TRON PÅ HOMEOPATMEDICIN LEDER TILL MENSFOBI

september 3rd, 2016 by Maggan | Filed under Diverse.

Hamnade just i en diskussion på ett socialt medium om att personen fått klagomål att det var äckligt att koka en menskopp i en kastrull. Personens argument mot kastrullmotståndaren var att matrelaterade kärl fylls med äckliga inälvor från t ex fiskar, annat blod osv, att det är värre.

Själv skulle jag kunna tänka mig att den som klagade på menskoppen var homeopat. En homeopat tror på en medicinsk lära som går ut på att man tar ett ämne, späder ut det så mycket så att det vara finns ett spår av ämnet, t o m så lite som en molekyl. Men som på något magiskt sätt ändå blir verksamt.

Om man är homeopat och samtidigt inte är kannibal och därmed inte vill tillaga saker från människokroppen så kan det här uppstå. Om man kokar en menskopp i en kastrull och sedan häller av vattnet, häller av igen och kanske diskar en sista gång innan man fyller upp med nytt vatten som t ex ska användas till att koka pasta, så har man ju gjort en homeopatisk buljong av menskoppsavkok, då den späs ut på det här sättet tills det bara blir någon eventuell molekyl kvar.

Kvinnor har under lång tid tvingas skämma över sina kroppar. Därför är det viktigt att vi en gång för alla skrotar homeopatin eftersom det leder till mensfobi.

homeopatisk-menskoppsbuljong

Tags: , ,

5 Responses to “TRON PÅ HOMEOPATMEDICIN LEDER TILL MENSFOBI”

 1. Besser Wasser skriver:

  För de som är nyfikna på homeopati kan jag förklara att faktumet att vatten/molekyler har ett minne och det är själva grundstenen i hur homeopatin fungerar. Detta kopplas samman med tesen att ”lika botar lika”, dvs att man ex. ska daska till sitt barn tills huden är röd om barnet har röda hund.

  Exempelvis ifall du lider av sömnlöshet ska du dricka ett homeopatiskt koffeinpreparat, alltså en utspädning av koffein som blir mer potent ju mindre koffein som finns kvar. Detta eftersom vattnet minns vilken kemikalie som en gång i tiden fanns i lösningen vilket gör att effekten blir den motsatta av att konsumera det utspädda preparatet.

  Först måste man ”nollställa” vattnet genom en av mig strax patenterad ritual genom att skaka i specifika väderstreck, för annars kommer vattnet säkert att komma ihåg alla andra ämnen det varit i kontakt med (typ sand, gyttja, fiskpiss, fågelskit, solljus, astralprojektioner…) vilket skulle kunna resultera i oönskade bieffekter av det homeopatiska preparatet.

 2. Erika skriver:

  Hahaha!!

  Jag håller med dig helt och hållet, vi kvinnor har länge fått skämmas och stå tillbaka på grund av något som vi kan hjälpa lika lite som någon som har huvudvärk, om ens det. Jag ÄLSKAR min menskopp! Världens bästa mensskydd som ger sån enorm frihet! Min kopp kommer från http://www.menskopp.se extra plus för att den är tillverkad i Sverige!

  När det kommer till att rengöra den så är det i praktiken inte värre än rå kyckling, men det är det tydligen ingen som reagerar på…

  • Besser Wasser skriver:

   Rå kyckling? Jag hoppas verkligen att ditt mensblod inte löper risk att sprida salmonella, Erika!

  • Maggan skriver:

   Men hur ställer du dig till homeopati? De flesta har ju en uppfattning att man inte tillagar saker från den egna människokroppen. Det är dock inte samma sak som att få i sig saker från människokroppen genom andra sätt än tillagning. T ex kan man ju kyssa någon eller bita på nagelbanden, men bara därför betyder det inte att det anses okej att skära loss ett hudstycke, steka det i en stekpanna för att sedan äta upp.

   När man som i blogginlägget ovan, kokar en menskopp i en kastrull och sedan sköljer ur och fyller upp med nytt vatten så har man ju tillagat en homeopaträtt av människokroppen. Problemet här ligger ju ifall man tror på homeopati eller ej. För det konstiga ligger väl inte i att tycka att det är fel att tillaga saker av människokroppen generellt. Eller hur tänker du?

Leave a Reply