstvärlden. Då och då blev festen avbruten för att hon var tvungen att amma. Det blev så klart en hel del prat om moderskapet och dylikt eftersom det var på tapeten. Vi försökte reda ut det här med alkohol och bröstmjölk. Jag har ju läst ända upp till matte C på gymnasiet och försökte förklara nåt med att promille är en tusendel och hur mycket mindre det är i förhållande till en procent och att en promille är en väldigt svag dryck. Försökte göra nån jämförelse genom att dra in övermogen frukt i mitt resonemang. Vi fick ingen riktig klarhet i hur det låg till och när volymprocent började blandas in gav vi upp och la ner hela diskussionen.

IMG_1415

Mellan varven gick vi ut på hennes gård och drack björksav från en björk. Tack vare det blev vi inte bakfulla. På morgonen drack vi också björksav från trädet för att vara riktigt säker på att våra kroppar blir renade. Nu kommer vi inte drabbas av några sjukdomar.

Imorse testade jag även att äta kokosmjölk till frukost för att jag hade läst på internet att det kan bota Alzheimer, demens, Parkinson, MS, autism, stroke, diabetes typ 1 och 2, depression, hjärtinfarkt och ALS. Det gjorde mig dock illamående, då är jag mer positiv till trädet.

IMG_1450

Huset hade ateljéer på nedervåningen och på övervåningen var det två stycken lägenheter. Den ena var bara en gästlägenhet som inte används och den fick jag sova i.

IMG_1420

Köket i ”min” lägenhet.

IMG_1424

Jag gick över till andra sidan och fick kaffe och färskt bröd.

IMG_1429

Sen blev det TV med Nyhetsmorgon och Efter Tio. Jag passade på att läsa magasinen som låg på bordet om inredning, lantliv osv.

IMG_1431

Innan jag åkte vidare tillbaka till Umeå så gick vi en kort promenad på byn. Det fanns en massa gulliga hästar, bland annat en ardenner. Sara-Vide berättade om en granne som har getter och när hon slaktar dom så brukar hon spara pungen, torka den, dela den på mitten så att det blir skålar och göra ljusstakar av dom och sälja. Grannen sålde även getost.

IMG_1438

På vägen hem med tåget fick jag huscravings och när jag åkte genom Kramfors började dregla efter alla skitbilliga gigantiska eternithus med tre våningar.

Tags: , , ,

One Response to “BESÖK I SARA-VIDES DRÖMHUS”

  1. Sonja skriver:

    Jag skulle vilja hälsa på henne med dig nån gång! Jag är dessutom inte helnykterist längre, jag kan ta ett glas då och då (fick plötslig 30-årskris i februari och tänkte ungefär: fuck it I only live once).

    Och kul du nämner det med kokosolja, jag sitter precis på nätet och googlar antiinflammatorisk mat, och kokosolja var en av de magiska ingredienserna!!! Så jag ska strax ta och göra en linsgryta med bland annat helande linser, helande vitlök, helande gurkmeja och helande kokosolja. Ingefära borde jag också ha i men jag har det inte hemma.

Leave a Reply