TREVLIG HELG

februari 10th, 2017 by Maggan | Filed under Konst.

Har gjort ett analogt fotokollage. Jag försöker en ny strategi, att syssla med planlöst skapande. Som ni kanske vet pluggar jag just nu, där får vi bland annat läsa om teorier om kreativitet. De flesta verkar vara överens om att kreativitet är något oväntat resultat som man inte kunde förutse. Vill man läsa in sig på det kan man söka på Vygotskij. När man hållit på med konst länge är det lätt att fastna i idé-mål-träsket. Alltså att man vet på förhand vad man vill åstadkomma.

Jag gör så att jag avsätter en timme, där jag bara börjar nånstans. När jag kör fast tar jag det åt något håll utifrån det första jag kommer på. T ex om man gjort en ful akvarell så kanske man går man in i hallen, ser några smycken och lägger dem på målningen och ser om det blir bättre. Och så håller man på. Problemlösning, impulsiv tanke – fortsätter – nytt problem.

Tags: , , ,

One Response to “TREVLIG HELG”

  1. Arletta skriver:

    Inte bara Vygotskii som skrev om kreativitet och varifrån den kommer. Har du läst Mark Burno, hans böcker om kreativitet som en metod att vara frisk genom att skapa? Jag tror att kreativitet är en magisk process, son får inte vara förklarad – som kärlek, som hela universum: det mystiska i människans liv. Men det är mycket intressant att få veta vad var och en upplever och tänker om sin egen kreativitet!

Leave a Reply