PINHOLE-KAMERA FORTSÄTTNING

augusti 6th, 2018 by Maggan | Filed under Arbete, Konst.

Under våren utforskade jag fotografering med pinhole-kamera. Då fotade jag enbart bilder som var negativ, då bilden blir inverterad när ljuset träffar fotopappret. Idag har jag ”framkallat” bilderna. Det går till så att man lägger bilden som är negativ på ett oframkallat fotopapper och exponerar det för ljus. För att belysa bilderna använde jag ficklampan på min mobil. Jag exponeringstiden blev ungefär 1-3 sekunder. Jag hade mobilen på ett avstånd mellan 70 cm och 150 cm.

Vissa inverterade bilder är väldigt mörka. Blev väldigt förvånad när jag fick fram det här resultatet.

Den här bilden blev väldigt poetisk.

Håller på att bygga en större pinholekamera som kan fota upp till A3-format. Här har jag använt en 70-talsresväska som jag byggt om till en kamera.

Insidan av väskan. Vet inte om jag skulle vilja gå runt med den på en flygplats.

Hålet på väskan där ljuset kommer in.

Provade fota några självporträtt. Jag misstänker att den inte är helt ljustät, men fungerar hyfsat.

Andra försöket.

Vet inte exakt vart jag är på väg, men det är tillfredsställande att upptäcka ett nytt område. Fotografering återfår sin magi.

Tags: , , ,

One Response to “PINHOLE-KAMERA FORTSÄTTNING”

  1. Sonja skriver:

    Jag tycker det är urläckert!! Eller vad man nu ska använda för ord. Mina favoriter är det där vattenhålet med snö omkring och sista självporträttet. Helt otroligt att du gjort det här med nåt du byggt själv!
    Det är som att odla och äta sin egna potatis och slakta sin egen kalv som fotograf.

Leave a Reply