HÅLKAMERA DEL 2

februari 9th, 2018 by Maggan | Filed under Arbete, Konst.

På 1900-talet var det största problemet att allt skapade hamnade i byrålådan. Allt från utkast till färdiga mästerverk. Tyvärr har webben ersatt byrålådan, har inte karaktär nog att låta bli att publicera halvfärdiga arbeten. Förra veckan försökte jag fota med en hålkamera, men resultatet blev inte så bra. Nu har jag byggt en ny där jag följt instruktionerna mer noga om hur den ska byggas.

Jag byggde den av en skokartong. Fotopappret fästes på väggen längst bak.

Här smygfotar jag ca 20 ungdomar. Ingen reagerar då jag ställer skokartongen på golvet i korridoren och exponerar dem på fotopappret i över en minut. Dock fastnade ingen på själva fotot, utan det är endast lysrören som syns.

Det gick bättre att fota utomhus. Här har jag ställt kameran på en papperskorg. En person kom ut och frågade ”om jag behövde hjälp med något”. Kanske såg det suspekt ut när jag stod ute i snön och tittade på en kartong i ca 1,5 minuter.

Här lyckade jag fånga en buss som stod parkerad bakom ett stängsel.

Tags: , , , ,

4 Responses to “HÅLKAMERA DEL 2”

 1. spetsflickan skriver:

  Coolt! Blir inspirerad att testa!

 2. Anna-Pia skriver:

  Den med lysrören blev bra.

 3. rtsn skriver:

  Wow,riktigt häftigt. Har alltid tänkt på kameror som något mystiskt och oförståeligt, speciellt med tanke på intåget av digitalkameror överallt. Men detta tar ner det på jorden på något sätt, blir också inspirerad att testa.

  ps blir alltid glad när dina poster dyker upp i rssläsaren

 4. S skriver:

  Shit vad coolt!!!! Har du sett David hockney-dokumentären om camera obscura??

Leave a Reply