TAGEN PÅ BAR GÄRNING

juni 13th, 2016 by Maggan | Filed under Diverse.

I helgen medverkade jag med en teater i programmet Tagen på bar gärning. Det arrangerades av Anna Kindbom och Sonia Heidstrand.

IMG_8419

Platsen var Slipvillan som ligger på Långholmen. Det var videor, performance, installationer av olika slag.

IMG_8428

IMG_8431

Bäst tyckte jag om Olabo, Klisterpeter och Aykays grej där de snattat varor och åkt fast (typ 40 år gamla).

IMG_8425

För att kompensera bötern hade de snattat nya varor för 8000 kr, som de bjöd på i form av en gratisbuffé.

IMG_8426

Ni som följt mina myndighetsbråk kanske hänger med på att allting känns helt meningslöst att ingenting spelar nån roll. Att vem som tar pengar och utnyttjar vem är helt slumpmässigt. Jag har aldrig njutit så mycket av en buffé i hela mitt liv. En vanlig buffé brukar ju vara svinig, att man liksom vill äta så mycket som möjligt så man får så mycket som möjligt i magen på företagets bekostnad. Det som serverades var allt från pistagenötter, dyr pesto i små burkar, lyxiga ostar, marinerade oliver, stjärnfrukt, tapenade och nån specialburk med kronärtskocksröra.

IMG_8424

Att man äter på känslor är ju inget nytt. Det var helt obeskrivligt härligt att få utlopp för sin ilska på systemet genom att trycka i sig mat, samtidigt som man visste att nån annan därute får betala för kalaset. Blev så glad och inspirerad när jag såg föräldrar mata sina fyraåriga barn med snattad lax.

Tags: , , ,

4 Responses to “TAGEN PÅ BAR GÄRNING”

 1. askan skriver:

  Haha! Underbart!

 2. Allt Snattat Är Veganskt skriver:

  Som jag såg att det diskuterades på quitter så är det ok att äta ickevegetariska varor om det är införskaffat genom organiserat snatteri, så det är en extra nivå på njutningen att ta del av något annars förbjudet på ett okej sätt!

 3. S skriver:

  Wow härligt!

 4. ehh skriver:

  So it is ok to perform shoplifting if you make a buffe out of it?

Leave a Reply