UMEÅS NYA TÅGSTATION

augusti 18th, 2010 by Maggan | Filed under Resor, Umeå kommun.

Efter en väldigt lång väntan öppnade äntligen Umeås nya tågstation ”Umeå Östra”. Den byggdes i samband med Botniabanan. Ikväll gick jag in där för första gången, det var spännande. Många har hävdat att Umeå har storstadskomplex och att dom bygger en sån här station för att dom vill va som Stockholm. Jag måste säga att Umeå lyckats bli lite mer som Stockholm, det här är ju ett perfekt narkomantillhåll.

Inne i stationen ser det ut som T-centralen och när man kommer ut så är man vid ett stort sjukhus, vilket ger känslan av att man är i Flemmingsberg. Dom har verkligen lyckats fånga det bästa av två världar. När botniabanan börjar gå kan man ta sig ner till Stockholm på bara 6 timmar Men varför ska man ta tåget, det är ju billigare att bara gå ut och in ur stationen.

Tags: , , , ,

4 Responses to “UMEÅS NYA TÅGSTATION”

 1. Sara-Vide skriver:

  Grattis umeåborna!

 2. björn skriver:

  fina färger på pelarna

 3. josef skriver:

  Det ”enda” problemet är att sex timmar äe så jävla lång tid att det inte är värt att åka tåget ändå. Det måste ju ner mot 3-4 timmar för att ens vara i närheten av att matcha flyget. Fattar inte hru det kan ta så lång tid.. nästan så att det går lika fort att köra sträckan.

 4. Frida skriver:

  Jag håller med.. när jag var där och gick kändes det som sthlm. tom min mamma sa att det var som att komma till sthlm. det var nästan onödigt stort allting också. Och sen färgglatt kakel. Mja.

Leave a Reply