SOMMARPROJEKT 2018

juni 23rd, 2018 by Maggan | Filed under Arbete.

Har tappat bort laddaren till min kamera och har därför kommit av mig i bloggandet. Så här får ni usla bilder från min billiga telefon tills vidare. Som sagt bor jag i en håla som är rätt charmig på sommaren om man bortser från att det finns gott om översvämningsmygg i närområdet. Jag bor bredvid en å, förra sommaren bodde det en säl i ån men i år har jag inte sett den. Misstänker att den blivit skjuten.

Det som är nytt för 2018 är att det bildats en ö mitt i ån som går att gå ut på. En gång i tiden var det ett avloppsrör som gick rakt ut i ån och där all skit gick ut började det växa vass, sly och diverse annat och blev slut blev en ö. Visserligen mest sankmark, men ändå fastland. Den finns inte på några kartor och ingen äger ön eftersom den inte ”existerar”. När jag klättade upp på ön genom att kravla mig genom den soluppvärmda dyn så kände jag mig som Columbus, som upptäckte mark som inte funnits förut. Känslan var eufori blandat med ägandebegär, då man ville vara först med att göra ön till sin. Hursomhelst har jag som projekt att bygga gångar av gamla bräder och lägga ut över ön, ungefär såna som brukar ligga över myrmark. På bilden ser ni en trappa och en gångväg som sitter ihop i ett stycke, som jag och min medarbetade simmade ut med i det strömmande vattnet och satte dit.

Däremot upptäckte vi att stegen var för kort, så vi fortsatte arbetet när den var på plats. Tror aldrig jag har simmat med en skruvdragare tidigare i mitt liv. Det var tur att bitsen inte försvann ner på botten. Jag har nog heller aldrig stått och byggjobbat med vatten upp över brösten, det kändes som ett konstigt byggprojekt i Thailand eller något i den stilen.

Har också beställt växter som trivs i våtmark. Här har jag förodlat förgätmigej inomhus, tanken är att sätta ut dem på ön inom kort. Försökte placera ut solrosor men de verkade inte trivas så bra.

Tidigare har jag försökt odla wasabi inomhus, men utan framgång. Nu har jag testat att slänga ut wasabifrön på ön, eftersom jag har läst att de trivs i våtmark. Har sett att en del skott kommit upp, ska simma ut och kolla till dom så fort lågtrycket försvunnit och det hunnit bli lite varmare i vattnet.

Tags: , , ,

2 Responses to “SOMMARPROJEKT 2018”

  1. Niklas skriver:

    Tyvärr är det inte wasabi du har odlat. De påminner inte ens om wasabi. Jag har en odling i Hälsingland där jag lyckats övervintra och föröka wasabi från plantor jag köpt från the wasabi company i England. Gjorde själv misstaget att beställa kinafrön på tradera. Ren och skär bluff. Tyvärr

    • Maggan skriver:

      Hur ser växterna ut? Jag känner några som försökte odla ”wasabi” men de fick upp några gula blommor som påminde om ogräs. Nu har jag faktiskt köpt en planta från en blomaffär som är wasabi.

Leave a Reply