BLONDINBELLA TAR UPP KAMPEN

juli 20th, 2010 by Maggan | Filed under Diverse.

Länge har jag hävdat att Mein Kampf är en bra självhjälpsbok. Jag har tidigare motiverat varför den är bra under ett av mina youtubeklipp. Imorse när jag läste Blondinbellas inlägg så förstod jag att det är inte bara jag som använder den som självhjälpsbok.

Läs Blondinbellas inlägg här>>

Så här skriver hon:
Jag är en riktig drömmare och har alltid varit. Skillnaden är att jag alltid ser min dröm bli så verklig i huvudet att den tillslut blir verklig. Om det är något som jag har lärt mig när det gäller att lyckas med det man vill uppnå så är det att man måste ha fokus. Och genom att ha fokus så måste målet vara tydligt. För att gå i rätt riktning så måste man veta var man vill hamna, vilket väg man tar spelar inte så stor roll bara att man ser målet och att du ser att du genomför de i huvudet. Det är egentligen allt som krävs.

Här är från Mein kampf (del 2 s.48)

Hon fortsätter att prata om självförtroende:
Jag har gjort mycket som från början bara varit en tanke, som tillexempel min kommande bok eller Bella & Tyra Show. Men steget från idé till verklighet är verkligen att man har en sådan stor tro på sig själv att man vet att jag kan genomföra det här om jag vill. Vill jag så kan jag. De ideér som jag har haft men inte genomförts har varit på grund av att motivationen inte varit lika stark, inte för att jag inte kan.

Och så här står det i Mein Kampf (del 2 s.43)

Sedan fortsätter hon att prata om personlighetstanken:
Självgod är ett ord som klingar negativt men ska man bli framgångsrik, våga armbåga sig fram, falla och resa sig upp igen gång på gång så måste man gilla sig själv och tro att man är bäst. Gärna för bra för sitt eget bästa. Det är då du tar dig ur och skiljer dig åt från massan. Det är då det börjar brinna en inre glöd inom dig och du vet att du måste bara hitta ett bra mål, sedan kan du gå hur långt som helst.

Personlighetstanken är något som hon har hämtat från kapitlet PERSONLIGHET OCH FOLKSTATSTANKE (del 2 s.74)

Blondinbella kommer att släppa en självhjälpsbok i höst och jag ser framemot att läsa den. Jag tänker mig att den kommer vara lite som Mein Kampf fast mer lättläst. Jag tycker att Mein Kampf är lite svårläst och är stundvis en ganska virrig bok, lite som att försöka sig på att läsa En Nordisk postkrönika.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “BLONDINBELLA TAR UPP KAMPEN”

 1. Sara-Vide skriver:

  Jag tror dig!

 2. fanny skriver:

  Riktigt kul inlägg. Får ta och läsa mien kampf (som vi har hemma) då, för pallar ej betala för bb:s bok.

 3. heliana skriver:

  Farligt, jag darrar

 4. jas skriver:

  allvar? han var ju totalt förvirrad. hoppas att du snart hittar en annan handbok magdalena!

Leave a Reply