NYBÖRJARGYMPA

juli 3rd, 2016 by Maggan | Filed under Diverse.

Oroar mig för att jag inte ska klara av allt. Att tröttheten och passiviteten bara tar över och att ingenting blir gjort. Har sökt in till universitetet i hösten, tänk om jag inte klarar av studierna. Det är min sista chans, sen är studiemedlen slut. Allt är så skört. Kan man klanta sig på en sak kan man klanta sig på fler områden.

Lyckades i varje fall träna en nybörjargympa som jag laddat hem från youtube. Blev lite piggare efter det. En kompis sa till mig att en politisk aktivist sa ”self care is radical”. Att när systemet försöker bryta ner en så gör man motstånd genom att hålla sig hälsosam. Nu är jag iof motståndare till att blanda politik och träning eftersom jag inte är nazist. Tänker också att den rådande träningshysterin kommer från en rädsla att man inte längre har råd att vara dekadent. Egentligen kanske dekadent är det mest radikala idag. Som en tyst protest där man kräver att samhället tar hand om en när allt brakar ihop.

Tänker också på träningstrenden. Träffade en person ute på krogen som jobbade på en ätstörningscentrum av något slag. Jag frågade vart alla anorektiker tagit vägen, jag minns nämligen att på 90-talet så var det minst en i varje årskull i skolan som var skitsmal. Dom här har ju nästan helt försvunnit. Då inte typ ”för smal” utan som mer som vandrande skelett som man undrade hur de ens kunde gå upprätt. Hennes personliga analys var att de istället bytt form till träningshysteri/fitness och blir mer dolt. Båda bygger på samma kontrollbehov. Kul med alla kvinnokämpar som höjer plakat för att bekämpa en i princip utdöd 90-tals-ätstörningsform och samtidigt lägger upp tusen bilder på mat och träningsmaskiner.

Ramlade även in i en artikel om Gunnar Lundkvist här som handlar om dekadens och ångest.

I övrigt har jag pysslat med inredning. Gick in i wärdshuset och stal en pall som jag sågade av benen på så att det blev ett bord. Sedan målade jag den slarvigt med vit färg så det blev chabby chic.

IMG_8757

Nu kan jag dricka kaffe på eftermiddagen innan myggen kommer.

IMG_8765

Tags: ,

Leave a Reply