MISSA EJ UTSTÄLLNINGEN GREEN HOUSE GALLERY!

februari 28th, 2016 by Maggan | Filed under Konst.

Var förbi i helgen och skottade fram växthuset. Det är alltså ett galleri på i anslutning till Umeå kulturhus. Utställningen pågår ett tag till, konsten är gjord av Roger von Reybekiel. Öppet dygnet runt, bara att gå in. När jag kontaktade honom så sa jag att jag ville ha knarkig hippieberlinkonst och fick detta. Grejerna är gjorda enkom för det här galleriet.

IMG_3622

IMG_3616

Just nu vill jag inte hålla på med nåt annat än sånt här. Om det inte vore så logistiskt bökigt att göra färgglada skulpturer och installationer så skulle jag ägna mig enbart åt det. Är less på internet som uttrycksmedel och kanal, men det är det billigaste och enklaste sättet, särskilt när man är fast i medskaparkultur/DIY-skiten. Text har blivit min vidriga lott i tillvaron.

Idag tänkte jag skulle hitta på nåt annat och tänkte att jag skulle ta upp hiphopdansen igen. Det är på sätt och vis DIY eftersom man till stor del tränar själv hemma och kan använda dansgolvet som scen. Dansade det för drygt tio år sen. Anledningen var att det var coolt och snyggt och dessutom kul att lära sig nåt som är svårt. Och att det var lättillgängligt att uppträda med, man kan bara gå ut på nåt skabbigt uteställe och göra dansgolvet till sin scen. Dans är dessutom ganska abstrakt konstform. Men så kom jag på att om jag dansar hiphop idag så blir det politik. Och då menar jag inte politik som typ Public Enemy. Orkar inte ens förklara hur det skulle bli, är för trött på eländet.

Men både brunhöger och Stockholms”vänster” skulle komma med sina glasögon och placera in mig nåt slags fack. Deras glasögon är det enda som räknas idag, då antingen på ena eller andra sidan. Att göra konst 2016 är så begränsande. Att dessutom som konstnär vara intresserad av ett politiskt ämne (typ språk, fascinerad av en viss epok?) utan att vara politisk kan man ju bara glömma. Allt blir bara tolkat som att man försöker föra fram ett tydligt budskap genom megafon.

Vill man syssla med nåt annat än megafonkonst så känns det som att det här är det enda man kan göra. Och att det är meningsfullt just för att det helt saknar mening.

IMG_3611

IMG_3617

IMG_3613

IMG_3612

IMG_3603

IMG_3569

IMG_3607

IMG_3605

IMG_3610

IMG_3623

IMG_3601

One Response to “MISSA EJ UTSTÄLLNINGEN GREEN HOUSE GALLERY!”

  1. Vegan McHatred skriver:

    Stockholms”vänster”. Word, yo.

Leave a Reply