CANON IXUS FRÅN 2007

februari 17th, 2016 by Maggan | Filed under Diverse.

Blev så less på att fota med min kassa mobil som jag köpt begagnat för 250 kr. Ville inte riktigt köpa en ny mobil, dels för att det är en onödig utgift men också för att jag hellre återanvänder grejer precis som hipsters och annat ”medvetet” folk gillar att köpa saker på second hand. Hittade min gamla kamera i en låda på vinden som jag glömt bort.

wpid-img_20160212_130510.jpg

Köpte kameran 2007, får nostalgiska känslor när jag fotar med den. Har hela tiden vart nöjd med min digitalkamera, men nånstans på vägen tappade jag bort laddaren. Så jag häromdan gick jag och köpte en universalladdare för att se om det gick att få liv i den.

Trots att kameran legat i vila i 6 år så var batteritiden helt okej. Men i vilket fall spelar batteritiden inte så stor roll eftersom man inte använder den som telefon.

wpid-img_20160212_171305.jpg

Kvalitén på bilderna var över förväntan. Här har jag lyckats ta ett konstnärligt foto:.

IMG_7535

Hittade en gammal bild som låg kvar på minneskortet, påminner mig om hur bloggvärlden var fram till 2011. Inte konstigt egentligen att jag blir nostalgisk, allt var roligare och enklare förr. Åtminstone på internet. Nu tycker ni säkert jag låter som en gammal fanzinegubbe, men skitsamma.

IMG_6927

Anledningen till att jag plockade fram den var för att jag ville att det skulle bli roligare att blogga och lättare att dokumentera saker i största allmänhet. Jag vet inte varför jag fortfarande bryr mig om bloggvärlden, ibland känner jag mig som ”Den sista bloggikanen (stulet uttryck)”. Kanske är det nåt internetideologiskt. Men jag vet nog inte vart jag skulle ta vägen annars.

Hursomhelst, digitalkameran är gjord för bloggandet. Framförallt eftersom bilderna först hamnar till datorn och inte i mobilen. Många av dagens sociala medier är gjorda för telefon och det gör att man av lathet skippar andra social medier, eftersom det är drygt att flytta bilderna vidare från dator till mobil. Bloggen blir den kortaste vägen ut på internet. Den är lagom stor och ryms i fickan, skönt att fota utan att kunna börja publicera direkt. Bilderna får liksom ligga och mogna i kameran. Det är också en fördel att man kan ta upp kameran utan att frestas att fastna i en massa annat trams som finns tillgängligt i en telefon.

Bra drag i blixten, allt blir snyggt.

IMG_7610

På bilden: Middag bestående av industrimat och bönsallad.

Kommer definitivt fortsätta använda min digitalkamera, jag är frälst.

Tags: , , ,

Leave a Reply