INDUSTRISPIONAGE

juli 30th, 2016 by Maggan | Filed under Diverse.

Obs kan ej ta på mig äran för rubriken, det var min medbrottsling som kläckte ur sig det. Som ni vet så är ett av mina intressen på orten misärturism.

IMG_9096

I veckan åkte jag och några fler ut till en gammal nerlagd industri.

IMG_9117

Från början användes byggnaden till att framställa malt, men när det las ner köptes den upp av en riskkapitalist använde byggnaden till hantering av extremt giftiga kemikalier. Riskkapitalisten misskötte dock verksamheten, förgiftade all mark och satte företaget i konkurs.

Därefter stod byggnaden tom i många år, tills Bandidos vill köpa den gamla fabriken och använda den som klubblokal. Men villaägarna som bodde grannar med fabriken protesterade och tvingade kommunen att köpa den så Bandidos inte skulle få fäste på orten. Kommunen var då tvungen att giftsanera marken för väldigt många miljoner, plus att riskkapitalisten gick plus på affären då han äntligen sålt sin byggnad.

IMG_9114

Vi smög runt och kikade, verkade som att man kunde ta sig in på två ställen. Det ena var mörkt och verkade farligt så vi vände i dörren. Det droppade något från taket och var suspekta saker på golvet i något klibbigt material.

Kontorsdelen kändes lite mer säker. Gick att ta sig in genom ett förspikad dörr som någon brutit upp.

IMG_9108

Det var fullt med bråte inuti, bland annat ett omklädningsrum fullt med slaktade ventilationsrör innehållande asbest. Längst in fanns en lyxig konferensavdelning med bastu.

IMG_9104

Konferensrum med öppen spis, OH-apparat och mexitegel.

IMG_9103

IMG_9109

Diverse kontorslokaler. Flyttar härifrån om drygt en vecka, känns tråkigt.

Tags: , , , ,

2 Responses to “INDUSTRISPIONAGE”

  1. Daniel skriver:

    Jag förstår inte varför folk måste göra sönder/klottra/slänga saker på golvet, övergivet eller ej. Vad tycker man sig uppnå? Säg iallafall att ni städade lite innan ni åkte därifrån.

  2. […] drog vi vidare till den sovjetiska fabriken strax utanför […]

Leave a Reply