KARMA OCH KLASSHAT

juni 9th, 2016 by Maggan | Filed under Arbete.

Är för arg för att skriva nåt vettigt allt skulle bara sluta i nåt långt rättshaveristiskt så jag låter bli. Därför får in den här bilden istället.

IMG_8386

Det enda jag kan tänka på nu är att jag vill gå ur facket i protest så att alla arbetare får sämre rättigheter och därmed gör en klassutjämning. Jag har under flera anställningar gjort konst på arbetstid. Om det skulle upptäckas att en fast anställd gjort en massa annat på arbetstid så skulle de antagligen bara bli sura och ta upp det på ett möte utan att ens nämna namn och hoppas att den som tar åt sig skärper sig. Skulle det leda till att dom får sparken så skulle det bli ett jävla liv. Men även om de skulle få sparken så skulle de inte bli återbetalningsskyldig sin lön två år bakåt i tiden för att de använt arbetstiden till annat som kan klassas som verksamheter. Läste det här på DN att en bloggare som bloggat ideellt på en portal och samtidigt gick på A-kassa riskerade att bli av med sin ersättning. Har försökt kolla upp hur det gick, återkommer om det.

Det är ju typ som att en lärare skulle bli granskad av ledningen och om de då hittat att de gjort en massa saker på sin fritid så skulle de riskera att bli av med sin lön eftersom de då kan anklagas för att ha använt sin planeringstid till eget arbete.

Jag fattar inte vad arbetare har gjort som är så speciellt som gör att de förtjänar det rättsliga skyddet. Varför är jag värd så himla mycket mindre än dom? Det är ju helt random vilka som har jobb och inte. Har lust att ringa upp IF Metall och bara spy upp allt mitt hat mot arbetarklassen. Tänker på när man gick i högstadiet och alla som tyckte det var töntigt att göra nåt annat än snusa, supa och ha moppar tryckte ner alla som satt och tänkte och höll på med lite allt möjligt. Då trodde man att karman skulle ta hand om det hela och att dom som inte gjorde nåt skulle straffas och leva i misär medan de som faktiskt gjorde saker kunde hämnas genom att bara komma upp sig.

Idag försökte jag ringa och få ordning på en avbetalningsplan på återbetalningskravet. De vill helst att man ska betala tillbaks det under 24 månader, det blir drygt 6000 kronor i månaden. Om dom är snäll kan dom gå ner till 2000 kr i månaden. När jag satt där i campingstugan med furuträpanel och ringde till olika handläggare så kändes det som att jag var med i det trashigaste avsnittet av Lyxfällan. Klarar inte av självbilden av att sitta vid ett köksbord med sänkt blick och försöka få rätsida på ekonomiska bekymmer. Jag är inte den som drar på mig skulder, en av mina få begåvningar har vart att jag aldrig skuldsätter mig och alltid lyckas spara pengar.

Blir så avundsjuk på arbetarklassen. Förutom alla rättigheter så har det så sjukt mycket pengar. Fattar inte hur de har råd med villa, bil, skoter och sommarstuga. På en lön dessutom? Deras farbror fixade in dom på ett jobb med 24 000 kr i ingångslön då dom var 21 och sen har dom inte behövt anstränga sig ett skit. Brudar får de också. Dom som bara sket i allt och söp och mobbades fick bli ihop med skolans lucia, medan dom som gjorde nåt och tänkte fick bli bortvalda töntar. Självförtroende lades den här perioden, så när folk närmar sig 40 så har de som var poppis dekat ner sig fullständigt i passivitet och blivit oattraktiva. De som gjort saker har kommit upp sig genom att bli snygga och smarta, men eftersom tonårssjälvförtroendet hänger kvar så kommer de fortsätta välja bottenskrapet. Fd tönten kommer bli uppraggad av dekisen med noll självinsikt och världens självförtroende, som får en ny årets lucia efter att ha blivit dumpad av exet pga helt ADD-mässiga beteenden.

Det är så jävla orättvist alltihop. Är få förbannad på hela systemet, hatar alla 80-talssossar som gnäller lite över LAS. Det finns ingen karma nånstans.

Tags: , , ,

4 Responses to “KARMA OCH KLASSHAT”

  1. Micke skriver:

    Vilken klass tillhör du?

    • Maggan skriver:

      Jag har högskoleutbildning och har utbildningsvänliga föräldrar så jag tillhör medelklassen.

  2. […] att arbetare har så mycket juridiskt kapital i och med facket och att det uppstår en enorm klasskillnad när A-kassan har så konstiga […]

Leave a Reply