FRÅGA ALDRIG NÅGON SOM VET

juli 1st, 2010 by Maggan | Filed under Konst.

Jag läste ett inlägg på Julias blogg och de fick mig att tänka på det här.

Hip hop-dansare är en kategori av människor som ofta tar sitt yrke och sin stil på väldigt stort allvar. Det är viktigt att man inte ”förstör” stilen genom att göra lite hur som helst när man dansar. De är livrädda att man ska frångå de regler som finns och därmed bryta ner och lösa upp hela kulturens grundstenar.

Men de finns en kategori som är värre än hip hop-dansare och det är lärare som ska vägleda studenter i måleri på konsthögskolor. Att inte kunna måla ordentligt och ändå måla medans man går på en skola är värre än att dansa stilen popping utan att behärska tekniken.

Den här gjorde jag då jag under min skoltid. Den fick en hel del kritik. Dels för att jag målat tumvantar på han i förgrunden. Sen hade jag lämnat vitt på delar av gräsmattan, samt att bakgrundsfärgen var ful. Sedan utnämnde läraren mig till ”konstens Per Gessle”.

En annan gång försökte jag måla speglar.

Jag ville måla en spegel precis som bilden till vänster. Så jag tog en MDF-skiva och målade hela den blå med några vita sträck. På kanten av mdf-skivan målade jag den så där grönskiftande som det ser ut som på kanten på speglar. Sedan baksidan målade jag rostbrunsvart (samma färg som baksidan av en spegel).

Jag tyckte själv att det var väldigt roligt, men alla lärare sa bara ”det ser inte ut som en spegel! Det där är dåligt, du har definitivt misslyckats!” Jag hade målat typ 20 stycken speglar och på den tiden lyssnade jag på vad lärarna sa och grundade över allihop. Nu ångrar jag mig, det hade varit kul att åtminstone ha kvar en ”spegel”.

Tags: , , , , ,

6 Responses to “FRÅGA ALDRIG NÅGON SOM VET”

 1. Sara-Vide skriver:

  Dom har fel dom har fel dom har fel!

 2. emma karis skriver:

  Den där målningen är SÅ himla fin tycker jag.

  Jag vill också passa på att tipsa om lamebook.com, om du nu gillar den där failbloogg.

 3. Esset skriver:

  Björn måste vara så lycklig som har fått den där målningen, den är fantastisk!

 4. Julia skriver:

  Dom har fel dom har fel dom har fel!!!

  Jag ropar i kör ihop med Sara.

 5. Snajd skriver:

  Jag blir så provoserad att jag kokar. ”Det ser inte ut som en spegel” Asså hur puckad får man va.

 6. Snajd skriver:

  Den där läraren är konstens rövhål.

Leave a Reply