SÅ GÖR DU EN BOK

juni 20th, 2016 by Maggan | Filed under Diverse.

Hade nästan glömt bort den här kokboken som vi gav ut på Bokbål förlag 2009.

IMG_8546

Så här är den gjord: Man stjäl 30 ex av en befintlig bok. Sedan slaktar du ryggen och river bort de första sidorna och limmar fast nya sidor med titel och isbn, utgivningsår osv.

IMG_8548

Därefter gör du omslaget genom att täcka över hårdpärmen med ett nytt papper där du valt en egen titel, omslagsbild mm. Vi döpte boken till Läckra Sunda Dagar (förkortningen blir LSD). Bäst är att printa ut på självhäftande papper och klistra på. Fäst hårdpärmen på inlagan igen.

IMG_8549

Kokbokens förord har vi ersatt med ett nytt.

IMG_8551

IMG_8550

Varför man gör den i just 30 ex beror på att det är den magiska gränsen för att det ska klassas som en bok. Tyvärr är alla ex slutsålda.

IMG_8552

Tags: , , ,

2 Responses to “SÅ GÖR DU EN BOK”

  1. Johannes Jörgensen skriver:

    Nejmen, är det åtminstone semilagligt att göra så? Vi har några rollspelsböcker delvis ihopsatta av material från andra böcker vi äger. Har bundit in ett ex åt oss själva, men undrat om vi kan göra fler till andra utan att hamna i trubbel….

    • Maggan skriver:

      Kan inte lagen exakt, men jag vet att det är lagligt att klippa ihop redan existerande texter till ett nytt verk. Text är mycket friare när det gäller återanvändning än t ex ljud och video. Men allt är ju en gränsdragningsfråga, skulle gissa att det här faller utanför den gränsen.

Leave a Reply