URANGLASSHOPPING

mars 25th, 2017 by Maggan | Filed under Okategoriserade.

Idag har jag vart på en loppisrunda. Egentligen är jag på jakt efter en vettig säng och ett snyggare skrivbord. Är missnöjd med min lägenhet just nu. Jag är för snål för att köpa en ny säng på IKEA, särskilt eftersom jag antagligen måste flytta när jag är klar med min utbildning. Såg att det fanns lediga tjänster i Iggesund, kanske jag hamnar där? Vem vet.

Problemet är att jag är alldeles för kräsen för att köpa sängar second hand. Den första sängen jag kollade på hade en stor missfärgad kissfläck mitt på madrassen, den andra hade svart-bruna märken på undersidan, ungefär som snusfläckar. Har hört att det är ett tecken på ohyra.

Däremot fyndade jag en uranglasskål till min uranglassamling. Har inte testat med UV-lampa än, men den gnistrade vackert grönt i solljuset.

Enligt wikipedia kan uranglas innehålla mellan 5-25% uran. Den när vasen hade starkare grön färg än de övriga fynden. Här testar jag lysa med en UV-lampa.

Leave a Reply